Skrivet den: 2012-11-01 Klockan: 01:50:00

Sammanställning av Real - Halloween

 
 
Vi kom hem sent ikväll efter att ha varit i en park lite utanför Las Palmas och firat Halloween med ett helt gäng föräldrar och barn......som vi inte kände så bra.
NATURLIGTVIS blev det inte som jag tänkt mig, men det gick ändå. Och barnen gick och lade sig trötta men nöjda.
Och det är väl det som är huvudsaken ;)
 
Fast mamma-Yohanna är ganska så nöjd också. Hon fick också klä ut sig och spöka. Och vi KOM ju iväg på något. I morgon kör vi lite till har vi planer på. Varför sluta när man kan frossa?
Jag är en frossare ;)
 
Men bilder från ikväll får komma i morgon, för nu ska vi in hos folk och kika igen.
 
 
De som berättar om sina högtidstraditioner är:
 
-Tjollan, som inte har en blogg men ändå vill vara med, kom här med en väldigt klokt påpekande:
"Jag tycker att det är bra att man har särat på Halloween som var i helgen och Allhelgona som är till helgen så att dom som vill busa och har kul får busa men samtidigt inte stöter sig med dom som vill ha en lugn kväll och tänder ljus på gravarna."
 
- Jenny tar upp en viktig sak som jag funderat mycket på, att detta är ju ett komersiellt jippo som handlarna knuggar sina händer åt när de ser pengarna rulla in, och det vill jag ju inte medverka till ;) Samtidigt så ÄR det ju en kul grej och ungarna älskar det. Så jag försöker spendera så lite som möjligt,vilket min ekonomi är otroligt tacksam för och istället fixa själv så mycket jag kan.
 
- Wildrose berättar om en gång, trots att de bara firar halvdant i familjen ;), då hon klädde ut sig med barnen och gick runt och tiggde godis med dem. Och klart, sedan dess så vill ju ungarna ha en repris på just det. Och det kan man ju förstå ;)
 
- Miriam firar inte så mycket Halloween, de har så mycket kalas och födelsedagar under hösten att denna helgen mer blir en avslappningshelg för att tända ljus på gravarna, minnas och vara tacksam för det man har.
Något som är mycket viktigt det också.
 
- Dagliga Ljusglimtar är varje år lika kluven över Halloween om den ska firas eller inte. Mest skulle hon vilja tända ljus på sina föräldrars gravar som tyvärr ligger lite för långt bort.
DOCK blir detta året väldigt annaorlunda, då de "vuxna" åker till London och barnen får Halloweena hos farmor.
 
- Ansibecki berättar, som den första och enda i gruppen, att hon precis varit ute och tiggt godis med barnen utklädd till pirat. Dessutom ger hon fullständiga pysselbeskrivningar till olika pumpor man kan göra.
 
- Gardenhouse erkänner att, nej, halloween är inget för henne. Det känns för härmapigt. Dock firar dottern och bjuder in en massa monster till gården varje år. Och för att vara en familj som INTE firar just halloween, så har de VÄLDIGT läskiga efterrätter till kvällens middag ;)
 
- Anna tycker även hon att detta är ett komersiellt jippo som hon inte har någon anknytning till. Dock gillar hon det att barnen ska klä ut sig till det som de är mest rädda för, för att intalas och visas att detta INTE är på riktigt. Det finns inga monster. Något som JAG inte hade tänkt på med som är så HIMLA rätt uppmärksammat.
 
 
Som vanligt så är jag jätteglad över att vi gör detta och sänder stora tack till alla som är med och berättar så fint.
Hoppas att ni har det riktigt mysigt just nu, utklädda eller inte, med godis eller tända ljus. Det spelar ingen roll. Huvudsaken är att man myser ;)
 
/Y
 
PS Jenny i Wales hoppas på här med i efterhand. Klart att hon ska vara med ;) DS

Kommentarer
Postat av: Gardenhouse

Kul och tack!

Svar: Vassego!
Yohanna i Las Palmas

2012-11-01 @ 05:30:51
URL: http://www.gardenhouse.blogg.se
Postat av: AnneliH

Ja, jag fick inte till det som vanligt, har jag snurrat till det och vet inte vad det är för dag. Har haft det lite kämpigt med att få till personliga brev och CV när jag sitter här o söker jobb. Men härligt att läsa din sammanställning som vanligt! Kul att ni kom iväg på lite festligheter. Han en fin helg!

Svar: Ibland kan det köra ihop sig. Men du vet ju, bara att skriva klart i efterhand så lägger jag till. Ingen fara ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-11-01 @ 08:59:36
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli
Postat av: Ansibecki

Och ett stort tack till dig som kämpar med sammanställningar och att komma på nya ämnen varje vecka! :)

Svar: Vassegoa, det är SÅ kul.
Yohanna i Las Palmas

2012-11-01 @ 09:36:30
URL: http://www.ansibecki.blogspot.com
Postat av: Wildrose

Vad roligt att läsa! Och vad smart av Anna att göra det till att förminska sina rädlslor!

Kram på dej! <3

Svar: Ja det var en bra tanke som fick mig att tänka till lite.
Yohanna i Las Palmas

2012-11-01 @ 09:48:07
URL: http://wildrose.blogg.se/
Postat av: Wildrose

Sina barns räddslor menar jag.

Och så håller jag med Ansibecki också!
Så, nu fick jag det sagt! :)

Svar: Jag håller med er ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-11-01 @ 09:49:21
URL: http://wildrose.blogg.se/
Postat av: Jenny

Men jag tankte ju vara med. Har tagit bilder och allt. Men sa igar kvall var jag helt upptagen av alla monster som kom och tiggde godis att jag helt glomde bort Real Life. Sa kan det ga. ;) Da far jag vara med nasta vecka istallet.

Halsningar Jenny

Svar: Ingen fara. Bara att skriva klart när du får tid och så lägger jag till i efterhand. Vore så kul att se hur du har det.
Yohanna i Las Palmas

2012-11-01 @ 14:12:31
URL: http://www.lifeinuk.blogg.se
Postat av: MiaP

Hej och tack för en kul blogg. Har läst lite här och där och kan konstatera att du gärna skulle vilja gå ner i vikt mellan varven. Jag såg en tallrik du hade lagt ut med tallriksmodellen. Om du tar bort pastan och lägger till lite allioli istället blir du mättare fortare och du får ner kolhydratintaget och jag kan garantera att du går ner i vikt. Du kan även läsa om detta på Kostdoktorn.se så förstår du vad jag pratar om. Det kallas i Sverige för LCHF och fungerar verkligen för väldigt många, att äta sig mätt och ändå gå ned i vikt. Jag är i LPA under vintern och du kan maila mig om du vill veta mer. Jag brukar gå på Oleiros på Playa Chica.

Hälsningar Marianne

Svar: Tackar tackar för info. Jag kör med MåBra och viktväktar metoden här nu och det är ju att man ska äta måttligt av ALLT. Det känns som en bra metod för mig eftersom jag INTE gör någon bantning utan en livsstilsförändring som ska vara livet ut. Kul att du brukar hålla till här nere ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-11-01 @ 17:07:38
Postat av: MiaP

Det är just den livsstilsförändring jag talar om när det gäller LCHF, det är egentligen inte en bantningsdiet men den fungerar även om man vill gå ner i vikt. Viktväktardieten brukar däremot resultera i att man går upp samma som man gått ner + lite till när man slutar med den. Däremot är det mycket lätt att äta enl LCHF utan att tröttna jag har ätit så i 7 år, gått ner över 20 kg och kan i dag hålla vikten still trots att jag har diabetes. Jag undrar om du gick förbi La Jarra idag i hörnet Grau Bassa och Nicolas Estevanes? Jag brukar sitta där ibland och frisurfa.

Svar: Ha ha nej jag har inte varit ute på hela dagen idag. Bara till Mercadona och veckohandlat. Tråkig jag är va ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-11-02 @ 16:21:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0