Skrivet den: 2012-05-10 Klockan: 13:31:42

När det gâr riktigt dâligt

Sommaren är här och idag fick vi oss en UNDERBAR morgonrunda i solen och en temperatur som lâg runt 20 grader klockan 9 pâ morgonen.
Shorts framletning ligger högst upp pâ prioriteringlistan just nu.

Jag funderar pâ om det inte vore en jättebra idé att âka till sommarstugan i helgen. Vi kan ju ändâ inte göra nâgot pâ Irmas rum som stâr och torkar. Nästa helg sâ ska vi ju sätta igâng och dâ kanske det inte blir nâgot sommarstugeâkande pâ ett tag.
Kanske bäst att passa pâ.Jag var hos frillan igâr och blev av med nästan allt hâr. Det behöver vi inte kommentera nâgot mer. Jag blev heller inte nöjd. Det fâr bli en inkörningtid pâ denna frisyr.
Och sâ orkar jag inte bry mig.
Det händer sâ himla mycket annat som tar min kraft ändâ.

För jisses vilken dag vi hade igâr. Hade det varit fysikt möjligt sâ hade det sprutat rök ur öronen pâ mig.
Sâ arg var jag.
Och pâ nâgot sätt sâ känns det som att det där berget, där man lägger alla trâkiga saker som inte löst sig, det hâller pâ att bli för stort.
Det hâller pâ att tippa över.

Vi hâller pâ och försöker kapa kostnaderna i detta hem, eller i alla fall minska pâ dem. Sanera dem i typisk lyx-fällan-anda. Fór det programmet finns hár ocksâ. Fast dâ heter det justering av konton.
Sâ det är vi familjära med.
Och hâller pâ med att försöka göra i detta hem.
Fast UTAN att ha nâgon sân där lyxig last som spenderar flera 1000 i mânaden som man bara kan ge upp och fâ ordning pâ ekonomin.

Nej bara lite vanligt se-sig-om-bland-olika-företag-för-att-se-vilket-som-är-billigast-metoden.

Först ut var ju att se över telefoni- internet- TV- och mobilkostnaderna och vi fick ett erbjudande frân ett annat företag än det vi använder och beslöt att byta.
NATURLIGTVIS sâ sas inte hela sanningen och det har inte gâtt sâ smärtfritt som det utlovades. Sâ hittills sâ har den manövern kostat oss mer än vad vi sparat.
Bland annat var det i det bytet som datorn gick sönder och fortfarande har ingen kunnat laga den. PLUS att vi blivit fakturerade TVÂ mânder, en gâng av varje företag. Som grädde pâ moset.

Sedan sâ skulle vi se över bilförsäkringen eftersom det företag vi haft nu har tagit överpriser pâ vâr "skokartong". Erkänner de NU, när vi ser oss om efter nytt försäkringserbjudande till nya-stora-fina-lyx-bilen ;).
Men att säja upp försäkringen, det gick inte. Nej vi fâr vackert betala överpris tills den löper ut i NOVEMBER. Berättar de nu när vi vill byta bolag.

Ââââhhhhhhh!
Jag var sâ arg igâr att jag nästan inte kunde njuta av friseringen.
Om detta hade varit Sverige....
Dâ hade man gâtt till Konsumentverket, man hade vánt sig till tidningar, man hade gjort ett ramaskri. För sâhär fâr man inte behandla kunder.
Men här, här är det ingen som bryr sig. Du kan skrika hur högt du vill. Folk intresserar sig ändâ mer för vad fotbollsspelarna tjänar i mânaden.

Och jag har redan väntat FEM âr pâ en rättegâng som är solklar. Jag orkar inte ta fler kamper. Och det är det som företagen här räknar med. De gör fel. Men för att du ska fâ rätt sâ mâste DU kämpa. Och det är det inte mânga som orkar. Därför kommer företagen undan med att bete sig som svin.

Men var lugna. Jag kommer inte att tala gott om dessa företag inför mina bekanta. För det är trots allt mun-mot-mun-reklamen som är den bästa reklamen. Och den kommer de inte fà frân mig.
Jag jobbar i skymundan sâ gott jag kan ;)

Sâ tillsammans med möglet, fuktskadorna, pengabristen, halsmandelproblemet, trasiga datorn, det växande tvättberget, den misslyckade frisyren, de kommande vattenkopporna + ett par andra saker som jag förträngt sâ blev det lite FÖR mycket igâr och en ganska ledsam eftermiddag.

I dag biter jag i det sura äpplet, konstaterar att det är torsdag och att hârgelé mâste vara världens bästa uppfinning.

/Y

Kommentarer
Postat av: AnneliH

Åh vad fin du är i den "frillan"!

Usch..o fy! Olyckan kommer sällan ensam..han har alltid några fler i sitt släptåg :/...inte kul. (Det har varit lite åt det hållet här också men inte riktigt samma saker...därför har jag inte orkat blogga...har inte ens loggat in på min blogg)Styrka till dig!

Kram!

2012-05-10 @ 14:23:30
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli
Postat av: Marie-Louise

Jag tycker du blev fin i håret. Du se att du snart vant dig att fixa till nya frisyren - det är alltid svårt ibörjan. Kram

2012-05-10 @ 16:17:51
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Mor

Frisyren är väl jättefin, växer snart ut om du tycker det blev för kort. Ta en sak i taget det kommer att ordna sig.Du finns i våra tankar.Hjärtevarma kramar från Mor o Far<3

2012-05-10 @ 18:36:15
Postat av: Carita

Om det är någon tröst så är det likadant med bilförsäkringar här i Sverige också. Man kan bara byta vid årsförfallodagen. Men man ska varje år förhandla med olika bolag för det tycks bara vara första året som man får bra rabatt som ny kund. Om du inte har så mycket pengar så har du i alla fall fint väder! Jag längtar till Gran Canaria trots att våren har exploderat här med pollen mer än någonsin. Roligt att hitta din blogg om vardagslivet på ön som vi aldrig hinner uppleva på riktigt under veckosemestern som återkommit en gång om året de senaste tolv åren.

2012-05-10 @ 21:21:47
Postat av: KlasskamratsAnna

Som vanligt så tycker jag att du är fin då du är missnöjd ;) Undra just vad det beror på :D Jag tänkte nämligen det då jag såg bilderna på dig att du var så himla snygg i håret, plus att du var så himla fin i den tröjan, färgen är helt rätt på dig.

Så, var inte bara missnöjd! Du ser mer ut som snart 30 än nåt annat (som vi inte nämner närmare va? ;)).Trevlig helg Yo!

2012-05-11 @ 15:35:48
Postat av: monica

Vilken jäkla otur ni har!Fint frisyr tycker jag som behöver klippas! Vad det verkligen så många månaders uppsägningstid på bilförsäkringen? Vi har haft faktiskt problem här också med uppsägningstider och det har inte gått att göra något åt. Värst var det breddbandsbolaget som lurade oss med uppgradering som vi inte ville ha och när vi skulle säga upp fick vi betala tre månader och vara ändå utan internet och tv under en hel månad för att bolagen kan inte ta kunder från varandra... super konstigt! Så det verkar vara något som händer numera i det här samhället!

Kram

2012-05-11 @ 19:08:30
Postat av: monica

Helt otroligt! Nu har vi precis pratat med Telia om tv-kanalerna som de erbjöd uppdatering här om dagen men de berättade inte att då försvinner möjligheten att få titta på en tjänst som heter programbibliotek. Du kan gå in där och se tex. program i efterhand om du inte har spelat in. Hugo brukar titta på vissa program på det visset. Men nu går det inte och vi har inte blivit informerade om den delen. Vet du vad de säger när vi ringer: att vi kan inte ångra nu och om vi vill gå vidare och försöka ändra detta måste vi prata med en annan avdelning som har öppet bara på vardagar... Det händer i Spanien och här med! Fy...

2012-05-11 @ 20:00:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0