Skrivet den: 2012-05-09 Klockan: 13:18:32

Mamma-/Kvinnor-snack

Irma och jag har precis avslutat frukosten och sett klart pâ det sista avsnittet av förhandsvisningen av alla bidrag till Eurovision den 26:e.
Uppladdningen har börjat ;)
Nej dâ. Jag har inte sett alla program. Detta var faktiskt det enda som jag sett och det var endast för att jag tog mig i kragen och satte pâ SvT Play istället för TV:n när vi skulle frukostera.
Jag kan ju faktiskt passa pâ och se lite svensk TV, nu när det finns.Fâr man skriva om mens pâ bloggen?
Om inte sâ sluta läs nu. Jag vill inte ha nâgra förmaningstal senare. För nu kommer jag precis att skriva om just det.

Här-om-dagen sâ fick jag sällis med en mamma, till en klasskamrat till Alexander, pâ min morgonrunda. Jag är egentligen inte sâ förtjust över att ha sällis för dâ mâste jag ju prata. och det är sâ jobbigt när man är andfâdd av att försöka att hâlla ett högt tempo ;)

Men i alla fall. Nu kom hon med och det var inte sâ jobbigt. Ganska sâ roligt faktiskt. Och sâ höll ju hon mest lâda sâ jag fick andas i fred.

Men pâ typiskt kvinnligt manér sâ kom vi ju raskt in pâ förlossningar och mens. Det är sâ skönt att ha blivit "vuxen" och kunna prata om sâdana här saker utan att skämmas. När man var "ung" sâ var det ju sâ himla pinigt att tala om mens, jag blev röd i ansiktet och ville helst glömma bort att sâdant existerade.
Sâ jag har egentligen inte disskuterar sâdana här saker med andra tjejer.
Konstigt?

Men nu sâ.
Nu gâr det bra.
Jag vet inte om det är för att jag blivit "mogen" eller om det är för att jag bor i annat land med andra vanor.
Nu kan jag i alla fall tala om det utan att känna mig generad.

I alla fall. Jag är snart 40 och har FORTFARANDE inte nâgon koll pâ mensen. Nár den ska komma, hur cykeln ser ut i mânaden och PMS och sânt där.
Det brukar bli som det blir.
Visst, ett tag när jag och Älsklingen försökte att bli gravida med Irma sâ hade jag stenkoll pâ ägglossning och när det var dags. Men det var en epok, när det behövdes.

Men pâ senare tid sâ har jag märkt av själva menscykeln mer och mer. NU när det snart är dags för den fabriken att stänga.
Jag har börjat att fâ mensont mitt i mânaden och som jag har förstâtt det sâ är det ägglossningen. Aldrig har jag väll lagt märke till sânt innan.
Och sâ har jag lagt märke till en speciell period i mânaden dâ det blir extra intressant med att titta pâ reklampelare med DavidB tex >>> ;)
Och en speciell stund dâ jag är som en tiger i bur och ryter ât ALLT och är lite smâdeppig.
Nya erfarenheter för mig.

Det var just det som vi talade om pâ morgonrundan. Att mensen blivit annorlunda efter förlossningarna. Och det var inget som jag hört talas om innan.
Efter förlossningen med Alexander sâ blev mensen extremt mycket bättre. Jag hade väldigt ont som ung och rikligt och allmänt jobbigt.
Sedan efter första graviditeten sâ lugnade den ner sig. Märkte inte sâ mycket av den. Livet var härligt ;)

Men sâ efter att Irma kom nu sâ har den ändrat sig ännu en gâng. Den är rikligare nu men varar fortfarande inte sâ länge. Men sâ har jag ju börjat fâtt allt det här extra pâ köpet, ägglossningsont, hormonrush och PMS-aggressioner.

Nu är detta bara teorier frân vâr sida för jag har inte hört nâgon annan tala om detta. Fast det kan ju vara för att jag inte TALAT med nâgon om detta innan.
Skönt är det i alla fall, att fâ snacka lite mens utan att dö av förlägenhet längre.
Hejja att bli vuxen ;)

/Y

Kommentarer
Postat av: Spanienfrugan

Vuxenpoäng! ;)

Skönt att ha någon att bolla såna frågor med om man vill.Skall bli spännande att se hur mensen blir efter förlossningen nu då. Jag åt ju p-piller i tio år innan vi försökte bli gravida, så jag har ju knappt haft mens känns det som...

2012-05-09 @ 14:43:38
URL: http://spanienfrugan.blogg.se/
Postat av: AnneliH

Ja, det är ju ett kapitel för sig i livet som jag hade problem med och som förvärrades efter varje förlossning....men när jag satte in hormonspiralen försvann allt det där, och mensen, så skönt att slippa oroa sig för allt och inget hela tiden.(hade tänkt skriva R.L men jag har fortfarande inte hittat kopplingen mellan hjärnan och tangentbordet när det gäller min blogg...jag vet vad jag vill skriva men jag får inte till det...sorry :/ jag får göra en sammanställning själv sedan när jag är "back on track")En härlig kväll önskar jag dig!

Kram

2012-05-09 @ 19:54:13
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli
Postat av: Freja

Hahaha, jag har förstås sett alla fyra programen med förhandsvisningen och skrivit någon rad om vad jag tycker om varje bidrag, det är nog en allvarlig schlagerstörning jag lider av...Och jag har jobbat stenhårt för att mina båda barn ska se mens som något vardagligt och naturligt. Jag har aldrig dolt att jag har ont och oxå förklarat varför. Dottern började ha med sig en binda i skolväskan för kanske ett halvår sedan, och det visade sig vara bra eftersom hon redan fått mens. Kändes jätteskönt att hon kunde prata öppet om det hemma, inte bara med mig utan med sin pappa och bror oxå. Speciellt kändes det bra, eftersom jag inte var hemma när hon fick sin mens... Jag minns själv hur det inte fick knystas om mens inför min pappa och bror och hur generad min mamma var när hon stack åt mig mitt livs första binda. Tack och lov hade jag en storasyster som kunde hjälpa mig och förklara... Ville verkligen inte att det skulle bli så för min dotter och det känns som om jag lyckats!

2012-05-09 @ 20:17:30
URL: http://blogg.amelia.se/reddevil/
Postat av: Tina

Hej hjärtat! Härligt att kunna prata om sånt med någon. Jag tycker det är bra att du tar upp det här i bloggen också. Jag har faktiskt inte heller så stor koll på min mens. Den kommer när den kommer liksom. Jag har iofs en app i min mobil där jag knappar in vilken dag mensen startar och sen när den slutar så om jag någon gång undrar när den ska komma nästa gång kan jag gå in där och kolla och få ett datum (som oftast stämmer). Önskar dig en fin torsdag finaste! KRAM!

2012-05-10 @ 08:06:58
URL: http://familjenrosmer.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0