Skrivet den: 2012-05-23 Klockan: 15:57:21

Dagens smal-lunch: Räk-wook



Ungarna springer kring benen och skriker av hunger. De äter upp alla ingredienserna till dagens lunch ;)
Bäst att jag skyndar mig.

Koka en kastrull med spagetti eller nudlar.

Strimla:
- en lök
- 4 vitlökar
- 2 morötter
- en bit kâl

Fräs grönsakerna i 2 tsk olja i en stekpanna.
Häll pâ 3 dl skalade räkor.
Fräs tills blir genomvarmt.

Blanda ut tsk currypasta i 1 dl vatten och rör i grönsakerna.
Häll pâ grönsaksräkorna i den avrunna spagettin.
Smaka av med soya.



Smaklig mâltid!



UTVÄRDERING
Nja!
Nu får jag göra alla besvikna som skrev att det lät så gott här. Detta var ingen höjdare för mig, den får bara 2 gafflar av 5 här. Visserligen beror smaken mycket på vilken currypasta man kör med och min har stått i kylen..... ja sedan jag flyttade hit nästan. Cirkus 8 år. Det kanske inte bäddar för så god smak. Men currypastan luktade gott så jag körde med den.
Personligen så gillar jag bättre när man river egen färsk ingefära, pressar färsk vitlök och har färsk koriander i. Men det tar ju så mycket längre tid klart.
Kanske att jag provar denna wook igen fast med de färska ingredienserna. Också kan vara att jag inte tycker att räkor passar i en wook. Det finns så mycket annat och godare man kan göra med dem.
Njaaaa, alltså :(

/Y

PS Vilken jädra dålig kamera jag har i den bärbara. Det är ju för 1000:an nästan så man inte ser vad fotona föreställer. DS

Kommentarer
Postat av: Freja

Låter kanongott!

2012-05-23 @ 19:21:41
URL: http://blogg.amelia.se/reddevil/
Postat av: Anonym

mmm lät gott tack för det receptet:)

2012-05-23 @ 21:35:28
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Petra

LÄt gott iaf.

Allt bra annars?

kram fina du

2012-05-23 @ 21:49:23
URL: http://zupermamman.blogg.se/
Postat av: Spanienfrugan

Vi har samna sorts currypasta här, som jag använde idag med :)

Den verkar hålla hur länge som helst ja!

2012-05-24 @ 00:52:10
URL: http://spanienfrugan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0