Skrivet den: 2012-03-13 Klockan: 22:51:01

Mina brysselkål

Fick en kommentar på Facebook från spralliga Anna om att vi verkligen äter mycket brysselkål här nere och jag förstog att den kommentaren skulle komma ;)

Alltså Gran Canaria är inte alls känt för att använda brysselkål i sina traditionella maträtter. Jag tror närmare bestämt att jag ALDRIG serverats brysselkål på någon endaste restaurang här.
Varför dyker de då upp så mycket i mina "Yohanna trixar i köket"?

Jo jag har en liten fling för dem just nu och jag hoppas verkligen att det är på övergående. Effekten av brysselkålen motverkar nämligen effekten av mitt jobb med plankan. Hur mycket jag än övar på plankan och kämpar på att få platt mage, så gör brysselkålen att den står i 4 hörn och står ut som om jag vore i 5:e månaden.
Dock är det ju en försvinnande effekt som går över efter ett par dagar, precis som på en pysballong. Om ni fattar vad jag menar ;)

Men Älsklingen har hotat med att gå ut i strejk om jag serverar mer brysselkål och har demonstrativt börjat att peta bort dem från tallriken, TROTS att jag förmanat att sådant kan pappa inte sitta och göra när barnen tittar på.
Vad ska de få för uppfattning om brysselkålen?
Fast jag tror att han i sitt uppgivna magtillstånd inte lägger sån stor vikt vid just barnens brysselkålsuppfostan just nu.
Förståligt.

Ja vad ska ungarna få för uppfattning av brysselkålen?
Förmodligen samma som jag hade när jag var barn. Jag HATADE dem.
Min mor envisades med att göra dem och jag hatade dem.
Tills nu.
Nu har jag börjat att gilla dem och nu så har jag en liten crush på dem.
Och så hittade jag en artiken som faktisk säjer att kroppen förbränner fler kalorier när den smälter brysselkålen än vad brysselkålen själva innehåller. >>>
Fatta va ;)

Visst är det härligt också?
Att man ändrar smak med åren. Att något som man inte gillade förr kan plötsligt bli lyxmat.
Rödkål tex.
Det hatade jag också när jag var liten. Och varendaste julafton så skulle den där äckliga sörjan värmas upp och sprida sin stank i köket.
Nej jag fattade verkligen inte vad det var för speciellt med det.
Tills nu.
Tror ni att det finns rödkål på Gran Canaria?
Ja faktiskt ibland och då talar jag inte bara om IKEA.

Nu när jag sitter och funderar på detta så kanske det vore ett tema inför nästa veckas REAL LIFE. Smaker man har ändrat under åren. (Men denna vecka kör vi ju på temat Sverige >>> och glöm inte att skicka in innan onsdag kväll.)

För visst är det mycket som man har ändrat smak för genom åren. Jag skulle kunna göra en lång lista här. Men febern håller på att stiga igen och jag måste lägga mig i soffan och bli lite ompysslad ;)
Det blir hemmadag i morgon också :( men det är inte klokt att jag kunde få ihop ett så långt inlägg om en sån bagatell ;)

God natt!

/Y

Kommentarer
Postat av: Petra

Hoppas de e bättre imorgon.



Jag älskar brysselkål!! Tack för detta inlägget , de var ett tag sedan jag åt de så tack för påminnelsen.

Mumms! Rödkål e oxå gott.



Ja ett bra upplägg för real life

natt natt



kram

2012-03-13 @ 23:09:53
URL: http://zupermamman.blogg.se/
Postat av: Helene

I min familj är det bara jag som äter bryssel-kål !!

Mums va gott = ))

Ha en fin dag.

Kram Helene.

2012-03-14 @ 09:19:23
URL: http://helenesdagbok.blogg.se/
Postat av: Spanienfrugan

Haha, du är för härlig du. Men måste säga att jag håller med maken din. Brysselkål, nja ;)

2012-03-14 @ 10:39:29
URL: http://spanienfrugan.blogg.se/
Postat av: RackarTuss

Att brysselkåla eller inte,

det är frågan ;)

2012-03-14 @ 11:08:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0