Skrivet den: 2012-06-20 Klockan: 23:52:33

Sammanställning av Real Life - Sommarlov

Sommarlov. (Veckans utmaning  >>>)
På fredag är det dags.
Och jag har värsta prestationsångesten ;)
Jag vill ju så gärna att ungarna ska få det härligt, precis som jag hade det när jag var barn.
 
 
 
Sommarlov, det är sommarlovsmorgon. Kommer ni ihåg myggan i början Bzzzzzzzz? Och Ship och välkomna till hajk från Karlstad? Och Solstollarna med danska winerbrön?
Och sommarlov var att vänta på att pappa skulle komma hem från jobbet så han kunde skjutsa oss till sjön för att bada. Vattenspridaren på gräsmattan. Översovningar i lekstugan. Scoutläger med regn och lera. Husvagnscamping. Jordgubbs-själv-plock. Myggbett. Kräftskivor.
Och mycket mer.
 
Och nu så ska jag själv fixa allt det där underbara till mina egna ungar. Jag som är så himla dålig på att fixa och ta mig för.
Jag får stora ångesten bara jag tänker på att packa strandpackningen + parasol + matsäck + vagn och ta två ungar på bussen för att åka till stranden. Och sedan där försöka att ha ögon både i panna och nacke för att ingen ska dränka sig. Och att ta bussen hem igen med två trötta och sandiga enna som INTE vill åka hem.
Bara gnäll här ;)
Det är bara att görat och sedan brukar man vänja sig.
 
 
Andra som också har funderat över sommarlov och semester är:
 
- Ansibecki har bara ett måste för att bli nöjd på sin semester och det är att bada i havet, på Västkusten naturligtvist ;)
 
Från sina barndoms somrar minns hon hur de hoppade på cylkarna och drog ner till stranden så fort som solen tittade fram.
 
Och för att lovet ska bli bra så tipsar hon om att sova länge på mornarna och att alltid ha mat i magen. DÅ blir det svårt att bli på dåligt humör. (Måtte mina barn höra detta.)
 
- Ann-Mari kommer med en jättebra insikt som JAG borde ta till mig ;). Att man tror ofta att barnen behöver stimuleras så mycket under lovet. När det bästa egentligen är när de vuxna tar sig tid med saker som det inte ges tid till, i vardagen. Att bete sig lite som barn igen och leka och busa.
 
Och att barnen får simma och äta glass NATURLIGTVIS!
 
- Freja minns sina barndoms sommarlov som ett enda långt badande. Varje morgon så packades badväskan och hela familjen drog till badstället. Och att det inte fanns nån solkräm. Nej brännblåsor på axlarna, det hörde liksom till.
Oj ja Freja, det kommer jag ihåg också. Det gjorde så ont att jag inte kunde ha T-shirt på mig ;)
 
Hennes tips för att alla ska vara nöjda på semestern är att planera noga och låta alla få berätta vad de vill göra.
 
- Madelein skriver att:
"Skillnaden mellan lugn och kaos - är rutiner struktur och organisering."
Och hon tar varje sommar fram STORA planeringskalendern där ALLT skrivs upp. Det är bättre att planera och skriva in för mycket, för uppstår det hinder och kollitioner så blir oftast bisvikelserna stora i familjen.
 
De brukar ha en stor grej inplanerad och sedan kör de på små-utflykter resten av tiden. Och när sommarlover är slut så är alla så frustrerade och irriterade att de alla längtar efter rutiner igen.
 
- Fru Visp har absolut inte prestationsångest inför sommarlovet, nu när ungarna är stora och sköter sig själva. Utmaningen på semestern blir istället att försöka gå ner i varv och göra INGENTING.
Fast det kanske är det som ÄR semester...
 
Och Fru Visp är inne på helt samma melodi som Ansibecki om vad det är som är nyckeln för en lyckad semester, sova länge och äta gott. Då är man en bra bit på väg ;)
 
Skönt att höra vad alla sagt. Nu känner jag mig faktiskt lite lugnare inför det stundande sommaräventyret. Det kanske inte måste vara så perfekt då. Bara lära ungarna sova länge på mornarna och uppskatta god mat utan att gnälla vid matbordet.
Ett stort schema på väggen.
Ett glas vin till föräldrarna så de blir på busigt humör och sen är semestern biff ;)
 
Tack så mycket alla ni som var med och skrev.
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Helene

GLAD MIDSOMMAR till dig och familjen !!
Kram Helene.

Svar: Ja jisses, det är midsommar i mogon. PANIK! & Detsamma till dig och familjen.
Yohanna i Las Palmas

2012-06-21 @ 10:18:21
URL: http://helenesdagbok.blogg.se
Postat av: Hyrestanten

Inte ska du ha prestationsångest inför sommaren. Dina barn är så små, inte har de en massa förväntningar på olika aktiviteter. Du räcker till bara genom att finnas med dem, att vara.
Jag kan tänka mig att många av dina sommarminnen från barndomen är från när du var betydligt äldre?
Dessutom, att du minns somrarna som en enda mysig tid, innebär ju inte att dina föräldrar inte var stressade, kanske kände sig otillräckliga och kämpade med alla vanliga vardagsbestyr.
Stoor kram till dig!

Svar: Så klok som vanligt. Jag bara älskar när du kommer med råd för de sitter som en pil i hjärtat. Tack!
Yohanna i Las Palmas

2012-06-21 @ 10:37:28
URL: http://www.hyrestanten.blogspot.com
Postat av: Ann-Mari

Tag Hyrestantens ord till ditt hjärta :)
Barn är otroligt känsliga för föräldrarnas humör, så stress smittar av sig...mota bort ångesten och njut av att vara på stranden med dina fina barn!
kram
Ann-Mari

Svar: Ja så sant. Lugn o fin Yohanna ;)
Yohanna i Las Palmas

Postat av: Freja

Håller med hyrestanten och Ann-Mari. Jag tror inte alls att vi badade varje dag hela somrarna, min mamma kanske orkade dra i väg med oss någon enstaka dag, men i mitt minne var somrarna fyllda med bad... Barn minns det roliga och det räcker gott!

Svar: Ja ni har så rätt så.
Yohanna i Las Palmas

2012-06-21 @ 18:21:56
URL: http://blogg.amelia.se/reddevil/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0