Skrivet den: 2012-06-27 Klockan: 00:08:45

Fredagens mobil-fynd

När jag skrev om det här i förra veckan >>>, att riskera sig eller köra säkert, så var det ju en ny mobiltelefon som jag gick och tänkte på.
 
Så här i mobil-abonemangs-bytar-tider så bytte vi till ett där det ingick fri surfning. Men vad var det för mening med att ha ett sådant när jag ju inte har en mobil som det går att surfa på.
Så då har jag ju så klart gått och funderat på hur jag skulle lösa detta problemet.
 
Det största hindret var ju att alla surfbara mobiler är så pass dyra att det inte finns nån chans i världsrymden att jag skulle kunna köpa mig en sådan. Och vi hade ju redan tecknat oss för ett mobilabonemang nu, UTAN telefon.
Då fick jag upp ögonen på en sån här fake-iPhone till ett pris som jag skulle kunna betala.
 
Problemet NU blev ju att det inte fanns så mycket att läsa om de häringa telefonerna på nätet och ingen hade jag att fråga heller.
Hur fungerar dessa?
Alltså de är ju kopior och man ska inte förvänta sig att de ska klara av saker som "dyra" telefoner klarar. Men om valet var mellan att inte ha någon telefon alls, eller köra kopia, så blev funderingaran lite allvarligare.
 
Och så ska man ju fundera på det moraliskt riktiga om man verkligen ska stödja kopieringen av märkes-prylar från tredje världen.
Fast å andra sidan om märkes-prylarna är så dyra att vanliga människor som jag inte har råd att köpa dem, så kanske de ska skylla sig själva.
Det blev långa för- och nack-delslistor.
 
Fortfarande var det dock en bunt med pengar som skulle riskeras.
Tillräckligt för att hålla mig vaken om nätterna.
Men så gick det som alltid och jag funderade FÖR länge och klippet rann ut i sanden.
 
Och då kom det här "fyndet". En mamma som köpt denna till sin son, men fått lägga ut den på spanska "Blocket" för att den inte kunde köra whatsapp.
Visserligen ingen smartphone, men tillräckligt för mig som inte haft något avancerat alls tidigare. Till det facila priset av 30 euro.
Och jag är så nöjd så. Jag kan surfa på internet, läsa Facebook och KANSKE blogga, vi får se, har inte testat än.
En sån duger bra tills vi kommit på andra tankar och vet vad vi ska göra med våra liv ;) Alternativt börjat att jobba och kunna ha råd med ett "dyrt" abonemang där det ingår märkes-teleiPhone ;).
 
Ja och så är jag så där barnsligt förälskad i min mobil nu så att jag drömmer om den på nätterna, sitter hela dagarna och surfar om den på nätet och går och klappar på den mest hela dagarna.
Använda den?
Skulle man ringa med den också ;)
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Anna

Ja, det där med mobiltelefoner är ju en hel djungel! Och hutlösa priser dessutom! Skönt att du hittade något som du är nöjd med till ett bra pris dessutom!

Själv har jag en telefon som jag nog kan surfa på och så, men inget abonnemang för det. Ska jag ha ett bra abonnemang då jag kan ringa, smsa, surfa och allt vad det nu är man kan göra får jag punga ut med flera hundra kronor i månaden och det tycker jag verkligen inte att det är värt. Även om jag innerst inne helst skulle vilja göra det. Verka ju så praktiskt (men helt onödigt egentligen) att bara kunna googla efter något när andan faller på.

I-landsproblem absolut!

Nu verkar även min blogg fungera utan några problem igen, finally!

Ha en bra onsdag!

Kram

Svar: Skönt att höra att det inte bara är jag som har en sån telefon ;)Skönt att bloggen fungerar ÄNTLIGEN!
Yohanna i Las Palmas

2012-06-27 @ 08:02:06
URL: http://www.smid.blogg.se/smidsfashion
Postat av: En pojkmammas vardag - Livet på torpet

Att hitta en telefon som passar en är inte alls lätt. Jag blev ju sponsrad av sambon när jag fyllde 30 (oj, menar 20 ;)) med pengar till min iphone annars hade jag aldrig haft råd. Och jag är nu ett år efter lika barnsligt kär i den. Gud, det är ju inte bara en telefon. Det är ju också en barnvakt, en dator och en häftig teknisk pryl!! ;)
Kram

Svar: Ja jag har förstått att de där iPhonarna är något utöver det vanliga men har inte riktigt fått koll på VAD i 70-singen det är som de kan som är så speciellt ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-06-27 @ 09:38:19
URL: http://www.elinteg.se
Postat av: Longevity - en blogg om hälsa

Åh grattis!! Alltid roligt med nya leksaker

Svar: Ja visst är det otroligt att man kan bli så glad över prylar.
Yohanna i Las Palmas

2012-06-27 @ 10:14:00
URL: http://madelein.se/
Postat av: Spanienfrugan

Vad härligt att du fick dig en telefon du ville ha till ett sånt kanonpris. Gött!

SV: Tack för ditt långa svar på min blogg om bebistider :) Det stämmer nog mycket väl att alla bebisar är olika, men det var intressant att läsa din analys av de olika faserna (först sova, sedan matkrångel, 3-månders-bra-perioden, tänderna osv.) Då vet man KANSKE vad man har att vänta sig då. Kram!

Svar: Jag berättar så gärna om det lilla jag lärt mig. Bara att fråga på.
Yohanna i Las Palmas

2012-06-27 @ 10:38:20
URL: http://spanienfrugan.blogg.se
Postat av: AnneliH

Det är ju en hel djungel det där med telefoner.
Jag hade en iPhone som "jobbtelefon" men jag lyckades inte bli impad eller överhuvudtaget tycka att den var smartare än min HTC som är väldigt enkel. Sedan beror det ju förstås på vad man har för abonnemang och vad som ingår eller inte.

Själv använder jag min telefon mest till att ringa, sms:a, spela WordFued, Twittra o FB förståss. Det känns ju lite naket att gå hemifrån utan den. Vilka konstiga ideér man har fått på gamla da´r :)

Svar: Ja det vore kul att höra ved den där iPhonen kan egentligen ;) Jag har ju ingen wifi i denna och det är väl ett problem. Och så operativsystemet som inte stödjer Whatsapp som jag skulle vilja använda. Men men man får det man betalar för ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-06-27 @ 19:08:37
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0