Skrivet den: 2012-07-06 Klockan: 00:00:52

Det BLEV en dag på stranden...

Ja jag åkte faktiskt iväg till stranden.
Och det blev faktiskt bra.
Det blev till och med väldigt mycket bra ;)
 
 
Fast det höll på att INTE bli det.
 
Det var dåligt väder i Las Palmas på morgonen, grått och kallt. Men det kan ju alltid spricka upp, det vet man aldrig.
Men eftersom jag hade bilen hemma och hade förberett mig på att få åka iväg utanför Las Palmas, eftersom det nästan jämt är sånt här väder här, så drog vi iväg.
 
Jag hade planerat att åka till en strand precis utanför Las Palmas som de andra mammorna brukar åka till och som de prisar högt och lågt. Det är ju NÄSTAN alltid väderbyte precis vid stadsgränsen söderut och solen brukar skina där nästan jämt.
Bara man kommer utanför Las Palmas.
 
Nästan jämt.
Inte idag.
Vi kom fram till stranden och det var nästan lika gråmulet där som i Las Palmas. Vi provade att gå ut på stranden och känna oss för. Skulle man kunna spendera dagen där ändå?
Vi höll på att blåsa bort och att få hela strandens sand i ögonen.
NEJ! Det skulle inte gå.
 
För det är ju ett annat problem när man kör söderöver och kommer utanför Las Palmas, VINDEN. Det blåser otroligt mycket ända från stadsgränsen, förbi Bahia Feliz och San Augustin, ända tills man kommer förbi Playa Ingles och Maspalomas. Där, när man kommer runt sydspetsen, där mojnar det.
 
Så jag funderade och funderade. Vad skulle vi göra?
Att åka ända tills förbi Maspalomas skulle ta oss en halvtimme till och kändes väldigt långt.
Men så slog det mig att jag var ju INTE kanarier och att en halvtimmes bilfärd för att få komma till sol och bad var en piss i Oceanen för mig som är svensk ;)
 
Så vi drog vidare till El Pajar. Annars känt som stranden vid Betongfabriken där mina föräldrar alltid vill äta när de är här. Och omgivningarna är kanske inte så vackra, men solen sken, det blåste inget och stranden är mer eller mindre barnvänlig.
Ingen trängsel. Ingen som kan komma bort. Ganska så lätt (peppar peppar ta i trä) att hålla koll på två ungar samtidigt. Och utomordentliga parkeringsmöjligheter :D
 
 
 
 
 
 
 
 
Och om det är nån som tror sig se att Irma leker med en sallads-slev i bad-poolen så kan jag berätta att den ser rätt. Man får inte vara kinkig när det gäller att fixa leksaker till ungarna. Det gick jättebra att leka med hushållsverktygen på stranden. Jag kan ju inte hålla på att köpa hinkar och spadar hela tiden ;)
 
Men nu är vi trötta här och har sand i ögonen. Så jag får återkomma med ytterligare anekdoter i morgon. För jag tror nästan att jag blev lite på-flörtad där på stranden och sånt känns ju alltid lite extra härligt för mamma-egot när man står i bikini.  ;)
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Spanienfrugan

Så bra att det blev lite strandhäng ändå :)

Svar: Jajjemen och riktigt bra sådant också.
Yohanna i Las Palmas

2012-07-06 @ 10:37:15
URL: http://spanienfrugan.blogg.se
Postat av: AnneliH

13,31
Härliga bilder! Ja, man blir ju trött av att hänga på stranden. Roligt när man har hittat sig guldkorn. Bra tips där. Här hemma har vi ju allmäna badplatser med pool - är det något som finns hos er? I "Putte" har jag sett att det finns men vet inte om något annat ställe. Men det kanske inte behövs eftersom det finns så många olika stränder att besöka. När barnen var små var det bara en sådan allmän plats vi kunde besöka och det tog ca 1.5 timma att komma dit, det var bara att planera och pricka in en fin dag annars blev man utan :)
Härligt ändå att du bor på en sådan plats att man kan hitta solen bakom molnen om man åker en stund.

Nu har jag fått i hop några rader till veckans R.L Carpe Diem.

Svar: Det finns allmäna pooler här i Las Palmas men för det första måste man betala för att gå in, om man inte är medlemm. För det andra så är det smockat med folk så här i sommarlovstider ;). Och för det tredje så kan jag ju inte släppa Irma lös där, det är ju att hoppa från kanten, inte att springa runt och leka. Men i värsta fall så ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-07-06 @ 13:32:03
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli
Postat av: AnneliH

Ja, det är ju nästan förenat med livsfara även om man är med i basängen och tror att man är med på att de ska hoppa från kanten. Det har jag fått erfara. De skekunderna var långa! Då är det bättre med strandhäng :)

Svar: Ja vid poolen måste man ha stenkoll.
Yohanna i Las Palmas

2012-07-06 @ 15:07:52
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0