Skrivet den: 2012-07-13 Klockan: 23:58:34

Byggdamm och läkare

Här kom det snickarkillar klockan 8 i morse, resten av sommarlovs-sovmornar får vänta lite till, och körde igång med byggplats del två av ?.
Idag hade jag VERKLIGEN förberett och gjort ordning en picnic-korg och ställt i Alexanders rum OCH ställt fram den bärbara där också. Vattenkanna, färgkritor och ombyteskläder fanns också på plats.
Nu skulle här underhållas barn.
 
 
FEL!
Planeringsmiss nummer 100 i ordningen.
Vad är detta?
Snickarkillarna satte igång och banka ner taket i korridoren som leder mellan sovrumsdelen och vardagsrumsdelen. Så vi blev instängda i salongen. Visserligen MED TV:n men UTAN allt som jag förberett.
 
Fast det gick bra. Killarna gick och åt frukost vid 11-snåret och då kunde jag fiska fram allt där-inne-i-från. Samt lägga en trött bebis i sin säng för att sova.
Alexander och jag drog i väg med taxi till långt-bort-vårdcentralen för påhälsning hos öron-hals-doktorn. Älsklingen kom hem och höll ställningarna i byggdammet.
 
Åhhhhhh. Att åka taxi var en höjdar-upplevelse för min Guldklimp. Vilken stackare till unge som tycker att åka taxi är superhäftigt.
Vi gör det inte SÅ ofta kan man ju lugnt påstå. Fastän det är så billigt här att man borde utnyttja det oftare.
4 euro för att åka från oss i centrala Las Palmas till utkanten en ganska lång bit.
Helt otroligt enligt mig som njuter varje gång.
I Sverige skulle den färden LÄTT kostat 200 kronor.
 
 
 
 
 
 
Hem tog vi bussen eftersom det inte var så bråttom då. Men det är ganska så kul det också, om man slipper släpa på en vagn och inte har nånstans att vara på en viss tid. Fast vi hade tur. Bussen kom precis när vi kom till hållplatsen.
 
Hem resan bjöd på ett VÄLDIGT äventyr ;)
En jeep kom körande nerför den ENKELRIKTADE gatan och höll på att klämmas under bussen. Hela den knäpptysta bussen (något väldigt ovanligt för att vara här) skrek till och började knacka på rutorna och visa åt jeep-chaffisen att han körde åt fel håll.
Sen så började hela bussen tjattra på känt spanskt manér och jag hörde fraser som utlänningar, turister, bildårar osv.
 
Ja det går vilt till här i Las Palmas ;)
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Preciosa

Hola där på min favo-ö!!
Vilken röra du har därhemma! Vaya,vaya!!
Åka buss är ofta en upplevelse...om den kommer
innan man fått solstiong :-)
Ciao P ♥

Svar: Ja nu kan man inte säja att jag har ordning och reda här inte. Men i morgon, söndag, då ska det bli ordning på torpet.....har jag tänkt mig ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-07-14 @ 07:34:52
URL: http://www.spanienblogg.se/preciosa
Postat av: AnneliH

Vilken röra, stackars er.
Jag jämför också varje gång vi åker taxi på ön...det här hade kostat X-antal dyra kr. Det är något speciellt att åka just i Las Palmas. Ni har fått nya fina bussar ser jag. Har alltid funderat på om de med barnvagn eller rullstol inte kan åka...eller detta kanske bara är stadsbussar kom jag på, de har jag ju inte åkt med. Ja, sist vi åkte såg vi en bil och en motorcykel och Mc föraren låg helt livlös, men bussen åkte ganska fort förbi...
En härlig lördag till er i röran. Hoppas att ni kan hitta något trevligt att göra :)

Svar: Usch vad otäkt. Ja det händer mycket olyckor här. Nya bussar är det bara delvis. Rätt vad det är så kommer det en buss med trappor. Då får vi med barnvagn eller med rullstol vackert stå kvar och vänta på nästa buss. Tålamodsprövande :/
Yohanna i Las Palmas

2012-07-14 @ 10:29:11
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0