Skrivet den: 2012-02-03 Klockan: 13:11:59

Fredagsvägning, utvärdering och problemområden

FREDAGSVÄGNING
-0,8 kg. (nu är jag nere i vikten innan frosseriet)
:D
Jag visste det!

Om man bara håller ut, inte börjar att tappa sugen och skrida över gränserna, ja då ger kroppen vika till slut och släpper på sina högt älskade fettreserver. Jag behöver ju inte dem längre. Jag är ingen uråldersmäniska som måste lagra upp fett inför den kalla vintern.
Jag HAR jacka ;)

Visserligen är 0,8 nästan ett helt kilo och det är lite FÖR mycket att tappa i veckan. Men med tanken på de föregående veckornas långsamma minskning så kan jag dela upp detta kilot på fyra, för det är vad det tagit att få kroppen att släppa efter. FYRA veckor.
Men jag har hållit ut och har nu en livsstil som jag kan köra med tills nästa viktplatå kommer.

För de kommer ju. Kroppen släpper efter lite och man går ner. Sen så blir kroppen rädd igen och håller i kilona. Så får man öka förbränningen lite eller dra in på kalorier och så släpper den efter.
Det är ett givande och tagande detta ;)
Men alltid i samarbete och med uppmärksamheten på hur kroppen mår.

UTVÄRDERING
Bakläxan från förra veckan var ju att nå stegmålet 15.900 steg om dagen och det har jag klarat med råge VARENDA dag :D
Trixet är att hitta på någonting på eftermiddagen och inte sitta inne. Med min morgonrunda och skolhämtning och lämning så har jag ca 3.500 steg som jag ska göra över med på eftermiddagen för att komma upp i målet.
Det är inte mycket man måste göra då. En halvtimmes promenad ca.

Måndagen åkte vi på shoppingrunda, tisdagen gick vi till lekparken, onsdagen letade vi födelsedagspresent och igår var vi på födelsedagskalas. Idag blir det veckohandling och sen så kommer det svåra, att hålla målet även på lördag och söndag.
Vi får se hur det går.



Jag har även laddat in Zumba-passet >>> på hårddisken i DVD:n och kikat. Om det blir krisigt så kan man alltid ta ett sådant pass med ungarna. De gillar att hoppa och studsa. Och Älsklingen har lovat ta ett kort på mig när jag försöker, iklätt matlagningsförkläde som jag oftast brukar glömma bort att få av mig.

Plankan skulle ju köras varenda dag och det har gått lite si och så med den. Det är så nedslående när man inte orkar så mycket. Och ännu mer nedslående är när man ligger och har närbild på vardagsrumsmattan som JÄMT är supersmutsig :(

Älsklingen och jag skulle ju göra plankan tillsammans på eftermiddagarna för att peppa varanda. Men eftersom vi varit ute och flängt varenda eftermiddag denna veckan så har plankan blivit lidande.
Man kan inte få allt, steg OCH planka.
Måste komma på en bra rutin på den också.



Jag får tacka så mycket för alla fina komplimanger om hur jag såg ut i mina nya rea-kläder >>>. Men det är faktiskt inte så att jag är i mål, har blivit smal eller något annat. Jag ser ut som jag brukar, det är bara en fråga om positionering och bloggstyling ;)
Tex. Väst får en att se smal ut om midjan. Står man med benen i kors så ser låren smalare ut. Lite har jag lärt mig med åren ;)
Varför står alltid modeller så där fånigt? ;)

Ni ser ju tydligt mina problemområden och om jag kunde så skulle jag sätta in punktfokusering med viktminskandet där. Men det går ju tyvärr INTE.
Det som brukar hända nu, i viktminskningens slutskede, är att jag brukar bli jättesmal om axlar och nyckelben, tuttarna börjar hänga och skrynkla ihop sig mer än vanligt ;) Men låren och rumpan behåller all fyllning precis som innan.
Tragiskt men sant.

Jag hoppas på att plankan ska ordna upp det där med att jag ser ut som om jag vore gravid i 5:e månaden och framöver ska jag även försöka lägga in nån övning för at bygga upp armarna lite.
Men just nu så ser det ut såhär.

Trevlig fredag på er.

/Y

Kommentarer
Postat av: Fina Frun

Jag tycker du är skitsnygg! Ser inte alls dina "problem-områden".

2012-02-03 @ 13:38:21
URL: http://finafrun.se/
Postat av: AnneliH

Heja Dig!

Det går ju fint det där.

Vi får "peppa" varandra med plankan!! :) 48 sek. har jag klarat idag ...det var jobbigt!...och jobbigt att se allt damm ...ha..ha..!!!

Ha en härligt fredag!

Kram

2012-02-03 @ 13:39:01
URL: http://shaggkvist.se/wordpress
Postat av: Miriam

Du är skitsnygg som du är, bara så du vet!

Kram Miriam

2012-02-03 @ 15:00:17
URL: http://bamsebusfunderingar.blogspot.com/
Postat av: Tina

Wow! Du är verkligen skitsnygg gumman! Jag hade varit megaglad om jag hade din kropp! Önskar dig en fin fredag. Massor av kramar!

2012-02-03 @ 18:41:16
URL: http://frurosmer.wordpress.com
Postat av: Marie-Louise

Bra jobbat med vikten! Jag tycker du är jättefin, dina "problem områden" har nog nästan alla kvinnor som fött barn och inte späker sig tror jag. Trevlig helg vännen. Kram fina

2012-02-03 @ 19:04:55
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: gunsan

Inte tycker då jag att det ser ut som "problem-områden", du är så fin som du är nu;)



Det där med att överflödet försvinner från fler ställen, det är jag beredd att hålla med om, tänk om man kunde fixa till det;)



För mig känns det som om det kommer att bli supersvårt att gå ner 3 kg, 1 kg har ju försvunnit, men de andra grymt, de sitter där de sitter, fast jag är så duktig....tycker jag.....med vad jag äter.

Har ju i och för sig inte kunnat promenera så mycket nu ett par dagar på grund av värken i mina leder, men skam den som ger sig, nya tag tar vi........vilken dag som helst;))



kramizzzz

2012-02-03 @ 23:56:09
URL: http://nybogunsan.blogspot.com
Postat av: Anna

Men åh, vad duktig du är! Bra jobbat!

2012-02-04 @ 08:16:08
URL: http://smid.blogg.se/smidsfashion
Postat av: vuxenmamman

Jag förstår att du gått ner denna veckan. Du är så flitig. Jag misströstar just nu......det händer inte ett skit....



Men vi kämpar på tycker jag.



KRAM

2012-02-04 @ 11:18:46
URL: http://vuxenmamman.wordpress.com
Postat av: AnneliH

Jag håller igång men än har jag inte kommit i fatt dig :) men tack för att du har inspirerat mig!

http://shaggkvist.se/wordpress/?p=3662

Kram!

2012-02-09 @ 16:14:21
URL: http://shaggkvist.se/wordpress

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0