Skrivet den: 2012-08-31 Klockan: 00:34:00

Sammanställning av Real Life - Grilla

Veckans Real Life >>> om grillning var otroligt rolig att läsa tycker jag. Jag satt och småfnissade och log för mig själv mest hela tiden. Dels för att jag kände igen mig i allas berättelser, det är ju sant som ni skriver. Och dels för att jag fick en sån "vara-på-plats-och-se-allt-med-egna-ögon"-upplevelse.
Det är ju så här det är.
Från myggor och köldskador till smältande mumsbitar i munnen och sommarfeeling.
Grilla - det är......en upplevelse ;)
 
 
 
Men först så måste jag tipsa om en grej till alla som kör med tändvätska och annat som man får ont i huvet av. För många år sedan så kom min far hit med en sorts stor gaffel med sladd. Den lägger man under kolen i grillen och sätter i el-uttaget. Efter en stund så brinner det.
Smart va?
OM man har tillgång till el vill säja. Annars så är det en ganska så dum grej ;)
 
I alla fall, det blev ett ramaskri efter dessa gafflar i den här familjen som jag har nu och min far fick smuggla hit ett gäng till som delades ut bland entisiastiska grillare i släkten.
Funderingar fanns om jag inte skulle ta och börja en direktimport av dessa hit och börja sälja här där man är så glad i att grilla.
 
Men nu är ju jag, jag. Många bra ideér och ingen djävlaranamma. Nån som kan sälja lite till en behövande? ;)
 
 
Men raskt över till veckans grillare och antigrillare som denna veckan blev ett rejält antal:
 
- Gardenhouse och hennes gubbe gillar grillning skarpt. De grillar året runt och har en bra regel: när de är borta grillar gubben och när de är hemma grillar gumman.
Rätt ska vara rätt.
 
- Ann-Mari låter gubben grilla för, som hon förklarar, tiden mellan att peta på köttet och peta på en kolbit (något helt onödigt eftersom köttet grillar sig ändå) är hon för rastlös för att stå still och inte göra någonting. Den tiden kan utnyttjas till annat.
 
- Anneli - även här är det gubben som grillar för han lagar ju ALL mat, inte bara grillning, så mycket bättre. MEN nästa generation som kommer, kommer att innehålla en kvinnlig grillare, nämligen grillmästarens dotter. Det är Anneli säker på.
 
- Dagliga ljusglimtar och hennes familj grillar också mycket, men bara på sommaren. Nu när det är regnigt och ruskigt har hon ingen lust för grillmat. Gubben grillar förstås men det är bara bra. Då får hon en lugn stund för sig själv innomhus med ett glas vin.
För SÅ glassigt är det ju inte att grilla ;)
 
- Viveka älskar grillning så de kör igång tidigt och premiärgrillar redan i slutet av aprill. Och här kommer inläggets första kvinliga grillare. Grillen sköter Viveka med ett glas rött i handen. Om de inte grillar på vintern, då sköter hon gärna innesysslorna ;)
 
- Tjejmorsan tycker om att grilla också. Fast i sommar har det inte blivit mycket på grund av vädret. För att stå under ett paraply och grilla och låtsas som att det är sol, nä det är inget för dem.
Hemma hos dem grillar den som känner för det, men att det finns folk som tar illa vid sig av en kvinnlig grillare, det berättar hon om.
 
- Freja kommer med veckans svarta får OCH en massa sanningar. Hon HATAR att grilla och de gör det aldrig.
Varför?
Jo men är det inte så att kött är förfärligt segt och man får ont i huvudet av tändvätskelukten och solen gassar en i ögonen och myggen biter en på benen och allt på bordet blåser i väg och det blir ingen matro?
Jo det är ju faktiskt väldigt sant ;)
Ändå grillar man...
 
Ha ha ha ha, tack så jättemycket för alla dessa skratt jag fick. Hoppas ni har haft det lika trevligt som jag har haft det.
 
Nu är det fredag hörrni ;)
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Ewa (mamma till 6 döttrar)

Hihih underbar sammanställning :) Och jag tycker absolut att du ska importera grillgafflarna och tjäna en hacka på det :)

Kram

Svar: Ja jag fâr ta och fundera pâ den affärsidèn ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-08-31 @ 07:10:18
URL: http://tjejmorsan.blogg.se
Postat av: Dagliga Ljusglimtar

Vi har oxå en grillgaffel, helt suverän😃

Svar: Mycket bra! Ingen tändvätska som kan smaka av sig.
Yohanna i Las Palmas

2012-08-31 @ 08:14:26
URL: http://dagligaljusglimtar.blogspot.se/
Postat av: Viveka

Härlig sammanställning.
Grillgaffel, de låter som en mycket god idé, Clas Ohlsson kanske, han har allt...
Kram.

Svar: CO har definitivt grillgaffeln ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-08-31 @ 09:07:08
URL: http://Http://vivekafeminin.blogpot.com
Postat av: Freja

Roligt att läsa allas bidrag och som alltid roligt att läsa din sammanställning! Och roligt att få vara ett svart får för en gångs skull ;)

Svar: Menar du att du inte brukar vara det oftare ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-09-01 @ 20:26:27
URL: http://blogg.amelia.se/reddevil/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0