Skrivet den: 2012-08-15 Klockan: 15:11:12

Här räknar jag idag

Idag måste ja ta tag i en sak som jag stoppat huvudet i sanden inför LÄNGE, som jag inte velat ta tag i och som jag har en värstans ångest inför: ekonomigranskning.
Vill jag egentligen veta svaret?
 
Så det här är jag idag och förhoppningsvist även renbäddning av sängar, målning av mögelbyråer och städning av kökslådor.
Naturligtvis lite tvättmaskin också, men det är ju så himla uppenbart så det behöver jag knappast nämna ;)
 
 
 
Vår ekonomi är inget upphettsande, snarare tvärt-om och jag försöker att tänka på den så lite som möjligt. Men ibland så måste man se över även skrämmande saker för att försöka få en någon så när uppfattning om vad det är man håller på med.
 
Den som bär skulden för att det är så här är väl till största delen jag.
Jag jobbar ju inte.
Och med bara en inkomst i familjen, och den enda kommer ifrån en lastbilschaffis, så fattar ni ju hur det är. Kniven på strupen varenda månad. Om ens det. Ibland känns det banne mig som den är inkörd, rätt i hjärtat på mig.
 
Jag försöker att uppmuntra mig själv med att det är också mycket värt att ungarna få ha sin mamma hemma om dagarna när de är små. Och att om jag skulle börja jobba så skulle det bli väldigt mycket mer stressigt med hemarbetet och kanske att mycket av det som jag verkligen HINNER med just nu, inte skulle hinnas med.
 
Men jag vet inte.
Det börjar att kännas lite FÖR jobbigt.
Och nästa höst börjar Irma skolan.
 
De där människorna som säjer att pengar inte är allt, att det inte gör en lyckligare och alla klyshor som de säjer, de vet nog inte riktigt vad de talar om.
JO att det är viktigare med hälsa.
JO att det är viktigare med kärlek.
MEN om jag fick ha det precis som jag har det nu, FAST med lite över på kontot varje månad, då skulle jag vara en VÄLDANS massa både lyckligare och mindre orolig.
 
Kära Euromillionen, komsi komsi....;)
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Caroline

JA lite mera ekonomiskt oberoende skulle man ju vilja vara.
Men man lär ju sig att prioritera också rätt bra, genom att tjäna bara "sådär".

Ha en fortsatt fin dag!

Svar: Det känns som att inte ens prioritera räcker längre. Det är avstå helt enkelt som gäller just nu ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-08-15 @ 15:32:42
URL: http://barbaskon.blogspot.se
Postat av: Karin

Visst är det så att det där onda i magen skulle bli mindre ont om man hade en trygg ekonomi, få litet över varje månad. Inte lätt att prioritera när man har små barn som mår bra av att ha mamma hemma..å andra sidan så kostar det att föra bort dem också.
Hoppas du hittar en tillfredsställande lösning.
Jag känner igen det där jag också...man får dra slantarna avlånga emellanåt
Räknar med att snart kunna vara med i Real-life igen:)
Karin

Svar: Kan man det? Dra pengarna avlånga för att de ska räcka längre? Det skulle underlätta verkligen ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-08-15 @ 16:21:10
URL: http://pettasblogg.blogspot.com
Postat av: Gilla

Jag känner igen mej sen mina barn var små. Då var jag hemma i 7 år för deras skull. Men det har satt spår i ekonomin nu, när jag är pensionär.

Lycka till i alla fall.

Gilla

Svar: Tack. Det är mycket att fundera på hit eller dit.
Yohanna i Las Palmas

2012-08-15 @ 18:26:24
URL: http://trebgilla.blogspot.com
Postat av: Ann-MarI

Det svåraste är att veta vad som är rätt...nu med facit i hand och en av ungarna på väg att flytta hemifån, önskar jag att jag varit hemma mera...vi beövde inte fundera på budgeten så mycket, men du milde vad jag gick miste om. Anklaga inte dig själv. Önskar er styrka att orka ett år till tills Irma börjar skolan och önskar er lottovinsten :)

Svar: Vad skönt att höra, inte så kul att känna förstår jag ;) Och tack för önskan om lottovinsten, här önskas det för fullt ;)
Yohanna i Las Palmas

Postat av: Glamourwannabe - med huset fullt av grabbar.

Ja det är verkligen att pussel att få det att gå ihop vissa månader. Vi kommer därför jobba heltid båda två, men jag är samtidigt livrädd för att jag kommer missa en massa och ångra mig i efterhand.....

"Barnen är ju bara små en gång" brukar det visst heta.

Svar: Ja det brukar ju heta så och det är ju så sant. Men det är verkligen inte lätt att leva så. Hur som helst så kommer jag nog att ångra hur jag gjort, hur jag än gör ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-08-15 @ 20:45:35
URL: http://hannadidrikson.blogg.se
Postat av: Freja

Jag blir vansinnig på de där politiskt korrekta som alltid måste påpeka att man inte blir lycklig av pengar! Man kanske inte blir lycklig, men livet blir bra mycket enklare om det finns pengar så man inte behöver oroa sig för räkningar och annat. Och när livet är enklare kan man ägna sig åt annat än att oroar sig för ekonomin, och det där andra som man då ägnar sig åt kanske är det som gör en lycklig! Och i så fall är det faktiskt indirekt pengarna som gör en lycklig... så det så...

Svar: Ja vad sjutton är det så fult att erkänna det för? Pengar gör mig/skulle göra mig lycklig. För mycket oro i livet är inte bra för själen.
Yohanna i Las Palmas

2012-08-15 @ 21:42:50
URL: http://blogg.amelia.se/reddevil/
Postat av: AnneliH

Ja, se pengar...undrar om någon har sjungit om det? Det är ju ett nödvändigt ont. Jag har varit ensamstående med 2 små barn och det var tufft (så jag förstår hur det kan vara) men någonstans i bakhuvudet tänkte jag alltid; det jag förlorar på karusellen kan jag ta igen på gungorna, på något sätt hankade jag mig fram. Det var bara det att det var för mycket månad kvar innan pengarna var slut, nästan jämt. Nu försöker jag tänka mig rik ha..ha..det går sådär, kan jag meddela. Ha en bra dag! :)

Svar: Ja detta med pengar är något MYCKET tråkigt, och ändå är man ju så beroende av dem :(
Yohanna i Las Palmas

2012-08-16 @ 12:54:09
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0