Skrivet den: 2012-08-09 Klockan: 12:13:07

Här blev det lite oroligt i magen

Egentligen var det inte detta jag hade tänkt att skriva om just nu, men så hände detta och nu måste jag få lufta mina känslor lite.
 
Det är så här att det finns ju mycket fattigt folk här, som sitter på gatorna och tigger, som sitter utanför affärerna och tigger, som kommer fram till en helt sonica och tigger och nu sist så kommer de och plingar på dörren och tigger.
:(
 
 
Eller fattiga och fattiga ska jag väl inte heller säja, det har jag ingen aning om.
Det är vad DE säjer.
Jag vet att det förmodligen finns mycket fattigt folk här, MEN det finns också annat folk som inte är så fattiga men utger sig för att vara det ändå. Och anledningen till att jag VET det är att Älsklingen som jobbar ute på gatan möter MYCKET folk.
Han kör ju ut chips till affärerna och chips är högvillt bland "fattiga" människor på gatan. De kommer fram till honom hela tiden och tigger och till slut så lär han ju känna dem och se vad de går för och det finns MYCKET skummt därute...
 
I alla fall så har det börjat att gå runt en man i vårat hyreshus här, plingar på dörrarna, drar sin historia och tigger mat och pengar till "bussen" hem.
Jag har blivit helt ställd när han har kommit och inte vetat på vilket ben jag ska stå på, om jag ska ge något eller vara skeptisk. Bland annat så har jag spungit fram och tillbaka till skafferiet och förslagit saker för mannen som han kan få, men han tackade nej till en påse torkade kikärtor som var vad jag kom på just då att erbjuda honom ;)
 
Men sedan fick jag skäll av Älsklingen för att jag gjort så, lämnat dörren öppen och gått till skafferiet med ungarna i dörren.
Vad som helst kan hända när du är själv hemma sa Älsklingen. Han kan ta sig in, råna dig, ta ungarna eller vad som helst. Nu för tiden vet man aldrig.
Och han har rätt.
Man hör så mycket OTROLIGT om folk nu och jag är INTE van vid det. Jag är nog lite blåögd när det gäller att tro saker om folk.
Ingen bra egenskap.
 
Hur som helst, jag har haft så dåligt samvete för att jag inte gett mannen något, så nu idag så tänkte jag att jag skulle ta mig i kragen och göra en insatts för de fattiga ;)
När han plingade på så sansade jag mig, stängde dörren, gick till skafferiet och hämtade 2 paket mjölk och en riktig shoppingkasse att stoppa dem i.
Men han blev inte nöjd.
Han ville ha pengar också :(
 
Och nu så började tankarna att fara i skallen på mig. Jag känner mig väldigt orolig. Något säjer mig att detta inte var så bra det jag gjorde. För nu kommer han säkert att se detta som ett ställe där han får saker, komma tillbaka och säkert kommer detta att bli en jobbig situation.
Och jag är inte den som kan be folk fara och lämna mig ifred så där när de ser så nödbedda ut. Inte annars heller för den delen ;)
 
Visst, jag har gjort en GOD gärning idag....hoppas jag.
Så varför känner jag mig inte bättre?
 
/Y

Kommentarer
Postat av: Åsa

Åh..din tanke var god..vill han ha pengar så säga bara nästa gång att det inte finns några pengar att ge. Annars kommer du ha honom där hela tiden. De är ju smarta, för de vet att det är svårt att säga nej i sitt eget hem. Kolla upp vart han kan få hjälp och hänvisa till det istället. men det var fint av dig att göra så, sötnos!

Stor kram till dig

Svar: Tack! Men jag sa till honom att jag inte hade några pengar och det fick han heller inga. Mycket olustigt detta. Jag kommer nog inte att öppna mer. Precis samma visa som de där Jesus-männen som också kommer lite då och då. Man kan helt enkelt inte öppna. Mycket ledsamt här i sitt egna hem som du säjer :(
Yohanna i Las Palmas

2012-08-09 @ 12:42:00
URL: http://sommerseth1.wordpress.com
Postat av: Therese

Fin blogg du har, halkade in här via Freja!/Therese

Svar: Hej Terese! Tack så mycket. Ja inne hos Freja är jag mycket och läser. Hon är en kul prick ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-08-09 @ 12:52:05
Postat av: Preciosa

Hola Yohanna!
Öppna inte dörren, det finns dom som har detta som
"affärsidé". Därför vill han ha pengar. Dom blir inte nöjda annars. Jag skulle heller aldrig våga öppna dörren ens.Han är förslagen denne man...
Ciao P ♥

Svar: Jo det blir nog bäst i framtiden att kika ut och INTE öppna. Olustigt detta :(
Yohanna i Las Palmas

2012-08-09 @ 13:25:57
URL: http://www.spanienblogg.se/preciosa
Postat av: En pojkmammas vardag - Livet på torpet

Du är så snäll fina Yohanna. Men du, öppna inte nästa gång. Tror att det är just pengar han är ute efter. Vore han fattig skulle han bli överlycklig över mat .
Kram

Svar: Jo jag började ju fundera åt det hållet jag också nu. Men det är så himla genant att kika ut genom kikhålet och INTE öppna när ungarna gapar och skriker här inne att det ringer på dörren, så det måste höras ut. Men varför egentligen? Det är ju mitt hem....
Yohanna i Las Palmas

2012-08-09 @ 14:07:56
URL: http://www.elinteg.se
Postat av: En pojkmammas vardag - Livet på torpet

Tror att det är typiskt "svenskt" att tänka så. Varför ska man behöva släppa in vem som hellst? Jag håller tummarna för att mannen inte kommer tillbaka nåt mer ..
Kram

2012-08-09 @ 15:01:28
URL: http://www.elinteg.se
Postat av: Spanienfrugan

Vilken jobbig situation och vad kämpigt att de ringer på dörren. Det tycker jag ändå är att ta det lite långt alltså...hoppas att du gjorde en god gärning ändå och slipper mer problem framöver. P.s Även i San sebastian är det mycket tiggare på gatorna D.s

Svar: Ja nu hoppas jag att han inte kommer mer :(
Yohanna i Las Palmas

2012-08-09 @ 16:37:15
URL: http://spanienfrugan.blogg.se
Postat av: AnneliH

Jag blir alldeles kall när jag läser. Hur gör man? Här är vi ju inte vana att de tigger på gatorna så, inte ens ATT de ringer på dörren!!?? Man vill ju så gärna hjälpa. Håller nog med din man lite där...de är fräcka och kan nog säkert hitta på vad som helst, om man nu ger dem lillfingret ska de nog ha hela handen sen. Men jag förstår hur jobbigt det måste vara i den situationen. Om jag var i dina kläder skulle jag nog inte öppna nästa gång, han kan ju inte bli arg om du inte gör det. Om han nu får något ska han väl bli glad för det och inte begära mer...då anar man ju ugglor i mossen. Hoppas han inte kommer fler gånger. Kram på dig!

Svar: Nej det blir nog inget mer öppnande är utan mer kik i kikhålet. Tråkig upplevelse :(
Yohanna i Las Palmas

2012-08-09 @ 17:11:52
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli
Postat av: Lena

Nej det är inte kul alls på något sätt med detta tiggare. Tyvärr så har vi tiggare även i Örebro vilket känns väldigt trist.......Ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon ! Jag bestämde mig för fadderbarn , barnbyvän och girlfriend i actionaid. Sen kan man inte ha dåligt samvete för allt utan får se till att ta hand om sig själv och de sina för att må gott! Så håll dörren stängd och må så gott med de dina ! Lena i Örebro

Svar: Så bra skrivet. Jag ska tänka på det i framtiden och, ja, det blir nog så: inget mer döröppnande. Trist men så får det bli.
Yohanna i Las Palmas

2012-08-10 @ 08:42:27
Postat av: Jenny

Även i Stockholm har de dykt upp och sitter utanför bla Filmstaden... roligast var ändå utanför Madame Tussadus i London... där stod en blind och en lam ena dagen - nästa dag hade de "bytt handikapp" och den blinde var lam och den lame var blind... hrm ...
kram kram

Svar: Ja jag visste väl det, man ska inte gå på sånt där. Tråkigt men sant.
Yohanna i Las Palmas

2012-08-11 @ 20:49:45
URL: http://jennysviktigaliv.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0