Skrivet den: 2012-04-23 Klockan: 13:03:04

Rastlös måndag med lista

Ja det är måndag idag, igen ;) och det märktes verkligen när jag vaknade i morse. Humöret var i botten som det brukar vara efter en extra trevlig helg.
Men så brukar jag gå ut på min morgonrunda och då ändras humöret och jag blir på sånt där nu-jäklar-är-det-ny-vecka-med-nya-tag-humör.

Idag kom jag inte ut på nån sådan runda. Dels för att jag äter penicillin och kommer att vänta med rundor tills jag slutat med det. Och dels för att jag höll Guldklimpen hemma från skolan även idag. Han är så igensvullen i halsen att han knapt kan svälja.
Konstigt.
Ingen feber, inget ont, inget vitt i halsen. Bara så svullet att det låter som han har en stor potatis i halsen när han pratar.

Men eftersom jag inte kommit ut på nån runda och fått den där humörväxlingen, så går jag omkring här hemma som ett rastlöst lejon i bur. Borde ta mig för med någonting, något av de 100 saker på to-do-listan. Men jag har ingen lust med något av det.
Jag går från fönster till fönster och tittar ut på folket utanför. Solen skiner men det är kallt. Jag ser att folket har jackor på sig. Någon lagar mat och det luktar kalopps i luften. Och jag går här och vakar, från det ena rummet till det anra, och suckar; vad ska jag ta mig för?

Men samtidigt är jag seg, väldigt seg och vill egentligen bara lägga mig på soffan med en tidning eller titta på TV tillsammans med Guldklimpen. Irma sover hon.

Börja med en lista a´la jennyn kanske, så kanske jag kommer på annat humör.


- att vi åkte på det där födelsedagskalaset trots allt >>>. Det var inte självklart men när vi väl kom dit så var det bra skönt att komma ut lite. Solen sken kanske lite FÖR mycket för att det skulle kännas bekvämt att ha sjukt barn där, men men han blev ju inte sämre.
Peppar peppar.

Och det var skönt att komma bort och äta bortagrillat, bortalagat och bortabakat. Och att se på hur andra föräldrar också springer efter sina barn så att de inte hinner chit-chatta så mycket med de andra. Det är bara de utan barn som sitter still och softar med ett glas vin och tittar förnöjsamt ut över de svettandes föräldrarna.

- att det är bara att sätta igång med Irmas blivande rum. Det står där och bara väntar på att någon ska ta tag i det. Mögeltvätten är inhandlad och grejer finns på plats. Nu fattas bara tiden och inspirationen, så gör vi det i ett naffs.

- att denna helgen som kommer, blir en långhelg igen och att vi troligtvis åker till sommarstugan igen. Det är ju 1:a maj på tisdag och alla är lediga. Barnen är även lediga på mândagen så vi drar söderöver för att lapa sol och Älsklingen får åka och jobba därifrån.

Jag som inte ville åka förra gången, i påskas >>>, fick blodad tand och ser nu fram emot sommarstuge-mini-semester.

- att det är föräldrasamtal idag så jag kommer att få komma ut litegrann i eftermiddag. När Älsklingen kommer hem från jobbet så ska jag gå och samtala lite med Guldklimpens fröken. Sånt gör vi en gång i månaden så det blir inte så mycket sagt. Men det ska bli skönt att komma ut.

- att jag ska till doktorn igen i morgon så får vi se vad som beslutas om mitt hälsotillstånd. Jag vill inte äta mer medicin nu.

- att veckans real life >>> handlar om mina stora passioner; skor och handväskor. Jag var precis inne och tittade till dem i min garderob. Tittade och provade några. Det kan man aldrig göra för ofta ;)

Nu ska jag gå och kika lite mer i fönstrena får vi se vad som har hänt sedan sist. Och kanske så får jag för mig att GÖRA något också mellan alla tvätt-maskins-tvättar, hängning, vikning, tandborstning.....jag måste komma ihåg tandborstningen ;)

/Y


Kommentarer
Postat av: Freja

Jag har snott den här idén idag och skrivit ett Gladmåndaginlägg... Så bra idé att ibland påminna sig om allt som är bra och som gör en glad!

2012-04-23 @ 20:51:53
URL: http://blogg.amelia.se/reddevil/
Postat av: emelie-mamma till elliott och leila

vilken härlig lista o vilka fina stoora ögon guldklimpen har =)

2012-04-23 @ 21:10:21
URL: http://emlisch.blogg.se/
Postat av: Gardenhouse

Fy vad såna dagar är jobbiga...

Hoppas din tisdag blir bättre!

Så kul på kalaset =)

Kram Sussi

2012-04-23 @ 21:33:34
URL: http://gardenhouse.blogg.se/
Postat av: Sara, mamma till tre små troll

Sv: Ja men dom där stövelskaften är värdelösa, nu beror det ju på min övervikt att jag inte kan ha alla snugga stövar men jag hade abnne mig problem med dom redan innan jag belv en tjockis med :/

2012-04-23 @ 21:43:31
URL: http://neccin.blogg.se/
Postat av: Caroline

Aha, det var ju precis så jag kände mig igår. Skyller det på måndagar :)



Hoppas det känns bättre idag!

2012-04-24 @ 11:40:25
URL: http://barbaskon.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0