Skrivet den: 2012-04-19 Klockan: 23:48:12

Fisksoppa med indisk smak


Hacka en gul lök och 4 vitlöksklyftor.
Strimla en bit vitkål.
Bryn i lite olivolja i en stor kastrull.
Häll på 12 dl vatten och i med 3 kyckling-buljong-tärningar.
3 tsk gurkmejja.
3 tsk malen spiskummin.
3 stora vita fiskfilér typ Panga. Bryt sönder dem allt eftersom de kokar färdigt i soppan.
Häll pâ en burk, ca 4 dl, röda färdigkokta linser.
Grovhacka 3 stora tomater och rör i.
Pressa i en citron.
Smaka av.



Soppan blev inget bra, det fattas något som jag inte kan sätta tummen på. Måste forska vidare.
Älsklingen gav den dock toppbetyg och Irma smackade och åt, så det kanske bara var något med min smak. Alexander vägrade dock att äta över-huvud-taget.
Jag ger den två gafflar av fem, ätlig men något är fel.

/Y

Uppdatering: Nu kom jag pâ det, hur jag skulle förbättra soppan. I kväll när vi skulle äta upp resterna till fredagsmyset sâ rev jag i en bit färsk ingefära i soppan och det blev pusselbiten som fattades. Hur mycket? Ja det fâr man ta och smaka av själv. Men jag tycker att det är gott med ganska sâ stark smak. Ingefära och citron, det var det som satte pricken över i:et.
Nu fick soppan fyra gafflar av fem möjliga :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0