Skrivet den: 2012-04-18 Klockan: 12:46:08

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Nästan varje dag sâ tänker jag pâ allt som jag BORDE göra. Jag BORDE städa. Jag BORDE sopsortera mer. Jag BORDE tänka mer pâ vad jag äter. Jag BORDE förbruka mindre el och vatten. Jag BORDE bry mig om mitt pensionssparande. Jag BORDE hjälpa de fattiga. Jag BORDE smörja in mig med nattkräm. Jag borde slâss mer för de mänskliga rättigheterna.
Osv.
I stort och smâtt.


UNICEF vaccinerar i Elfenbenskusten © UNICEF/Asselin


Nästan alltid sâ faller det pâ det ekonomiska. Jag kan inte skänka en viss summa till nâgon hjälp-organisation när det knappt gâr ihop sig för oss själva.
Det funkar inte. Men jag har ständigt dâligt samvete för att jag inte gör mer när det faktiskt DÖR folk ute i världen och jag sitter här hemma och har det bra.

Sâ därför hakar jag pâ sâdana här reklamkampanjer som skänker pengar eller andra saker bara för att jag ska skänka av min tid, det som jag KAN skänka av.
Sâ även om det är trâkigt med reklam eller att se svältande barn vid frukostbloggen sâ bloggar jag om detta. För det kan jag göra, det har jag râd med, det gör att jag känner mig lite bättre.
Och förhoppningsvist sâ stâr företagen för vad de lovar och skänker det som jag INTE kan skänka och räddar de där barnen som jag inte kan rädda.


* * * * * * * * * * * *
Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio
 och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

* * * * * * * * * * * *

Vad tycker du?
Hänger du ocksâ pâ?

/Y

Kommentarer
Postat av: Tina

Tack för tipset!!! Jag hänger så klart på! KRAM!

2012-04-18 @ 13:40:07
URL: http://familjenrosmer.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0