Yohanna i Las Palmas
Dagens smal-lunch: Senapsfilé


Senapsfilé som lunch blev bra.

Koka en kastrull med potatis, morötter och de berömda brysselkâlen.

I en stekpanna steks en strimlad fläskfilé.
En hackad gul lök.
Lika mycket gröna bönor, alias haricot vert (frysta), som kött.

Vispa ihop en sâs pâ 5 dl vatten, 5 msk kalvfond, 4 msk dijonsenap och 5 tsk vetemjöl.
Häll sâsen över köttet och lât koka ihop ett par minuter.

Stäng av värmen och rör i 5 msk lätt kräm fräs.

Klart!



Bra käk som borde kunna smaksättas mer. Fâr fundera pâ det och âterkomma. Denna variant fâr 3 av fem gafflar av mig.

/Y
Ama de casa

Och bilden? Var är den? Säg inte att du åt upp maten innan du fotade? ;-)

Anonym

mumsigt det lät!svar;jag lovar det är inte ett fotomontage,när jag å Nellie var utanför cirkusen som kom till stan i helgen som var,så gick den där zonkeyn+några kompisar och betade i en hage tillsammans med både åsnor och zebror:) kramen till dej

Freja

Dijonsenap, mums!

Caroline

Lät gott, det receptet ska jag lägga på minne :)

Fnulan

MUMS MUMS MUMS vad gott!!!!

Honey, va inte orolig för att du inte kan kommentera... det är inte det viktigaste, vi läser hos varandra ändå eller hur!



PYSS

Ninja

Låter jättegott men jag byter ut fläskfilén mot kyckling i mitt recept :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress