Skrivet den: 2011-11-02 Klockan: 18:17:27

Sammanställning av Real Life - Real Life

Goder afton!
Denna onsdag lider mot sitt slut och jag sitter och kikar in hos alla modiga som har visat upp sin vardag från olika vinklar,
med olika berättelser,
med olika förutsättningar,
olika motiveringar.
Ja helt enkelt olika.

Men en sak hade de gemensamt och det var att jag såg inte en enda chokladpralin, inte en enda spetsnegliché, inte några kändisar till bästa vänner, ja faktiskt ingenting glamouraktigt alls. Det närmaste var väl ett ölglas som skymtade förbi på tisdagskvällen och det såg bara mysigt ut ;)
Bara helt vanlig vardag, mer eller mindre piffat av olika situationer.

Livet helt enkelt.
Och det tycker jag är skönt.
Får jag göra det?
Skönt att se att det finns en hel drös med folk där ute som har det lika vardagligt som jag.



Sen kan man ju se saker som liknar glamour, som att jag bor här nere i värmen, att någon dricker öl en vardag, att någon får middagen serverad när den kommer hem från jobbet.
Speciella detaljer som förgyller livet.
Så ska det ju vara. Lite flärd så där mitt i vardagen.
För bara för att det är vardag så behöver det inte betyda att det är tråkigt. TVÄRTOM ;)

- Jennys tjejor är stora nu och sköter sig själva. Det innebär att Jennys liv är ganska slött just nu. Men eftersom hon erkänner att hon är en curlingmamma så går ganska mycket av dagen åt att just curla. Något som INTE kommer att fortsätta när hon hittat sitt jobb.
Diskmaskinen och damsugaren är två kompisar som hon umgås flitigt med en sån här vardag.

- Linda som visar upp en riktig real life outfit idag berättar också om sin Halloweendag >>> på jobbet. Här har de verkligen ansträngt sig för att få skräck-känsla och jag ser ett par godisbitar skymta förbi för att förgylla vardagen.

- Mormor Mu har massor med säng och massor med tända ljus i sin vardag. En vardag som ser så lugn och skön ut att jag blir alldeles grön i ansiktet av avund. Men som hon skriver "som friherrinna är det inte mycket som skiljer veckodagarna åt. Ibland blir det "fest" på en vardag och storstädning på helgen...".
Perfekt precis som det ska vara när man själv får bestämma.

- Hannas morgon & kväll. På Hannas morgon så vaknar killarna tidigt och de får då se på TV. SKÖNT att höra att jag inte är den enda som tycker om lite TV-lugn och ro på mornarna för att vakna ;)
På kvällen är det tvärt-om. Då är det mutor som gäller för att de INTE ska somna för tidigt.
Bra, jag är för mutor också.

- Madredetres fick hem ett tapas-paket från Buzzador. Så efter flitigt pluggande under dagen så bestämde de sig för att festa till lite nu när ungarna var borta. De klämde till och med till på en öl till tapasarna, mitt i veckan! Skönt att höra. Vardag är vardag men också ett liv som ska levas OCH njutas.

- Nett har ett moment som ständigt återkommer varje dag, i och urplockning av diskmaskinen. Och just detta moment är ett av dem som genomsyrar de flesta vardagarna. Men GUD vad skönt det är med diskmaskin ;)
Efter många år av småbarns-stress så har det äntligen kommit en tid med mycke utrymme för egentid även mitt i vardagen. Det gäller bara att prioritera.

- Alfva försöker sig på en uppmuntran till mig genom att påstå att hennes liv till och med är tråkigare än mitt och det gick jag NÄSTAN på. Tills hon berättade att hennes "väluppfostrade" unge låg på golvet och skrek tillsammans med Alfva i morse. Sorry men där tyckte jag nog att ditt liv blev lite mer spännande än mitt ;)

- Ansibecki berättar att en vanlig dag brukar hon "bre två knäckemackor, fylla en flaska med vatten, väcka barnen, klä dem, lämna på dagis och sedan äta min torftiga frukost i bilen på väg till jobbet". Fast en dag i veckan har de lyx-vardags-morgon då hon har sovmorgon. Sedan på kvällen är det det vanliga problemet med att underhålla de små tills det blir dags att gå och lägga dem. Fast eftersom hon kör laptop då så kan hon multitaska på samma gång. Det är vardag det ;)

- Frida blir, som så många andra mammor, uppriven ur sängen av de små, i okristlig tid. Fast hon berättar att hon är ganska så morgonpigg så det gör inget. Sämre går det för gubben som det tar EVIGHETER för att få upp ;)
Så är hon hurtig och cyklar både dit och hem från jobbet + tränar på lunchen. Det är duktigt det, och vi andra är INTE avis alls ;)

- Jenny kör det typiska små-barns-hemma-fru-livet med disk, tvätt, laga mat, plocka leksaker osv. Hon har dock två saker denna dag som gör att inte vardagen blir så där vardaglig som den annars kan bli. Hon kör en huvudet-i-sanden-trix med en tvättkorg och så en jultidningsspecial för att slappa lite med. Bra jobbat.

- Anna kör en vanlig dag och en ledig dag. På jobbardagen kan man se saker som just jobb, det blir mycket papper och datorer men också träning på kvällskvisten. På den lediga dagen ser man andra vanliga saker som tvättmaskin, disk, kaffe, TV, dator OCH en jogginrunda på det.
Härligt vanliga saker förutom matlåda från mamma som nog kan räknas som lite vardagslyx.
Precis som det ska vara.

Jag tackar som vanligt alla ni UNDERBARA som delar med er så friskt av er vardag.
Tack så mycket!
Jag blir så glad varje gång som vi gör detta och jag ser hur folk knåpar ihop sina inlägg om mina tokerier.
Jag hoppas att ni njuter lika mycket av att läsa om de andra som jag har gjort.

Nästa vecka kör vi igen.
Om vad, vet jag ej, ÄN.
Måste gnugga geníknölarna i helgen.

Kika in här på måndag så finns det en ledtråd och på tisdagsmorgonen kör vi för fullt igen.

Nu en god natt och snart är det fredag.

/Y

Kommentarer
Postat av: Jenny

SÅ himla KUL ju !!!

Självklart vill jag vara med även nästa vecka!

puss

2011-11-03 @ 01:36:18
URL: http://jennysviktigaliv.blogspot.com
Postat av: Malin

Underbart att höra att vardagen ser UNGEFÄR likadan ut hos oss alla. Men det är även viktigt, som du skrev, att man inte glömmer bort att förgylla vardagen med små enkla medel ibland, att SE varandra och inte glömma bort kärleken bara för att vardagen lunkar på. Vet du, jag blev kontaktad av tidningen MåBra för att jag och min man skulle prata om vår kärlek! Så vi ska vara med i deras Februarinummer, HELT sjukt och väldigt nervöst.

Drömde om dig häromnatten, vi flyttade ner till ön och du och jag blev bästisar, hel-tokig dröm!

Kram

2011-11-03 @ 08:02:17
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Alfva - i preggoland!

Haha. Jag fotade faktiskt min ask med chokladpraliner som jag gått och nallat på hela veckan, men tänkte att det var säkrast att inte få med ALLT godisintag.

Och ha... om du menar att det är spännande att min ooootroligt väluppfostrade 2åring får mig att vilja kasta in handduken ibland så måste jag vara intressantast i världen.. ;) Eller nåt!

Kul att jag äntligen kom för mig att vara med (läs: hann)!

Kram

2011-11-03 @ 08:50:04
URL: http://alfvan.wordpress.com
Postat av: Jenny

Gud sa skont att se att alla har ganska normala vardagar. Ibland tror man att man ar den enda som inte myser jamnt och standigt. Extra skont att andra foraldrar kan sla pa tv:n for en stunds lugn och ro. :) Ja, det ar blogginlagg som de har som gor att man blir GLAD...inte bara kanner angest for att ens eget liv inte ar perfekt.



Halsningar Jenny

2011-11-03 @ 09:51:43
URL: http://iwales.blogg.se/
Postat av: Nett

Härligt att läsa sammanställningen :) Får se vad du hittar på till nästa vecka :)

2011-11-03 @ 12:15:39
URL: http://www.enkoppkaffe.se
Postat av: Marie-Louise

En stor del av behållningen får man när man läser dina kluriga och fina sammanställningar :)

Jag ska försöka vara med nästa vecka. Kram vännen

2011-11-03 @ 14:57:59
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Ewa (mamma till 6 döttrar)

Jag hoppas verkligen jag kan vara med nästa vecka :)

Jag har universitetsvecka så det kan verkligen vara härligt att visa min vardag en sån vecka.. huuu!!



En liten fråga, talar ni både svenska och spanska hemma??

2011-11-03 @ 18:29:03
URL: http://tjejmorsan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0