Skrivet den: 2011-11-11 Klockan: 12:27:25

Fredagskänsla med törn

Min mor ringde precis och sa att allt gått bra....hittills.
De hade gått upp, gått morgonpromenix, ätit frukost och packat väskorna.

Alla fynd >>> hade fått plats i de TRE som de hade med sig. Men tur var väl att de köpt på sig 20 extrakilon för att kunna forsla hit hela min önskelista. >>>
För nu när de åker tillbaka så kan jag slå mig i backen på att de kommer att utnyttja dessa 20 extra för alla "fynd" som de har med sig.
Det ska bli intressant att höra vad incheckningsvågen, den hemskaste av dem alla, säjer om deras väskor.

Men denna fredag har fått sig en liten sorglig tuch, en törn som gnager, den har blivit lite kantstött och fredagsfeelingen vill inte riktigt infinna sig.
Jag har tagit fram köttfärs ur frysen. Jag ska göra tacos med familjen i kväll. Det känns lite EXTRA viktigt idag att mysa med dem som man älskar, nu när hälften av dem lämnat oss.

Jag HATAR verkligen att säja farväl, det är det absolut värsta jag vet. Ja till och med värre än kaffe. Jag skulle gladeligen svepa en kanna kaffe om jag sluppi ta farväl av någon igen.
För jag HATAR verkligen kaffe också.
Så det säjer mycket om hur illa jag tycker om adjön.

Förr i tiden så älskade jag flygplatser.
Det var dit man kom när det var spännande saker på gång.
Flygplatser betydde äventyr och roligheter.

Sedan jag flyttat hit så hatar jag dem. Om jag slipper så åker jag inte dit. Det har blivit mycket fler sorgliga ögonblick där än glädjefyllda upplevda där.
Nu mera så får jag en klump i magen bara av att åka förbi flygplatsen här i Las Palmas.

Som nu när mina föräldrar ska åka hem. De åker ju egentligen idag. Men vi sa adjö igår hemma hos dem. Jag åker inte tillflygplatsen idag. Även om jag skulle kunna.
Tiden där, när alla sitter och stirrar ut i luften och väntar på att det ska bli dags. När alla har en klump i halsen och ingen kan säja någonting. Fastän alla sitter och tänker på hur mycket man skulle vilja säja i dessa skälvande sista minutrar.
DEN tiden, den kan jag vara utan.
Den får jag ångest av.
Den är jag rädd för.

Någon borde trolla lite så att man aldrig måste uppleva den "sista" dagen. Så att man går direkt från semesterroligt till att packa upp väskorna hemma. För den sista dagen är ju bara värdelös. Den borde vara förbjuden. Är ju bara ett slöseri med tid.

Nu hade vi det UNDERBART igår. Badade, njöt av solen och avslutade med himelsk mat och jag kommer att skriva mer om just den dagen. Men hela tiden hade jag en klump i magen, så där som när man vet att det har hänt något hemskt, men man försöker att tänka på något annat för att inte behöva tänka på det hemska som har hänt.
Men vetskapen om det där hemska ligger ju som en slöja över allt och hindrar en från att vara så där riktigt glad eller njuta så där riktigt mycket.

Då där, det var mina tankar om farväl. Och här sitter jag och bölar som om jag skulle ha tittat på Törnfåglarna eller Titanic. Och så har jag avslutat en gammal chipspåse som jag hittade i köket.
Jag?
På blanka förmiddagen?
Mitt i beach 2012-kampen?
Ja, jag är inte riktigt mig själv idag ;)

/Y

Kommentarer
Postat av: Anna Persson

Hej på dig!!



Vilken fin blogg du har. Här ska jag surfa omkring en stund!



Usch, ja visst är flygplatser sorgliga. Min dotter bor på Cypern sedan 3 år och jag får så där ont i magen när det är dags att säga farväl.



Kram Anna

2011-11-11 @ 12:55:45
URL: http://coolaannna.blogspot.com/
Postat av: Yosofine

Vilken mysig blogg och vad härligt att bo utomlands! Tanken har slagit mig, men jag har inte kommit längre än just så! :)

Ha en fin fredag!



Kramar

2011-11-11 @ 14:34:42
URL: http://www.yosofines.com
Postat av: Joanna

Snyft, jag blev alldeles tårögd av ditt fina och tänkvärda inlägg! Nog är det sorgligt att ta farväl!



Min syster och hennes kpmisar är spridda över jorden och varje gång de tar farväl säger de "See you next weekend!". De vet att det inte är sant, utan att det dröja både ett och två år tills nästa gång, men det gör avskedet lite lättare... Lite fint tänkt...



Varm kram från ett soligt Sverige

2011-11-11 @ 15:21:58
URL: http://joannasuniversum.blogspot.com/
Postat av: Annelie

Varma kramar till dig, förstår den där känslan precis....Du beskrev den så som man känner själv när man ska säga hej då till någon.



Jag hoppas det känns bättre snart! KRAM

2011-11-11 @ 15:40:04
URL: http://anneliestankar.wordpress.com
Postat av: Sören D

Alltid lika kul att läsa Dina texter även om avsked är tråkiga. Ser att De just nu är i höjd med Agadir på Afrikanska fastlandet, säger en som att pippi på att följa flygplan på radarn, i synnerhet när vänner o bekanta är ute och flyger. Marita hämtar dem på Arlanda i kväll. Själv är jag på Pharmacias 100års jublieum på Uppsala slott med 550 gäster. //Sören

2011-11-11 @ 15:58:23
Postat av: Miss Marie

Jag förstår precis känslan! Flygplatser är inte kul alls när man bor utomlands. Vi har familj i två länder och det är alltid någon man åker från eller som åker ifrån en. Inte kul alls!

2011-11-11 @ 19:29:16
URL: http://www.miss-maries.blogspot.com
Postat av: Krönikören

Avsked är aldrig roliga och säkert är det värre när dina föräldrar bor så långt bort. I avskedets stund förlängs avståndet och blir mentalt ännu längre. Lite knäppt, men så funkar jag. Ha det så bra som möjligt ändå!

2011-11-11 @ 19:49:38
URL: http://www.metrobloggen.se/antligenmandag
Postat av: Jenny

usch och fy. Inte roligt att ta farval. Rent ut sagt, det ar skitjobbigt! Det ar ju en av de stora nackdelarna med att bo utomlands. Men later iaf som ni haft tva underbara veckor tillsammans. Njut av dem dar hemma nu och tiden gar sa fort att ni snart traffas alla igen.



Halsningar Jenny

2011-11-11 @ 20:12:03
URL: http://iwales.blogg.se/
Postat av: Jenny

En av mina bästa kompisar bor i USA sedan typ 20 år tillbaka och vi har väldigt svårt för det där, så istället för att säga "Hej Då" säger vi bara "jaja, vi hörs då"... som om det skulle vara bättre? Vi VET ju båda två att vi bara försöker "lura" oss själva...haha...knäpp man är!



kramiz

2011-11-11 @ 22:25:28
URL: http://jennysviktigaliv.blogspot.com
Postat av: Mita

Jag vet precis vad du menar och känner mig ledsen för din skull,

Kramar om lite extra

2011-11-11 @ 22:31:22
URL: http://mithasplace.wordpress.com
Postat av: Ewa (mamma till 6 döttrar)

Usch ja.. jag känner mig alldeles gråtfärdig av dina vackert skrivna ord <3



Avskyr oxå när man ska säga "hej då" till mamma och pappa och då har vi dem ändå "nära" om man jämför med dig <3



Sänder dig en stor kram

2011-11-12 @ 13:37:27
URL: http://tjejmorsan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0