Skrivet den: 2011-06-07 Klockan: 09:56:38

Sverigesemester dag 6, badpicnic

Igår kväll när jag skulle sätta mig vid datorn så fick jag feber och gick och lade mig istället. Det var inte läge för att pressa sig. Och gå och lägga sig tidigt med barnen FÅR man göra på semestern.
Då finns inga måsten.
Vem vet vad som hände.
Inget allvarligt i alla fall. Inget som inte botades med lite sömn och en Alvedon.

Idag (igår då, måndag) när vi kom upp och gick ut på balkongen så var det betydligt varmare och himlen var klarblå precis som alla andra dagar vi varit här. Riktigt sommarväder precis som det ska vara.
Jag börjar känna mig som en riktig svensk nu när jag skriver och pratar så mycket om vädret. Vädret i Sverige är viktiga saker. Speciellt på sommaren...

Efter den vanliga rundan, med packkärra, och även fel trosor för stegmätaren visade tokigt igen, så beslutade vi oss för att åka och bada. Det var ju så fint väder och man måste passa på.
Visst var det Sveriges nationaldag och visst hade det varit roligt att åka iväg på någon firning. Men jag är inte uppvuxen med det. När jag var liten så var nationaldagen ingen helgdag utan en helt vanlig dag. Därför har jag inga traditioner för den dagen.

Visserligen kunde jag vara den som sartade en tradition i min familj. Men vi gjorde något annat typiskt sommarsvenskt istället, nämligen att åka och bada vid en sjö med pinickorg.
Hade jag sett något lockande i tidningen om något kul firande så kanske jag hade nappat på det.
Men nu blev det så här istället.
Och det blev bra.

Picnickorg och bad, alltså.
Pappa fick åka på sin motorcykel för han fick inte plats i bilen. Ett annat logistikproblem nu när vi har två ungar. Bilen räcker inte till. Och att hyra en minibuss kostar 15.000 för en månad. Inte värt pengarna om man nu inte ska använda bussen varenda dag och det gör vi ju inte.
Och pappa var säkert lika glad för att få åka på motorcykeln. Då fick han ju lufta den och en anledning att få åka omkring och vara cool.

Alexander blev så imponerad av att morfar hade en motorcykel och att han fick åka med när den kördes in och ut på garageuppfarten.
Efteråt tjatade han om att han ville bli vuxen NU så han skulle få köra motorcykel.

En helt UNDEBAR dag igen alltså, promenix, bad och picnic i solen. Faktiskt börjar jag få liiiite bonnbränna nu. Typiskt svenskt fenomen det också...


Badviken vid Sottern. Den närmsta badplatsen hos oss. Inte den trevligaste badplatsen men om man åker motorcykel är man lite begränsad av allt rullgrus som finns på vägarna.

Idag (tisdag) ska jag till tandhyginisten så morgonrundan har blivit förflyttad till eftermiddagen. Att gå till tandhyginisten är något jag brukar passa på med när jag kommer till Sverige. Jag tycker bättre om att gå här av någon anledning.

Jag återkommer, för nu ska vi till Kumla och fika på Sveas. Får ta med mig tandborsten så jag är presentabel inför tandläkarbesöket efteråt.

Återkommer.

/Y

Kommentarer
Postat av: Åsa

Hoppas dagen din blev bra och att det gick fint hos tandhygieninsten!

2011-06-07 @ 11:03:06
URL: http://asassecondtime.blogspot.com/
Postat av: Alfva

Åh, Sveas är nostalgi på hög nivå. Jag brukar passa på att åka dit till Kumla marken när den väl inträffar!

2011-06-07 @ 13:00:13
URL: http://alfvan.wordpress.com
Postat av: Anonym

Hej!

Såg att du skrivit i min blogg!

Jag använde delvis TASS metoden, min erfarenhet är att om man verkligen bestämmer sig så går det.. men man måste vara bestämd för det är barnen oxå!!

Hoppas de går bra för er!!

2011-06-07 @ 15:49:11
URL: http://lillavannen.blogspot.com
Postat av: Marie-Louise

Hoppas det gick bra hos tandhygienisten.Jag har gått och tänkt på det där du skrev om igår (tror jag det var) med hur du njuter av att gå i svenska affärer. Jag känner likadant när jag är utomlands t.ex i Spanien, jag älskar mataffärerna där för det finns så mycket annorlunda och nytt att prova :) Tänk hur det är, man blir nog hemmablind på vad affärerna har att erbjuda. Jag tycker våra mataffärer här hemma är supertrista... Kram vännen

2011-06-07 @ 21:43:24
URL: http://madredetres.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0