Skrivet den: 2011-06-26 Klockan: 22:20:54

Sverigesemester dag 26, trädgård & IKEA

Ännu en dag har passerat på vår semester här i Sverige. Nu är det bara tre dagar kvar innan vi ska åka tillbaka till Gran Canaria och Las Palmas.
Det känns förståss väldigt sorgligt att allt har gått så fort och att det redan börjar närma sig slutet. Men lite skönt också måste jag säja.

Det kända ordspråket "Borta bra, men hemma bäst" passar så otroligt bra och är SÅ sant. Jag längtar faktiskt lite hem, samtidigt som jag förståss inte vill lämna allt som finns här.

MEN det är väldigt jobbigt att vara på resande fot, inte få sova i sin egna säng, inte ha tillgång till sina saker och att känna att man är på "besök".

Ledsamt är förståss också att hela semestern har gått nu och att det är ett HELT år kvar till nästa gång.
Det är faktiskt en väldigt stor nackdel med att åka hit under hela semestern. Samtidigt som man, när man väl åker så långt, vill stanna så länge som möjligt, är det jobbigt att inte få någon semester på hemmaplan.

Semestern är ju den tid då man vill hinna så mycket. Både "jobba" hemma med saker som man inte har hunnit under året. Men också vara långledig tillsammans med familjen och knyta ann till varandra på ett avslappnat sätt. Något som är väldigt svårt i vardagen när det är så mycket som ska hinnas, passas tider och se till att alla får sina behov tillgodosedda.

Men men...
Nu är det som det är och vädret verkar som att det ska bättra till sig nu på slutet.

Idag fick vi en fin dag med långprommenix i solskenet och en hel förmiddag i trädgården med sol och slapp. Det är så härligt att bara sitta på en filt i trädgården och höra fåglarna kvittra, löven som susar i vinden, kasta lite boccia med barnen, snacka lite strunt, slappa och njuta i största allmänhet.

Men rätt vad det var så tornade mörka moln upp sig på himmlen och det började att regna.
Så på eftermiddagen åkte vi till IKEA.
Ett INTE så ovanligt val en söndag i Sverige när det är dåligt väder. Vi kan väl säja som så att vi var INTE ensamma på möbelvaruhuset denna dagen. Dessutom började deras rea idag och det var en massa jippon där.

Alexander räknade gyllene fotspår i butiken och vann en glass. Kastade ringar utanför och vann en mjukisälg och vi fick oss vår traditionella köttbulledos tillgodosedd.
Vi åkte därifrån utan att ha handlat någonting, så vi kan väl säja att vi var ganska så nöjda med vårt besök. Vi ska ju åka med Ryan hem till Spanien (som jag har berättat). Så shoppa loss har inte varit på frågan nu när överviktskilona är stängeligen förbjudna ;)

En bra dag allt som allt.
Denna vår 4:e sista.
Nu börjar nedräkningen....

/Y

Kommentarer
Postat av: Marie-Louise

Vad fort en semester kan gå. Jag tyckte det var nyss du skrev att ni åkte till Sverige. Men som du skriver: Borta bra men hemma bäst :) Kram

2011-06-26 @ 23:21:12
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Helene

Ha det så skönt i sverige nu dom sista dagarna !!

Kram Helene.

2011-06-27 @ 17:59:33
URL: http://helenesdagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0