Skrivet den: 2011-01-19 Klockan: 12:40:04

19 januari 2011 Vipps så var det onsdag

Ja hu vad tiden går...
Snart är det fredag :)
Fast det vill jag ju inte, för då åker föräldrarna hem. Ursch vad sorgligt. Vem ska då hjälpa mig med disken och tvätthängningen?
Fast idag har de ledigt. De solar och badar eftersom det var dåligt väder i måndags och vi fick gå till frissan istället.

Man skulle ha ett hembiträde.
Fast vad skulle man göra då? Ligga på soffan och surfa och äta praliner? Fast det vore kanske inte så dumt.
Men då finge man köpa sig en laptop först så man kunde ligga i soffan. Och hur blive det då med bilringarna? Inte så bra när allt kommer omkring...

Idag har jag varit iväg med Alexander Guldklimpen till skolan. Ätit frukost i lugn o ro (Irma lekte i gymet och nu sover hon). Svarat på en blogginterjuv. Är ju alltid kul att få vara med i en sådan. När publiseringen kommer återkommer jag med länk. Men jag fick tänka till ordentligtom varför jag egentligen bor här där jag bor. Ville skriva en hel bok till svar men det gick ju inte. Blev långt nog ändå som det blev.

Nu väntar lunchförberedelserna. Det blir nog kött och ris idag. Ska även koka en morot åt Irma som börjat med smakportioner och gröt på kvällarna. Det går sisådär. Gröten verkar hon gilla. Men det är svårt för mig att få tid att förbereda smakisar på dagen och mata bägge ungarna på en gång. A äter visserligen själv. Men han tar så lång tid på sig att man kan behöva skjuta in lite skedar imellanåt för att det ska gå frammåt. Tåååålamod Yohanna, tåååålamod. Inte min starka sida.


Gröt är gott men halvundanplockad jul i bakgrunden är pinsamt.


I går var vi hos örondoktorn med Alexander. Inget besked som vanligt. Mer medicin och mer utredning. Och MYCKET mummel i munskyddet på doktorn som jag inte fattade. Vi ska göra en röntgen i alla fall, det fattade jag.

Mina föräldrar var med och hjälpte mig och det var tur, för det är inte lite omständigt att göra saker här inte. Och inte lättare blir det att ha två barn med sig. Som vanligt slogs föräldrarna hur mycket mer krångligt det är här, hur o-organiserat det är, hur skabbigt det är och hur långt efter i utveckligen man ligger här.

Först fick jag hämta A i skolan, vi tog bussen till den stora vårdcentralen, upp med barnvagnen för trapporna för det fanns ingen ramp på vårdcentalen. Sitta i väntrummet och vänta med alla gamlingar där.
Varför är det så mycket gammlingar jämt på vårdcentraler?

Det tog sin tid att få komma in, de låg efter i schemat som vanligt. Det gäller att ha med sig mycket frukt och leksaker att underhålla barnen med. Först en kommentar från en sköterska att A hade solglasögon på sig, det var ju inte bra, det skulle barn inte ha. Sedan kommenterade doktorn att A hade läppglans på sig, det ville han ju ha eftersom mamma och mormor hade det. Men det fick vi ta bort sa doktorn, varför fattade jag inte.

Så undersökning, mummel i munskyddet på doktorn, medicin till Alexander och förklaring om att vi skulle göra en röntgen, får vänta på att sjukhuset ringer mig om tid, boka tid för hämtning av resultaten och bokning av tid för att lämna resultaten och få en utvärdering av resultaten av doktorn igen. PHU!
Nu fattades bara att ställa sig i den jääääätelånga kön för att lämna in pappret från doktorn som sa att vi skulle få vänta på att sjukhuset skulle ringa oss om en tid för röntgen. Så var vi klara.

Sedan spatserade vi gatan fram genom gamla stan. Satte oss vid en restaurang för att äta lunch. Inväntade O som kom från jobbet. Åt lunch akompanjerad av en kypares prat om att han hade en svensk son han med och alla hans anekdoter om svenskar och sverige.
Dagen avslutades med att Alexande åkte hem med pappa och jag vallade mina föräldrar genom rean i Triana (shoppinggata i gamla stan). Köpte fler klänningar till Irma. Inte för att hon behöver fler utan för att det var så billigt.

Sedan hem och kaffe och bad av barnen.

Jag slocknade i sängen vid 22 och Irma vaknade en haltimme senare för natten första amning. Sedan körde hon 1och½-timmes racet hela natten. Så jag är ganska mör idag.

Nu ska jag fortsätta här hemma. Julen fortfarande inte undanstädad. Jag skämms....

/Y

Kommentarer
Postat av: Hemmakatten

Vilken dag du hade! Puh! Har du funderat på att åka till Sverige och få svenska vård till A:s öra? Eller det kanske du redan har gjort. Verkar otroligt krånglig och segt med sjukvården hos er...

Hoppas det löser sig i alla fall. Som sagt tålamodär inte alltid det lättaste.The Joneses finns på dvd så nu kan jag se den hur många gånger jag vill!

2011-01-19 @ 23:54:25
URL: http://hemmakatten.blogg.se/
Postat av: Nina - Glamourmamman

Sv: Ja, det har du rätt i - visst är jag orolig ibland när han jobbar natt. Fast mestadels känns det tryggt att veta att man har en egen polis som vaktar omgivningen medan vi sover :-)Kul att du också har börjat med lite "riktig" mat till din lilla! Charlie älskar också gröt, men det funkar rätt bra även med andra smaker. Dock inte morot, har testat flera gånger!Ha en fin dag!

2011-01-20 @ 10:49:05
URL: http://glamourmamman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0