Skrivet den: 2011-12-04 Klockan: 23:24:48

Yohannas strandskola, del 2

Nu ska vi ta ett stort kliv bort från julen och allt stök och mys. Jag har nämligen sett att det är många som längtar till fjärran länder och stränder och planerar in semesterresor innom en närstående framtid.
Tänkte att det kanske vore ett bra tillfälle att köra del 2 i Yohannas strandskola.
Del 1 har ni här, om ebb och flod. >>>När man går till stranden, och speciellt sand-strand, är det ett par saker som man behöver veta och idag ska vi tala om sand-vett.

I Sverige så används inte, den i utlandet så populära toffeln, flipp-flopps så mycket av förklariga väderskäl. Men när man åker på semester så är det få turister som inte har ett par sådana i sin semestergarderob som man dammar av och använder flitigt i värmen.
Och det är väl logiskt.
Inget är väl så bekvämt och osvettigt som en flipp-flopp på foten. Lätt att ta av och inte gör det något om den blir varken blöt eller sandig.

När jag kom ner hit för första gången så hade jag ALDRIG använt en "riktig" utomlands-flipp-flopp, den som sitter fast med en rem som går ner mellan stor- och pek-tån. Jag använde sådana som man körde in hela fram-foten i. Och naturligtvis så fick jag värdens största sko(tå)skav när jag använde en sådan här flipp-flopp för första gången.
Självklart. Huden mellan tårna är ju liksom aldrig använd, nästan aldrig rörd. Och helt plötsligt ska den ha en skavande rem där. Och samtidigt så ska man klämma med tårna för att få toffeln att sitta fast.

Fast man vänjer sig. Och man får valkar där. Numera är jag proffs på flipp-flopp-bärande ;)

Men det är nu jag kommer till saken. Många semesterfirare kommer till stranden och ska gå i sådana här flipp-flopps utan att ha den blekaste om att det finns ett par saker man MÅSTE tänka på.

- Sand flyger.

- Flipp-flopps sprätter sand. Bakdelen på tofflorna lyfter sand när man går och stänker i väg den milsvidd, ja nästan i alla fall.

- Ligger man ner på sin handduk och det kommer någon springande i flipp-flopps i närheten så kan man slå sig i backen på att man får hela munnen full i sand.

Hänger ni med?Så går man på stranden så tar man av sig tofflorna när man måste kryssa mellan handdukarna och solande medmänniskor. Alternativt går stelt med tofflorna och är jäkligt noga med att INTE sprätta sand på smörgåsätande strandbesökare.

Barn skall informeras på direkten av de negativa effekterna och dödsstraffet ;) på att springa och kasta sand på varandra. Sand i ögonen är nästintill omöjligt att få bort.

Ytterligare en sak om sandsprättande är att man ALDRIG skakar av sin handduk i närheten av andra soldyrkare. Man går ner till vattenbrynet och skakar i säkerhet. Finns inget mer irriterande än när du just dukat upp dagens lunch åt barnen på handduken och någon ställer sig upp och börjar att skaka sin sandiga handduk så det blåser rakt i din mat.

Lägger man sig blöt i sanden så kan man vara rätt säker på att när man reser sig upp så ser man ut som en panerad fiskpinne. Då är det bra att vara medveten om att den sanden som nu sitter på din kropp, flyger iväg och landar på någon annan. Vanligtvis på min  smörgås :( som jag kämpat med i timmar.

Så där ja. Bara ett par oskrivna regler som gör strandlivet lite mindre otrevligt.
Stranda lugnt och öva på flipp-floppsen innan de får följa med på semestern ;)

Om att åka till just Gran Canaria  på semester har jag skrivit om här. >>>

Nu en god natt!

/Y

Kommentarer
Postat av: Jenny

hahaha, ja, det var väl en nyttig lektion SMILE

Jag gillar inte sandstränder, just för att det alltid blir så mydket sand ÖVERALLT - och gärna där det absolut INTE ska vara hrmpfkrameli

2011-12-05 @ 03:07:28
URL: http://jennysviktigaliv.blogspot.com
Postat av: Sand mellan tårna

Hahaha! Klockren=)

2011-12-05 @ 07:36:24
URL: http://sandmellantarna.com
Postat av: Therese - Sockenvägens Söta

Looovar att aldrig springa med flipflops på en sandstrand efter att ha läst detta ;-D KRAM

2011-12-05 @ 07:40:46
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Ewa (mamma till 6 döttrar)

:) Vilken tur att vi har "riktiga" badskor och inte flippisar!! :) Vi har såna där som ser ut som en hel sko... och dem badar vi ju även med för att dessa "dj&la" sjöborrar täcker en stor del av stranden på Cypern.... AJ AJ AJ!!!Kram

2011-12-05 @ 07:48:32
URL: http://tjejmorsan.blogg.se/
Postat av: louise mamma till hugo

Ja jättemysig. Ta dig en titt ja =) Vi har haft en bra men fullt upbokad helg.Ja du det där med strandvet. Hur mng gng har man inte fått sand flygande på sig för ng inte kan gå ordentligt.Blir supersugen på semester nu. Får nog bli en runda till Spanien i sommar med. Dock lite längre än förra gng.Hoppas att din helg har varit bra den medHälsningar Louise

2011-12-05 @ 08:02:46
URL: http://lusses.blogg.se/
Postat av: Framtiden är vår

Vi hade super trevligt! =)

Kram!

2011-12-05 @ 08:41:59
URL: http://www.sojkasframtid.com/
Postat av: Malin

Är konstigt att det faktiskt finns folk som gör allt det där, som inte tänker längre än näsan räcker. Själv så föredrar jag stenstrand, har lite svårt för sanden som letar sig in överallt, men så klart, det funkar det oxå ;-)!

Kram

2011-12-05 @ 08:55:01
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: ellenojag

hahaha klockrent!

2011-12-05 @ 09:16:58
URL: http://ellenojag.blogspot.com
Postat av: AnnaPanna

ÅH! SOL & BAD!! Fan mpste flytta till varmare breddgrader jag med! Inte helt fel och vem vill inte bli Flipp-Flopp expert liksom!! ;D

2011-12-05 @ 11:15:38
URL: http://annapannis.blogg.se/
Postat av: Tess

å vad sugen man blev på semester nu!

2011-12-05 @ 12:22:19
URL: http://www.egowar.se
Postat av: gunsan

Härlig lektyr o sann!! Som sagt, finns det nåt värre än att få sand över sig när man ligger ner på en filt eller om nån råkar få sand i ögonen, ingen höjdare precis;)kramizzzzz

2011-12-05 @ 16:32:47
URL: http://nybogunsan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0