Skrivet den: 2011-12-09 Klockan: 00:01:58

Shopping & kristendomslektion

Torsdagskväll och vi överlevde shoppinghysterin.
Med nöd och näppe...
Det är konstigt hur en sak som shopping, som VERKAR så lugnt och skönt, kan få en att helt köra slut på sig själv och göra så att man slutar som en urvriden disktrasa....eller värre.

Det är något med allt folk som stressar omkring och knuffas, alla äldre damer som virrar omkring och inte vet på vilken fot de ska stå, något med ungar som KONSTANT gnäller om att de MÅSTE gå till leksaksaffären nu annars så dör de av tristes, med fötter som börjar att värka i skor som på morgonen verkade alldeles perfekta för shopping, med sockerhalten som sjunker i svindlande fart, med timslånga köer till hamburgerresturanger, med brister på barnstolar, med gråt och tandagnisslan och slutligen en sån massa påsar att armarna kroknar och en vetskap om att bankontot lyser så rött så att Rudolfs röda mule verkar grön i jämförelse.

Ja det är något med det, som gör att planer på att hinna med TVÅ shoppingcentrum på EN dag får planeras om, och att en tidig hemgång med fikapaus i soffan, UTAN skor och MED ungar som kan springa fritt, verkar som en helt ok avslutning på dagen och inte alls som en förlust.
Nej att få en extra timme på eftermiddagen, i lugn o ro med familjen, att busa på golvet och lyssna på julmusik. Istället för att komma hem sent med trötta ungar och trötta föräldrar och försöka hinna badning, matning och läggning av ungar på tre röda.
DET är guld värt och det ser jag som en bra utveckling av min prioriteringsförmåga.

Men INNAN vi åkte, innan vi ens kom så långt att vi hade borstat tänderna, så ville ungarna ha ett kort på sig själva. De har visst blivit inspirerade av allt mitt syskonfotograferande och har fattat galoppen med att sitta still och se lyckliga ut.
IBLAND.
Och synd är ju att man/jag inte har hunnit att få på nån form av julmundering så att korten kan användas som julkort.
Men det verkar lovande inför framtiden...

Ja det var shopping på shoppingcentrumet Las Arenas som ligger nere vid Las Canteras-stranden. Och det var LÅNGA köer ut på motorvägen för att komma dit. Men det hela flöt på bra och innom en rimlig tidsförflutning så hade vi parkerat.

Shopping/Undersökning av:
- adventsljusbutik - ingen lycka idag heller, alla ljusen slut. Jakten går vidare.
- H&M för passande utstyrsel att fylla mjuka paket till barnen med. SVÅRT att hitta kläder, eller känna sig motiverad att slösa pengar på kläder när de inte behöver något. Eventuell justering i paket-förslags-listan.
- ToysRus i detta paradis för ungar att springa omkring och bara pilla. Vi var oroliga för hur vi skulle kunna handla paket med Alexander springandes kring bena. Men han blev så fashinerad av alla leksaker där inne att han inte brydde sig ett skvatt om vad vi höll på med eller pratade om.
- MacceD där hela världen ville äta samtidigt som oss och Irma har noll tålamod nu-för-tiden. Vädrar hon mat så ska hon ha den NU, annars så dör hon. Eller det låter i alla fall så. Tur att man har med sig nödfallsklubbor och mandariner. Bra tänkt Yohanna!
- Carrefour där det gjordes en noggrann undersökning av leksakssortimentet ända tills flunsa-utmattningen gjorde sig påminnd och vi beslöt att nu ORKADE vi inte mer utan ville åka hem och fika. Och kors i taket så var vi ALLA överens, även Alexander som annars brukar bli fly-förbannad.

Det var våran dag och vi får väll anse oss nöjda med dagens insatts. Det är fortfande långt till jul...

Så fick jag på Facebook förklarat av min allvetande akademiker-lilla-syster med sambo, att detta med dagens helgdag och att det skulle vara en firning av Marias obefläckade avelse när hon blev gravid med Jesus genom att få ett budskap från en ängel.
Det var helt FEL.

Jag tyckte väl att det var en snabb graviditet. Bli gravid den 8:e december och föda den 24:e. Sånt händer ju bara i Bibeln.
Fast å andra sidan är det inte heller så många utanför bibelns värld som blir gravida genom att tala med en ängel.
Hmmm ja det är ju fler saker där som inte är speciellt trovärdiga, men hur som helst.

Dagens helgdag firas för att Marias MOR Anna blev gravid med MARIA på denna dagen och att detta var en avelse utan synd så att Maria i framtiden skulle vara obefläckad och kunna föda vår allsmäktige guds enfödde son utan någon som helst skuldbeläggelse.
Hänger ni med?

Ja det fattar ju vem som helst;)
Älsklingen såg ut som en fågelholk i ansiktet när jag berättade för honom och sedan låg vi bägge raklånga på mattan och gapskrattade.
Det är tur att man är lättroad...

God natt!
I morgon är det fredag...

/Y

Kommentarer
Postat av: Marie-Louise

Vilken fin julskyltning, men fy vilken bilkö.... Kram fina

2011-12-09 @ 07:51:01
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Jenny

OMG jag blir alldeles MATT bara av att LÄSA om er shoppingtur... är sååå glad att ungarna nu vuxit upp och jag får åka SJÄLV och shoppa! :)kramiz

2011-12-09 @ 11:17:09
URL: http://jennysviktigaliv.blogspot.com
Postat av: Kashaya

Vad söt den översta bilden var.=)

2011-12-09 @ 14:13:39
URL: http://kashaysblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0