Skrivet den: 2010-09-29 Klockan: 11:09:47

29 september 2010 Spanien i strejk

God morgon!
Har varit iväg med Guldklimpen till skolan, det var nästan inte en kotte där. För Spanien är i strejk idag. Mot kapitalismen står det på lapparna som sitter uppe lite överallt. Mot regeringens sätt att lösa krisen. För Spanien är fortfarande i kris, det är väldigt allvarligt, många har det knapert just nu. Så man strejkar idag. Fast jag såg inte nån skillnad förutom att skolbarnen inte hade kommit till skolan. För skolan var öppen som vanligt, jag såg bussar, gatustädare och sopbilen.
Allt precis som vanligt.
Jag ska snart ringa till Älsklingen som är ute med lastbilen och jobbar (ingen strejk där inte, jobbet hotade med att dra in lönen om någon vågade) för att höra om han sett till några strejkigheter.

Vi fick besök från Sverige igår och de blev rådda till, på hotellet att inte ge sig ut på några utflykter idag. Busstrafik osv skulle gå på miniservice idag och man kunde hamna i demonstrationer och andra farligheter här i Las Palmas. Hmmm

Men med besöket så kom det presenter, däribland en massa nya kläder till Lillskatten. Ja, jag har ju sagt att vi druknar i kläder här, men det är ju så roligt med nytt.
Dels så har jag ju alla gamla kläder från Guldklimpen, man kan faktiskt sätta på killkläder på en tjej.
Dels så fick jag ju låna alla tjejkläder från två kompisar.
Så får man ju en massa presenter från folk.
Och dels så älskar ju svärmor och mamma köpa nytt, det finns ju så mycket sött där ute.
Sedan vill jag ju själv köpa något också.


En massa fina kläder i present. Tack till besökarna.


Titta vilka fina detaljer, den virkade rosen på hatten och knapparna har hjärtan.

Det ska tilläggas att Guldklimpen fick sin ranson av presenter också. En massa böcker, en film och byxor. Så han blev inte utan.

Men jag måste erkänna att jag har ångest över att hinna använda all kläderna innan de blir för små. Ändå så byter jag varannan dag, även om de inte är smutsiga. Och de gamla kläderna har vi knappt rört. Jag får börja byta två gånger om dagen istället. Men det hinns liksom inte med. Ibland har dagen gått och hon ligger fortfarande i pyamas. Hemskt men så är det här hemma just nu.

Ha en bra dag.
/Y

Kommentarer
Postat av: monica

Hej Yohanna! Det är trevligt att läsa om dig o din familjs öden o äventyr. Du skriver både tänkvärt och underhållande.

En sak jag saknar dock är att höra vad Alexander tycker om att ha en lillasyster. Skulle vara intressant att veta. Och så undrar jag om du har skrivit nånstans om dina upplevelser på BB i samband med Irmas födsel. Hittar inte nåt. Hälsningar Monica

2010-10-01 @ 23:24:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0