Skrivet den: 2010-11-30 Klockan: 12:21:26

30 november 2010 Tisdag med måndagskänning

Ja eftersom vi var hemma igår pga oväder så känns det som att idag är det måndag.
Alexander var ju hemma för vi såg på nyheterna att alla skolorna skulle vara stängda på grund att man väntade storm och regn. Och Octavio kom hem mitt på dagen för att hans chef ringt honom och sagt att han inte skulle köra till lagret söderut med lasbilen. För de hade ovädret där.

Oväder och oväder.....När vi vaknade var himmlen mörk men jag märkte inte av ett endaste regn eller vind. Vid 12 började det blåsa rejält och droppa lite. Och resten av eftermiddagen så regnade det lite smått. Inget värre än normalt höstväder i Sverige.
Men under natten nu så har jag hört både blixtar och dunder. Vinden har rivit i palmerna utanför fönstret och jag undrade i mitt stilla sinne, när jag satt och nattammade, om det inte hade varit bättre att ställa in skolorna idag (tisdag).
Men när vi vaknade på morgonen, var himmlen blå och ovädret var bara ett minne blott och några vattenpölar på gatan.


Alexander har fått tag på tomteskägget, som egentligen är Halloween-spindelnätet.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
En annan sak som gör att det känns som måndag är att det var fotboll igår, som det brukar vara på söndagskvällar. Då är det helig tid för Octavio. Ingen får störa. Även om jag tycker att det är mest fotboll hela tiden hemma hos oss. Nästan varje dag är det någon match, liga eller champions. Eller så är det något reportage som måste ses. Men jag ska inte klaga. Jag får se på fula Betty på onsdagar....

Det var matcherna match - Barcelona mot Real Madrid. Som det har förberetts och väntats på denna match. Folk har spekulerat och baktalat varandra, tränare, spelare och åskådare.

När O kom hem tidigt från jobbet igår så vad han såååå orolig. Det blåste ju och vinden kunde få TV-sändningarna att gå om intet.
Hur skulle det då bli?
Tänk om han inte skulle få se nån match.

Men det blev match. Oj vilken match. Barcelona dominerade från början till slut och matchen slutade 5-0 till Barca. Kunde till och med ha blivit mer.
Men så slutar det så tråkigt att förlorana blev ilskna och det var flera slagsmål under spelets gång. Till slut försökte de till och med skada en av stjärnspelarna för att Barca skulle bli utan målgörare resten av ligan.
Surt och tråkigt.

Men tack vare regnet och ovädret så slapp vi festande och firande som störde nattsömnen. Men O var så söt och nöjd så han bara mös som en stor liten kille kan göra...¨

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Nattrapport:
Ja UJ vad vi fick sova.
Jag kan nästan inte tro det.
Hon somnade ganska sent, vid 22, tittade på matchen och flörtade med pappa.
Irma tittar på pappa. Pappa säjer nåt bus till Irma. Irma flinar till och gömmer sig i min halsgrop med händerna för ansiktet. Tänk vad de växer de små....
Från att ha somnat vid 22 sov hon till 02, ammade och somnade om.
Från 02 till 05, ammade och somnade om.
6:45 gick jag upp. Hon vaknade 7, ammade och somnade om.
8 gick vi alla till skolan.
Går vi mot ljusare tider?
Det är knappt så jag vågar skriva det. Peppar, salt och vitlök. Klipp i sten!


Lite stämning. Detta ser jag när jag sitter vid datorn.
Värre kan man ha det...

Ta tag i dagen kanske....

/Y

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0