Skrivet den: 2009-11-09 Klockan: 15:46:52

9 november 2009 Tillbaka i solen, eller regnet....

Det har gått en vecka sedan vi kom hem och vi har hunnit att återkomma i de gamla bekanta gängorna.
När jag tänker tillbaka på semester så är det en sak framför allt som har slagit mig. Det känndes konstigt i år. Jag har ju bott utomlands i 6 år nu och åkt hem för att hälsa på, i alla fall en gång om året. Men först nu, i år känndes det inte som att komma hem, utan att åka bort.

Det var konstigt. Hittills så har alltid Sverige och Pålsboda känts som hemma och det har inte känts konstigt att komma hem. Men i år kändes det helt annorlunda. Jag kan inte riktigt beskriva det. Hela familjen oc kompisarna var som vanligt och det var inget konstigt med dem. Men platserna och allt runt omkring kändes konstigt på nåt sätt, främmande. Jag tyckte att folk pratade konstigt, betedde sig konstigt och folk skrattade åt hur jag pratade, eller mer gestikulerade. För jag talar normal, jag har ingen fisförnäm "jag-har-bott-så-länge-i-utlandet-dialekt". Nej mer att de tyckte att jag talade så kännslosamt och gestikulerade så mycket med händer och kropp.

Jag å andra sidan tyckte att folk pratade så "smaklöst" som de säger på spanska, utan inlevelse eller höja rösten. Och alla var så ybertrevliga. Nejmen HEJ! Kommer DU!! ÅHHH vad roligt! Och det var inte åt mig utan en kassörska till en kund i en butik. Här nere är man inte så vänliga och de ryter ifrån om det är något som inte går som det ska.

Som jag skrev tidigare om långkalsonger och nariga händer så är det ju en annan sak som jag inte riktigt kommer överens med med vinter-Sverige. Och det är ett av de stora plussen med att ha flyttat hit. Jag kommer ihåg när jag bodde hemma. Under vintern så kliade det alltid något helt otroligt över hela kroppen och händerna var konstant nariga. Det tog, två dagar tror jag, när vi kom hem att få tillbaka allt kliet och narigheten. Och tvärtom när vi kom tillbaka nu. Det gick över på tio minuter.

Men uj vad trötta vi var när vi kom hem. Fast resan gick väldigt bra. Ingen extrabetalning för övervikt och alla väskorna kom fram TILLSAMMANS med oss.
Men uj vad trevligt vi har haft det i oktober-Sverige.
Och uj vad mycket fina bilder vi har tagit.

Här bjuder jag på en, resten kommer på hemsidan.


Vad härligt det är med mössa och halsduk. Vad bra det modet är just nu. Perfekt när man har en dålig hårdag (ända tills man ska gå in någonstans och måste ta av sig den).

/Y


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0