Skrivet den: 2009-01-29 Klockan: 15:09:09

29 Januari 2009 Karnevalsförberedelser

Jag satt och skrev ett inlägg för bloggen som jag skriver för om Gran Canaria. Inlägget var om karnevalen som snart ska börja här och jag tänkte att det kanske skulle intressera er att läsa om den också.
Annars så fortsätter jag med uppdateringen av hemsidan som jag håller på med.
Vi syns snart.

*************************
Karnevalsförberedelser även här på Gran Canaria

Precis som jag sett i tidigare inlägg här på bloggen så har även karnevalsförberedelserna börjat här i Las Palmas. Överallt ser man karnevals-affischen med årets tema, PIRATER!

I år så pågår karnevalen mellan den 3e och den 28e februari och för den som är intresserad av att komma, och det kan jag verkligen rekommendera, så är det hög tid att boka biljetter. Ta en flystol om det bara finns det och leta rätt på ett hotellrum här nere, det är inte så svårt. Leta på hotellLas Palmas och ring och boka på telefon, glöm inte att slå 0034 först bara.

På karnevalens egna hemsida (http://www.lpacarnaval.com/) kan man läsa:
"El Carnaval es la fiesta más importante de Las Palmas de Gran Canaria. Durante tres semanas cambia el aspecto cotidiano de una ciudad que se disfraza y no para de bailar, comunicarse y divertirse."
Det betyder ungefär att karnevalen är Las Palmas och Gran Canarias viktigaste fest. Under tre veckor så ändrar sig den vardagliga bilden av en stad som klär ut sig och inte slutar att dansa, prata och roa sig.

Några populära inslag under karnevalen är:
-13 februari  val av karnevalens drottning
-20 februari Drag Queen-tävlingen
-21 februari stora karnevalståget
-24 karnevalstisdagen, då alla är lediga och festar
-28 sardinens begravning
Jag kommer att berätta mer om varje inslag.

Karnevalens reklamfilm kan man se på youtube:


Välkomna hit att festa och roa sig på en fest som inte är lik någon annan i välden. Det finns massvis av karnevaler men kanarierna själva tycker att sina egna är de bästa i välden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0