Skrivet den: 2008-10-31 Klockan: 13:54:05

31 Oktober 2008 Fortfarande sjuk

Först så vill jag gratta min mor på hennes födelsedag!!! Grattis och pussar i massor från oss. Jag ringer ikväll när ni varit på kyrkogården.

Grattis också till syslingen Anna och hennes man som fått en lite flicka. Allt bra och det lutar åt namnet Johanna. Ja jag vet det är ett underbart namn :)

Också grattis till kusin Karolina som fick en liten i september (fast inte i tid så att jag hann att se den). Fattas fortfarande namn och detaljer, jag återkommer.

Ja jag är fortfarande sjuk och har inte kunnar motionera som vanligt. Fortfarande 5 kilo till målet. Jag försökte börja så smått men blev sjuk igen, det är svårt att veta när det är dags.

Eftersom jag inte skrivit på länge så publicerar jag veckans blogginlägg från Travelstart så att det kommer något nytt för er.
.........

Gran Canaria och dess mode

Denna veckan tänkte jag skriva lite om mode och om skillnaderna i mode mellan Sverige och här på Gran Canaria.

Men först vill jag poängtera, speciellt efter kommentaren till förra veckans inlägg från en förnärmad, tror jag kanarier, att jag är en svensk som flyttat till Gran Canaria. Det jag berättar om här är inte under några som helt omständigheter fakta, till 100% rätta och noggrant framforskat material. Det är vad jag har sett och upplevt. Det jag ser med svenska ögon och det jag i mitt huvud kommit fram till efter att ha gått och grunnat.
Naturligtvis frågar jag min kanariska familj om saker som jag inte vet. Eller letar efter information på nätet. Men jag kan ju inte vara säker på att det som jag får fram är det rätta eller att det inte finns andra kanarier som vet andra saker. Det jag skriver är bara observationer från mig. Denna bloggen är ju ett forum att skriva i om hur det är som svensk att bo utomlands och hur det är att bo just där du är.


Mode kan ju vara olika saker.
Dels är det de som designerna åker till Milano, Rom och Paris för att titta på.
Dels är det de som affärerna bestämmer att ta hem för att sälja, det som man ser i skyltfönstrena.
Men framför allt är det de som sedan folket tycker om, köper och sätter på sig. Det man ser på gatorna.

Förr trodde jag att modet var, om inte likadant så i alla fall liknande i hela Europa. Man åker ju från hela Europa för att se på samma mode i modehuvudstäderna. Då borde det ju bli samma saker som kommer ut i affärerna sedan. Men uj vad fel jag hade.
Jag har massvis med gånger köpt med mig saker som varit högst mode här nere och gett i present till min familj hemma. Dessa saker/kläder brukar vanligtvis gömmas undan i en byrålåda och eventuellt tagas fram när jag åkte hem för att skrattas åt.

En klassiker är en herrväska, typ axelremsväska i plånboksstorlek, som var jättemodernt här. Och fortfarande är. Jättepraktiskt. Min pojkvän använder det för plånboken, mobilen och nycklarna. Istället för att ha allt i fickorna.
Jag köpte en jul en sådan väska åt alla familjens män. Jag såg aldrig någon använda någon. Men jag har hört att det har skrattats betydligt åt dem.

Nu när jag var hemma i Sverige på semester så såg jag att höstens stora modefluga för kvinnorna är att ha långkofta med skärp i midjan. Överallt såg man det. Höstmodet är på G här nere nu och jag ska ut i affärerna för att checka läget. Hittills har jag inte sett till någon långkofta med skärp. Däremot har jag sett benvärmare. I 20 gradig värme?


Långkoftor med skärp?


Kommentarer
Postat av: Söster

Herrn här i huset har visst använt sin väska. Vi har inte skrattat åt den.

2008-10-31 @ 17:09:08
URL: http://emma-gron.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0