Skrivet den: 2008-11-19 Klockan: 14:45:55

19 november 2008 WOMAD i Las Palmas

Förra veckans inlägg på Travelstart handlade om WOMAD som vad här i Las Palmas. Vi var där en sväng och tittade och åt rostade kastanjer. Ute och festade var vi inte eftersom vi är på återhämtning från sjukdom och plånboken är på återhämtning efter semestern och inför julen.
*************


Förra veckan och denna helg (6-9 november) så firades här i Las Palmas en av de största festligheterna under året. Det är en musikfestival som återkommer varje år, WOMAD.
Jag har aldrig varit på Roskildefestivalen, Hultsfredsfestivalen eller någon annan liknande men jag kan föreställa mig att WOMAD är i samma stil. Förutom att man inte campar på ett stort fält med lervälling och regn.

Denna festivalen firas mitt i Las Palmas i den stora Santa Catalinaparken. Där bygger man upp tre scener i olika hörn av parken och där turas det om att uppträda, grupper från hela världen, musik i olika stilar. I en intilliggande byggnad ordnas det workshops, runt om i parken finns det stånd att fynda handarbetssaker i och man kan se jonglörer och andra spektakel gå runt i parken och roa folk.


Besökare kommer det från hela välden och man festar och umgås 24 timmar om dygnet. Sover gör man på en parkbänk, i någon park i närheten eller inte alls. (Naturligtvis finns det de som sover på hotell och vandrarhem också).


Festivalen är ett "påhitt" av sångaren Peter Gabriel och den turnerar runt om i välden. På deras hemsida kan man läsa mer:
http://womad.org/
Och speciellt om Las Palmasfestivalen:
http://womad.org/festivals/canarias/

Jag har varit på festivalen många gånger och det är rejält hålligång och skön stämning. Man ser mycket hippies som flummar omkring men också barnfamiljer (då lite tidigare på dagen) som njuter av musik och dans.
*******************************
hat bra sålänge
/Y

Kommentarer
Postat av: Emma

Dags att uppdatera med lite julstämning va!/Syrran

2008-12-09 @ 12:16:47
URL: http://emma-gron.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0