Skrivet den: 2008-08-14 Klockan: 16:44:02

14 augusti 2008 Mat, tankar, mat....

Jag står och lagar mat nu.
Jättemycket mat.
Jag tror att jag har säkert en 5-6 kastruller i gång på spisen. Vi ska till Puerto Rico i helgen och svärmor har bestämt att hon vill stanna hemma och städa efter storbesöket. Hon vill slappa hemma.
Och det kan jag förstå.
Hon har ju haft hela familjen från Sverige på besök i tre veckor och handlat och lagat mat till alla. Ni vet ju hur svärmödrar/mödrar är, de vill göra allt själva. Så man får inte hjälpa till. När vi är i PR så är det hon som står vid spisen och slavar medans vi andra ligger på stranden. Jag får jättedåligt samvete men hon vill inte höra talas om att jag ska hjälpa till. Ibland kan jag få hacka en lök eller två. Och så har jag tagit komandot över disken. Så att jag kan få lite lugnt samvete.

Men nu ska de alltså inte med och då vill inte jag stå vid spisen och slava. Jag föredrar att slava en dag här hemma och förbereda allt här och ta med mig dit, så det bara är att värma på plats.
Jag har gjort en köttgryta som har fått koka i krossade tomater och buljong i säkert två timmar. Nu har jag lagt i grönsaker som ska bli mjuka. Den kan man servera med vita bönor en dag och med ris en annan dag.

Så har vi köttfärssoppa som ska räcka två kvällar. Den kan man äta ett gott bröd till och få tacokänsla.

Jag höll på att glömma bort dagens lunch som fick bli fisk och wokgrönsaker kokade i tom-Ka-soppa som är min favvo-soppa med färsk koriander över och spagetti till.

Jag är alldeles slak i armarna av allt hackande och skivande.

Jag skulle vilja ha en sladd från skallen till datorn så att den skrev ner allt jag står och tänker på när jag lagar mat. För jag tänker på en massa roliga saker som jag vill skriva ner när jag får tid. Men så går tiden, Alexander vaknar och så vips är de roliga tankarna förbi.

Men jag skrev i alla fall något idag. Även om det inte var om så viktiga saker som min syster som skriver om världsproblemen på sin blogg.

Ha en trevlig helg. Jag kom på att det inte är fredag idag så ni kanske inte förstår varför jag beter mig som det är fredag. Det är för att det är långhelg här och i morgon är det helgdag. Då vi har liksom fredag idag på torsdagen här.

Vi syns
Y

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0