Skrivet den: 2007-07-03 Klockan: 12:18:24

3 Juli 2007 Helt otroligt!!!

Redan Juli!!!
Tiden går så fort.
Upprepar jag mig???
Ja men så är det. Tiden går så fort och jag var inte medveten om att det var länge sedan jag skrev här förens min lillasyster diskret påpekade att det kanske var dags för en uppdatering.
Jag försöker verkligen, men vi har haft och har fortfarande en tuff vecka med Alexander. Efter en vaccinering i förra veckan så är han helt ombytt. Han är inte alls samma glada lille kille som förut och det gör mig väldigt orolig och spänd. Jag försöker att berätta om det på Alexanders sidor p´å min hemsida men jag ligger efter där också. Tiden går åt till att trösta och vysja Alexander och de stunder han sover går åt till att lugna ner mig och ibland ta mig en lur tillsammans med pappa eftersom nätterna nu är långt ifrån lugna. Men vi kan fortfarande inte klaga. Vi är långt ifrån 24-timmars-skrik som en del har berättat om. Men när det blir ett lappkast så tvärt från en dag till en annan i beteéndet så blir det konstigt. Det är precis som om Gud ville säja:
- Titta nu hur det kan vara när det är jobbigt. Där får du för att du inte njöt av det braiga som du hade förut.

Annars så håller vi på och letar resor till Sverige i agusti. Problemet har varit att Octavio inte har fått spikat semesterdatum och då kan man ju inte köpa flygbiljet om man inte vet när man får gå på semester. Och så håller vi på och skaffar pass åt Alexander. Och ni vet ju hur byrokratin fungerar här, det har jag ju berättat om förr.
För att få et pass här så måste man gå till polisen. Så långt är jag med, det gör man i sverige också....
Hos polisen för att få göra ett pass så måste man gå till ett par speciella "kassor/luckor", så långt är allt lungt.....
För att få komma till kassorna måste man ha kölapp och nu börjar det svåra.
Kölapparna som bara släpps i ett bestämt antal varje dag, släpps klockan 8 på morgonen. För att få en kölapp måste man köa utanför polisen innan klockan 8, beroende på hur säker man vill vara på att få ett nummer. Min svärmor var där klockan 6.30 när hon skulle förnya sitt ID-kort (som har samma system) och då var det redan lång kö utan för polisstationen. En person berättade att de varit där sedan klockan 24 och köat.
Nu är det ju så att om du lyckas att få en kölapp så vet ju ingen när det nummret kommer att komma upp så du måste sitta där och vänta. Svärmor satt från klockan 8 till klockan 13 (utan frukost). De nummer som inte hinns med på morgonen (kassan stänger 14) får vänta tills de öppnar igen klockan 16.
Och barnet som ska ha passet måste vara med målsman.
Octavio jobbar...
Så.... jag ska ställa mig i kö utanför polisstationen innan klockan 8 (helst från midnatt eller gryning), tillsammans med Alexander, ta en kölapp, sitta och vänta på att mitt nummer ska komma upp och har jag otur så blir det inte på morgonen utan jag får vänta tills eftermiddagen och komma tillbaka då.
MED EN BEBIS!!!!!!

Tycker ni detta är civiliserat???

Jag förstår nu varför Spanien fungerar som det gör och varför alla gör sina ärenden med hjälp av "kontakter".
Det går inte att göra det på normalt sett.
Därför följer ingen reglerna.

Octavios kusins man jobbar på polisen och känner killen som delar ut kölappar...?!?
Såååå
Octavios mamma ringde honom och han ska försöka komma över en kölapp åt oss, ringa oss när han har den för att jag ska kunna sätta mig på bussen eller Octavio åka och byta lastbilen till bilen med barnstolen och komma och hämta mig. Så vi kan åka till polisen och förhoppningsvist bara sitta lite och vänta på vår tur.

Hoppas att vi får passet i tid till resan.


/Y

Kommentarer
Postat av: Emma

Nej men vad i helvete! Yohanna ta din familj och flytta till Sverige. Här får man ett pass illa kvickt (tro mig jag har testat).
Kram

2007-07-03 @ 16:51:57
URL: http://emma-gron.blogspot.com
Postat av: Emma

Apropå hans gnällighet: Du tror inte att han helt enkelt har växtvärk? Han är ju verkligen jättestor för en 4 månaders bäbis! Han ser ut att få Octavios långa ben men ansiktsdragen verkar vara dina.
kram Emmis

2007-07-12 @ 11:18:20
URL: http://emma-gron.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0