Skrivet den: 2006-09-27 Klockan: 13:59:27

27 september 2006 Bröllop

Hur kan det redan ha gått 2 veckor sedan jag skrev sist?
Jag vet inte vart tiden tar vägen, jag gör ingenting och får ändå inget gjort.......

I lördags, den 23e så var vi i alla fall på bröllop i byn San Felipe där Octavio växte upp som barn. Det var hans kompis Honorio som gifte sig med sin flickvän Beatrice efter jag vet inte hur många år som par.
Kyrkan i SF är väldigt liten, det kanske får plats med ca 50 pers och på ett spanskt bröllop så kommer det ca 300. Hela byn var där!
De som inte fick plats i kyrkan fick vänta utanför på torget. Ett katolskt/spanskt bröllop skiljer sig "lite"grann från våra, jsg ska försöka berätta lite hur det gick till.

Från kyrkan och ut på torget utanför så hade man dekorerat med röd matta och blommor. Först kom brudgumen från ena hållet på torget i arm med sin mamma som så att säga ska ge bort sin son i vigseln. Prästen mottager i dörren och hälsar välkommen eller vad han nu gjorde. Gumen med mor kliver in. Sedan kommer bruden från andra hållet på torget i arm med sin far som ska ge bort dottern. Systrarna höll ordning på släpet och jag antar att modern redan satt i kyrkan. Prästen hälsar och man går in i kykan.

Paret sätter sig på pallar framför altaret där prästen och två vittnen eller medhjälpare sitter på var sin sida.
Cermonin tar vid och man läser stycken ur bibeln och sjunger psalmer bl.a. Ave Maria. Cermonin tog ca en timme och jag såg inte så mycket av den och hörde desto mindre för vi fick inte plats i dörren.

Bröllop Honorio o Beatrice

Sedan kom paret ut och man kastade risgryn och blomblad som man delat ut till folket. Alla passerar paret för att lyckönska och pussa på kinden. Sedan satte sig paret i en bil och de 4 föräldrarna i en bil och så åkte de iväg till en park i Las Palmas för att ta kort. Gästerna packade in sig i sina bilar och vi åkte alla till festlokalen i Las Palmas för att vänta på brudparet.

Efter en stund släpptes vi in i lokalen och där fanns bord där man satte sig som man ville. På borden fanns vin och småplock att äta och dricka. Efter en timme kanske kom brudparet och då spelade man bröllopsmarchen, man hurrade för brudparet och de fick glas med champagne att skåla i. Den fria baren öppnades och folk började dricka sprit.

Brudparet med sina föräldrar satte sig vid honörsbordet och så kom kyparna med varierande varma smårätter som det bara var att hugga in på. Äta och dricka så mycket man kunde. Knappt efter att sista tallriken burits in började orkesterledaren ropa i mikrofonen att fotograferingen skulle börja. Alla brudens fastrar, mostrar, farbröder och morbröder till fotografering. Sedan alla kusinerna. Sedan familjen sedan alla kompisarna osv. Och det var inte lite folk på varge kort........

Efter fotograferingen var det tårta och skål i champagne för paret och direkt efter då dansades bröllopsvalsen medans kyparna delade ut tårtbitar till resten av folket. Föresten, tårtan skars med en bajonett.
Sedan dansades och pratades ända tills baren stängde och folk gick hem eller vidare på krogen. Under tiden så delade bruden ut en present (en solfjäder i trä med datumet för bröllopet påklistrat) till alla kvinliga gäster och brudgumen delade ut sin present (en cigarr med datumet på etiketten) till alla manliga gästerna. Man snodde också brudgumens slips och sålde bitar av den till gästerna som själva fick klippa sig en bit. Jag anar att det var för att få ihop pengar till bröllopsnatten :)!

Kyrkan började kl. 20.00, vi började äta vid 23, kl. 01 stängde baren och kl. 02 var lokalen nästan tömd på folk. Vi satt utanför och pratade och kl. 03 stängde man och brudparet gick hem med de överblivna tårtorna.


Octavio och jag åkte hem för jag hade ont i magen av all mat som jag proppat i mig och Octavio var besviken för att baren stängde så tidigt att han inte han dricka mer än 2 ron med cola ha ha!!!!!!
Jag fick dricka läsk vilket inte är lika roligt.

På festen fick vi reda på att vi är 4 par som ska ha barn i mars. Det blir att reservera plats på BB i Las Palmas tidigt för det är inte stort sjukhus så det kommer att bli trångt där.

Hej svej!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0