Skrivet den: 2006-10-20 Klockan: 12:30:44

20 Oktober 2006 Om lite annat

JÄKLAR!!!
Här hade jag suttit i ca en timme och skrivit ett inlägg och när jag skulle publicera så bröts kontakten med servern och vips så är hela inlägget borta.
DET är frustrerande!
Vi får se om jag kan komma ihåg vad jag skrev.....

Förra veckan så firade jag tre år på Gran Canaria. Det känns inte som det har gått tre år redan samtidigt som det känns som att jag har bott här hela mitt liv.
Konstigt va?
Folk frågar mig:
- Hur kan du ha bott här i 3 år utan att ha ordnat ditt sjukkort??? Tänk om det händer något?
Ja, hur kan det ha gått till?
När jag flyttade hit så hade jag planer på att börja jobba så fort som möjligt och "förtjäna" ihop till mitt kort som då kommer automatiskt på posten (i alla fall är det så det ska fungera har man sagt mig). Jag var ju frist och kry och skulle inte behöva gå till doktorn tänkte jag. Men så blev jag ju gravid och nu sitter jag här med skägget i brevlådan och borde nog ha ordnat dessa saker innan.

- Tänk om det hade hänt något ?!?


Förra veckan kom det ett brev på posten där det stod att det fattades ett certifikat till min ansökan om sjukkortet (det certifikatet som jag redan lämnat in en vecka tidigare). Brevet var daterat den 3e och jag lämnade in mitt papper den 4e då det var inget konstigt med att de inte visste om det. Konstigt var det att brevet kom fran den 10e och i brevet stod att jag hade 10 dagar på mig att lämna in det som saknades annars skulle min ansökan ogiltigförklarats. Det hade då förflutigt 7 dagar i bara postgång. Vilken tur att jag rdan lämnat in certifikatet som tod 3 dagar att ordna.

Vi var på vårdcentralen denna veckan också men det hade inte hänt något ytterligare med min ansökan men man informerade mig om att de hade en maxgräns för handläggningstiden. Mer än 3 månader fick det inte ta och nu har det snart gått 1,5 så inte mycket till behöver vi vänta.....


Men jag vet inte om detta med kortet är så fruktansvärt nödvändigt, det verkar fugera bra ändå, fast lite krångligare. Något som aldrig skulle hända i Sverige.

Jag var ju och gjorde analyser och då visade det ju sig att jag hade lite socker i blodet. Så jag fick åka till stora sjukhuset för att göra det omfattade sockertestet. Det gick ut på att de kl.9 på morgonen tappade på blod och så fick jag dricka en glycosdryck som var som sirap ungefär. Sedan tog de blod 3 gånger med en timmes mellanrum för att mäta halten i blodet, alltså klockan 10, 11 och 12. Jag var inte själv där, vi var runt 20 tjejjer i olika åldrar och olika stadier av magutveckling som satt tillsammans och väntade på att timmarna skulle gå.

Av vad jag kan se på resultaten som jag hämtade denna veckan så hade jag inget socker vilket var tur. För jag vill verkligen inte göra om testet. Dricka sirap på fastande mage var ingen hit. Den åkte bergochdalbana i magen i 4 timmar och obland var det nära att den hoppade ut.


Förutom analyser och besök hos gyn.läkaren så har hag varit på ett ytterligare besök hos barnmorskan och ett hos tandhygenisten. Allt detta utan att ha kortet klart.

Hos tandhygenisten konstaterade man att allt var perfekt och det fanns inte ett dugg att städa. Och att Sverige har många duktiga fotbollsspelare förståss. Tandläkaren och sköterskan var manliga.....

Hos barnmorkan konstaterades att jag gått upp för mycket i vikt ( 4 kilo på 4 månader, spanjorerna är väldigt viktfixerade) och så fick jag lyssna på hjärtljuden igen, denna gång mycket mer avslappnat. Allt var bra och när jag gick därifrån så kännde jag mig mycker lycklig och positiv. Bebisen måste ha kännt av det för det krängde till i magen och jag fick känna av den för första gången. Väldigt mäktigt!!!! Som en orm som vrider sig där inne ungefär.


Annars så måste jag berätta att i oktobernummret av Må Bra (nr 10) så kan man på näst sista sidan läsa om att jag ska komma i nästa nummer och ge mina råd om viktminskning.

Det är från när jag var i Stockholm i sommras och blev omstylad för Må Bra. Jag fick göra det för att jag använt MåBra:s recept för att gå ner i vikt under året.

Alltså i nr 10 finns jag på bild och i nästa nummer, november, så kommer ett helt reportage om mig.

Jag ska göra något på hemsidan också för jag tror att de sätter ut min adress dit.

Komentera gärna mina inlägg här.
Klicka på "komentarer" som står i små ljusblå bokstäver här under textrutan. Det är som en gästbok ungefär.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0