Skrivet den: 2006-11-18 Klockan: 15:09:00

10-12 November 2006 Womad i Las Palmas

Förra helgen var det Woomad i Las Palmas. Det är en slags festival som pågår under tre dagar och som startades av Peter Gabriel.
Festivalen är varje år i Las Palmas i Santa Catalina-parken där man bygger upp två scener som gästas av olika grupper i diverse olika musikklasser. Men som jag har förstått det så reser festivalen runt i värden och besöker olika städer. Man kan läsa mera om detta på http://www.womad.org

På dagarna kan man titta på olika workshps och det finns marknadsstånd med allt från t-shirts till olika organisationer som visar upp sig.

På kvällarna är det fest och folk kommer med sina påsar med "festateraljer (typ rom o cola)" och ölstånden säljer det som fattas. Man lyssnar på de olika banden och sjunger och dansar på torget.

Förra året regnade det men i år blåste en varm vind över Las Palmas och folk var klädda i allt från shorts till vinterkappor.

Festivalen har en tuch av hippie och det kommer många ungdomar från olika delar av världen som sover i sovsäckar där det finns plats.

Vi var på plats alla tre dagarna och på lördagen lyckades jag hålla mig vaken ända tills kl. 4 på morgonen då det slutade. Detta med hjälp av en medhavd campingstol där jag fick sitta och vila benen som jag alltid är trött i. En mycket bra idé och stackars Octavio slapp åka hem med mig när allt var som roligast. Som han fick göra på fredagen då jag tappade sugen rätt tidigt, just som han hade kommit i rätt stämning.

Woomas 1

Woomad 2


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0