Skrivet den: 2011-10-24 Klockan: 12:02:17

Måndag igen ;)

Ja, det är faktiskt måndag igen. Varje vecka likadant, måndag ;)

Skollämning, morgonrunda på 8.000 steg, dusch, frukost, nedbajsad bebis TVÅ gånger, ren bebis ligger nu i sin säng och försöker somna, blogginlägg på G - CHECK!

Pumpa-stylings-bilderna kommer senare under dagen. MEN jag har märkt ett visst svärmeri av flugor runt pumpan. Kanske överlever den inte så långt som till nästa helg....synd.

Apropå pumpor och Halloween så kom det in en fråga om godisjakten som vi hade på picnicen igår >>>, var en typisk Halloween-grej och det är det ju INTE. Det var bara ett knep från trötta mammor för att ungarna skulle underhålla sig en stund så att mammorna skulle få skvallra ikapp lite grann.

Men eftersom denna Halloween-grej inte är så utbredd här så kan man ju köra en sådan jakt i stället för att knacka dörr. Eftersom jag tror att folk skulle bli mycket förvånade om det kom små utklädda monster och tiggde godis så där mitt i alla-helgons-tider.

Jag funderar NÄSTAN på att göra något Halloween-festar-aktigt till nästa helg. Det behöver ju inte vara så avancerat. En picnic i parken här bredvid där alla tar med sig sina saker och sina utklädda ungar. Så kan man ha godisjakt och spök-lek-någonting-som-jag-får-fundera-på.
Ja jag får ta och fundera på om jag ska vara så hurtig och anordna något.
Det ÄR ju så kul att se hur barnen roar sig tillsammans.


Vi drar väll igång veckan med en måndagslista a´la jennyn:


- att mina föräldrar ÄNTLIGEN kommer på fredag :) ÅH som vi har längtat och talat om detta. Nu ska det fikas och mysas, och lekas med barnen och pratas gamla minnen, och ätas gott och ungås helt enkelt.

- att det har blivit bestämt att svägerskan/Älsklingens syster med familj, kommer från Göteborg och firar jul OCH trettondag här. De kommer redan den 24:e och kan således ta med den EFTERLÄNGTADE julskinkan. Mina föräldrar, som kommer denna veckan, hade ju fått besked från matvaruaffären att julskinkorna inte hinner komma tills de ska åka och sorgen var stor i detta hus. Så fick vi köpe en PYTTELITEN och JÄTTEDYR skinka på IKEA. >>>
Men nu så verkar det som att detta med skinkan löser sig.
Nu fattas bara julmusten och pepparkaksdegen för att allt ska bli tipp topp.

- att helgerna går fort och veckorna rullar på, snart är det jul. Ja, jag är inte så säker egentligen om jag är så speciellt lycklig över just tidens gång...

- att Irma.....ja jag vet inte riktigt om jag vågar skriva det....men hon har börjat sova bättre om nätterna. Hon vill inte sova på eftermiddagarna nu längre. Men det gör ingenting om det gör att hon sover bättre på nätterna.

- att det känns på något konstigt sätt som att livet börjar falla på plats. Att efter det första turbulenta året med Irma så känns det som att spänningen börjar att släppa och jag börjat bli mer avslappnad i rollen som två-barns-mamma. Mer om detta i ett eget inlägg.

- att vi ska köra Real Life från klädgarderoben i morgon. Och förra veckan var ett rekort med både kommentarer och folk som ville visa upp.
Jag blir SÅ glad :)
Denna veckan hade jag tänkt att vi skulle visa upp det finaste/lyxigaste/dyraset/bästa outfitten i garderoben och sedan kontra med den som är den som man har på sig mest. Dessa två brukar vanligtvis INTE sammanträffa. Och då kan man våga sig på att gissa varför.
Så häng på.
Var inte blyga.

Nu kör vi på här med måndagen, så
får vi se hur det utvecklar sig.

/Y

PS Gårdags stegrapportering   glömdes bort och kommer här.
Jag är grymt imponerad av mig    själv. Av att jag kommer upp i  
sådana höga siffror. Det    trodde jag inte. En "normal"    helgdag brukar jag väl komma    upp i en 5.000 si-så-där. Det är morgonrundorna som är knepet. På bara liten tid kan man få SÅ gott samvete.
Rekommenderas ;) DS

Kommentarer
Postat av: Jenny

Vad härligt det låter!

Hm... det där med garderoben låter roligt, men svårt...jag sålde alla mina "stora" kläder allt eftersom jag minskade i vikt på tradera, och sedan dess har jag inte köpt så dyra kläder... måste ta mig en funderare på vad jag ska visa upp :)



kram kram

2011-10-24 @ 12:30:35
URL: http://jennysviktigaliv.blogspot.com
Postat av: Kashaya

Låter kul med någon form av Halloween firande, tror barn tycker det är riktigt roligt.=)



Sv. haha ja det är mycket man vill testa att göra och alldelens för lite tid. Visst är Cara armbanden fina? Har några sedan tidigare och jag älskar dem!

2011-10-24 @ 12:34:02
URL: http://kashaysblogg.blogspot.com
Postat av: Mitha

Härligt att föräldrarna kommer snart äntligen, och nåt Halloween bus med barnen tycker jag låter bra, det kommer dom att älska..

Skönt att det verkar lösa sig med julskinkan.Julmust och pepparkakor kan man ju förtära redan om man känner för det,men jag vill allt vänta ett tag till,

Kramiz♥

2011-10-24 @ 13:29:03
URL: http://mithasplace.wordpress.com
Postat av: Kashaya

Sv. Perfekt att du hittade ett sådant nu när det gamla settet börjar ta slut då.=)

2011-10-24 @ 13:53:37
URL: http://kashaysblogg.blogspot.com
Postat av: Sand mellan tårna

Underbara måndag=) å så härligt att föäldrarna snart kommer på besök.

2011-10-24 @ 13:58:30
URL: http://sandmellantarna.com
Postat av: Husfrun

Å, jag funderar också på att fixa nåt sånt där halloween-jippo för barnen och några av deras kompisar. Måste bara komma ihåg det..!

2011-10-24 @ 14:21:18
URL: http://villafreja.blogspot.com
Postat av: Jenny

Ahhh vad harligt att dina foraldrar snart kommer, vet precis hur du kanner det. Man langtar lange och sedan gar tiden de ar och halsar pa jattefort. Sa passa pa att njut och mys sa mycket ni kan. :)



Och visst har jag en fin vag for mina promenader. Finns massor av mysiga sma vagar har omkring. Perfekt for mig som gillar att vandra runt!



Halsningar Jenny



PS. Hjalp, jag har faktiskt inte dyra plagg.....inte vad jag vet om iaf. Far helt enkelt leta...och hoppas jag hittar nagot. ;)

2011-10-24 @ 14:56:54
URL: http://iwales.blogg.se/
Postat av: Bodypalace

det här med real life grejen borde flera haka på tycker jag =)

2011-10-24 @ 15:48:06
URL: http://bodypalace.blogspot.com
Postat av: carina

Denna Måndag gillar jag :) sista nattpasset sedan ledig åtta dagar! Vad säger man om det??? UNDERBART!

Kramen fina du♥

2011-10-24 @ 16:19:40
URL: http://Izors-blogg.blogspot.com
Postat av: Krönikören

Det kan vara lite läskigt att säga sånt där som att "nu sover Irma hela nätterna", men jag håller en tumme :)



Tänk att jag försatte dig i sånt bryderi! Det var absolut inte meningen. Jag har skärskådat texten men förstår inte. Är du från Norrland och vill att jag ska säga oung? Men den tolkning du kommit fram till är den rätta. Skönt va? ;)

2011-10-24 @ 17:50:49
URL: http://www.metrobloggen.se/antligenmandag
Postat av: Fnulan

Å vad härligt att dina föräldrar kommer!

2011-10-24 @ 21:04:26
URL: http://fnulan.se
Postat av: Martina

Vad härligt med långväga besök. Det där är en av anledningarna till att jag inte "hoppat på" makens sporadiska förslag till att spendera några år utomlands (allt från tyskland, USA och Australien har varit på tapeten).

Jag skulle sakna min familj och mina vänner way to much. Vi spenderade april - augusti i USA för 2 år sedan och juli - augusti förra året också pga makens forskning och det räcker för mig.

2011-10-24 @ 21:46:10
URL: http://ytterligare.blogspot.com
Postat av: Barnens Hjältar

Ja, men var med där. Fototriss är nästan beroendeframkallande :P

2011-10-24 @ 22:53:24
URL: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Postat av: Marie-Louise

Vad mysigt att ni får besök snart :)

Nja får se om jag kan vara med i real-life den här veckan. Jag vet inte om jag orkar leta i min stökiga oorganiserade garderob :( Kram

2011-10-24 @ 23:14:26
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Annika - drömmen om 11 barn [tävlingar i bloggen]

Sv; Absolut att jag hänger på en annan gång, det har bara varit aningen för mkt här hemma på sistone. Ungarna är väl på bättringsvägen nu som skönt är iaf :D Själv är jag fortfarande väldigt svullen och jag grymt ont i fogarna - men det lär jag väl få ha ett par veckor till ;) Imorgon är det läkaren iaf, för att se vad hon har att säga om hb-värde och tyroxinet... :)

2011-10-24 @ 23:41:33
URL: http://nilssonpettersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0