Skrivet den: 2015-06-08 Klockan: 00:20:43

Jag har firat Sverige både en och flera gånger

...för visst har vi varit lite rusiga här sedan Månsoch streckgubben gick hem med glasbucklan och Heroes har gått på rundgång här.
Leve Spotify!



 
Igår var det Sveriges nationaldag och dags att fira igen.
Jag hörde nånstans att aldrig blir man så svensk som när man flyttar utomland och jag kan bara ställa mig i ledet och hålla med. För jag kan inte komma ihåg att jag NÅGONSIN firat Sveriges nationaldag under den tiden som jag bodde i Sverige.
 
Fast "på den tiden - säger jag som är typ jättegamal nu-för-tiden", så var det ju ingen helgdag och det kan förstås ha haft sitt finger med i spelet.
 
Vi var ju och firade förra året >>> och jag hade faktiskt glömt bort att jag bestämt mig för att göra detta till en tradition.
Tänk vad bra att det blev som det blev ändå, då ;)
 
För i år var ju nationaldagen på en LÖRDAG, alla föräldrars återhämtning- (och plocka i ordning allt kaos som hänt i hemmet under veckan) -dag. Och då skulle nationaldagsfirandet vara klockan TIO på förmiddagen.
De kan inte ha varit kloka ;)
 
Nej det orkar vi inte sa vi unisont här hemma.
Men så slog skitungarna upp sina blå här hemma klockan SJU på morgonen, så då tyckte jag att vi lika gärna kunde steka medan kon stog i båset - eller hus det nu var, och dra söderöver på lite Sverige.
Måns kanske skulle komma dit.
Man vet ju aldrig...







 
Och så hade ju Annelie kommit på besök igen och hade med sig en hel påse med böcker till mig.
Sånt kan man ju inte gå miste om.
Stackars flicka få släpa på sånt på en solsemester.
Tack så mycket!
Nu har jag sommaren fixad.
OM! jag får vara ifred ;)





 
Så det blev nationaldagsfirande till slut. Vi kom dock TIO minuter försent och missade både flagghissning och nationalsång, det är ju punktlighets-svenskar vi har att göra med, och det känder ju givetvis lite snopet. Men svenska konsulat-Ann kom också infarande just då så jag känner nog att jag inte behöver ha SÅ dåligt samvete.
 
Men fika blev det.
Och sol (för det duggare och var höstlikt i Las Palmas).
Och hälsa på gamla bekanta.
Och få godis.
Och fynda fler svenska böcker.
Och köpa lotter på klassisk lotterring.
Och få känna sig så där svensk igen, som man bara kan känna sig bland en massa svenskar i utlandet.











 
Grattis Sverige på födelsedagen!
Jag längtar hem.
 
/Y - som blev lite nostalgisk så där igen.

Kommentarer
Postat av: Hyrestanten

Åh så härligt med en massa böcker! Den där grinden har jag passerat åtskilliga gånger och minsann, tror jag inte att några av mina kompisar hamnat på bilderna ;) Ja, visst blir man extra svensk när man bor utomlands men under de år som jag bodde halvårsvis på GC kändes det som om jag inte hörde hemma någonstans. Nu när jag bor på heltid i Sverige uppskattar jag det enormt mycket men kan ändå tänka mig att börja bo växelvis så småningom för att slippa vintern. Kramar till dig!

2015-06-08 @ 00:56:57
URL: http://www.hyrestanten.blogspot.se
Postat av: Birgitta.S

Hej!
Förstår mkt väl att man som utlands svensk blir ännu mera svensk verkar som du firat mer än jag som arbetade de 2 tonårssönerna sov så klart men mannen i familjen åkte ned på stan o deltog i firandet. Klart vi skall fira denna dag jag gillar att vi fått en nationaldag och år efter år som den finns börjar fler att fira den.
Tack för en bra blogg hälsningar Birgitta .S

2015-06-08 @ 22:42:00
Postat av: Freja

Jag firade, förstås, inte alls, jag är dålig på att fira och ha traditioner. Men den där bokhögen hade jag gärna läst igenom, det fanns mycket bra där!

2015-06-21 @ 23:03:49
URL: http://frejareddevil.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0