Skrivet den: 2010-12-07 Klockan: 00:18:30

Justerad pepparkaksbrownie

Nu fick jag till det.
Har justerat lite i receptet som jag gjorde förra veckan. Man lär sig av sina misstag. Denna gången blev kakan kanon. Och ännu bättre blev den efter ett dygn i kylen.
Wow har smaskat hela helgen på denna.
VARNING för beroende.

Nästa gång ska jag prova att stoppa i lite andra saker.



Pepparkaksbrownie
Smält 200 gram smör i en kastrull
Bryt ner 100 gram mörk choklad och 100 gram mjölkchoklad i smörer och låt sakta smälta ner under omrörning.
Vispa 4 ägg och 2 dl socker litegrann.
Häll ner chokladsmöret i ägg-sockersmeten.
Blande 2½ dl mjöl med 1 krm salt och blanda ner i smeten.
Bryt ganska många pepparkakor i bitar och rör också ner i smeten.
Hacka 100 gram vit choklad och rör ner i smeten.
Häll smeten i en form med löstagbar kant, 22-26 cm.
Grädda 200 grader, nedre delen av ugnen under 17-20 minuter.

Efter justeringarna så blir kakan mörkare med mer smak, hälften mörk hälften ljus choklad är lagom kombination tycker jag.
Pepparkakorna smälter fortfarande ner i kakan men ger en trevlig tuch.
Den vita cholkaden behåller sina bitar i kakan och ger trevligt crunch. Man kan till och med dubbla dosen om man gillar mycket choklad.
Jag gräddade 20 minuter då blir kakan hälften kladdig och i kanterna kakaktig.
Bäst blir den efter en dag i kylen. Då har smakerna fått gifta sig med varandra och koncistensen blir härligt krämig men ändå lätthanterlig.
Man kan göra en frosting att ha ovanpå men jag pudrade bara över lite pudersocker.

MUMS!

/Y


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0