Skrivet den: 2012-03-16 Klockan: 23:25:31

Pizzasallad på fredagen

Jisses!
Vad ska man skriva om?
Hur i hela friden ska man komma på något intressant att skriva om när man inte känner sig alls på det intressanta humöret och bara har snor i hjärnan.
Hjälp, detta blir inte alls bra ;)
Det mest spännande som hände idag var väl att jag somnade på svärmors soffa efter den obligatoriska fredagslunchen. Mitt ibland ungarna världskrig. Man är härdad.

I dag är det fredag men känns inte alls som det.
I morgon kommer det att vara lördag och det kommer inte att kännas som det heller.
Anledningen?
Älsklingen jobbar igen. Eller de har kurs fredag och lördag och han är bara hemma och äter frukost med oss, sedan sticker han. Det tillsammans med sjukstuga här gör att helgstämningen flög sin kos.

Men nu glömmer vi det och jag ska bjuda på ett hemmasnickrat recept för milli-veckor. Veckor då man vill dra åt svångremmen lite och fokusera på att äta snålt och motionera mycket. Alltså INTE denna veckan som den har varit, fast det visst jag inte när jag förberedde det jag ska visa nu. Som tur är så står det sig en vecka i kylen så nästa vecka, då......



Yohannas pizzasallad
Jag är barnsligt förtjust i pizzasallad men det finns inte här nere och så är det ju inte så nyttigt, den som man brukar få på pizzeriorna.
Men denna är det inget fel på. Denna gör jag en stor bunke av och så äter jag den till maten för att fylla upp och mätta. Eller så byter jag ut kolhydraterna mot denna. Eller så blandar jag bara i tex en burk tonfisk och äter den som en sallad.
Många valmöjligheter.

Koka en kastrull med strimlad vitkål. Detta är MYCKET viktigt. Jag har försökt att göra pizzasallad utan att koka vitkålen och det smakar och känns som att äta sågspån. Nej koka ska det vara, ju längre tid desto slakare kål. Fast den ska ju vara lite al´dente tycker jag.

Jag strimlar kål alltså. Lägger den i en kastrull med vatten och när det kokar upp så väntar jag kanske en minut sedan tar jag av den, häller upp kålen i ett durkslag och spolar med kallt vatten.
Det där får man prova sig fram till vad som man tycker är lagom tid.

I med kålen i en stor bunke med tättslutande lock och så blanda en dressing på:
2 dl vitvinsvinäger
1 msk oregano
3 pressade vitlöksklyftor
mycket salt och svartpeppar
strimlad konserverad paprika eller koka färsk med vitkålen.

Häll dressingen på kålen, på med locket, in i kylen och skaka burken lite då och då.
Efter några timmar är den klar att ätas och den står sig länge i kylen.
Bästa bukfyllan och smakar STARKT och MYCKET som jag tycker om.



Det var det.
Nu ska jag gå och lägga mig.
God natt!

/Y

Kommentarer
Postat av: E M M E L L Y

Pizzasallad kan vara riktigt gott om det är rätt grejer i haha ;)

2012-03-16 @ 23:51:34
URL: http://emmellys.blogg.se/
Postat av: Ewa (mamma till 6 döttrar)

Aha.. kokad vitkål..

Jag gör så här :)



Strimlar vitkålen med osthyvel för att få den tunnast möjligast :)

Sen gör jag dressingen av äppelcidervinäger, olja, massor av italiensk salladskrydda, färsk´vitlök, salt och lite peppar...

Nu måste jag nog testa din oxå :)



Låter gott!!

2012-03-16 @ 23:52:24
URL: http://tjejmorsan.blogg.se/
Postat av: Hyrestantanten

Jag brukar också göra som Tjejmorsan när jag gör Pizzasallad men eftersom jag älskar vitlök måste jag nog testa ditt recept.

En sak som jag undrar äver är när du skriver att restaurangernas sallad inte är så nyttig. Tänker du på oljan då? Har märkt att du när du bantar drar ner på fett också och undrar om man inte pratar om lchf och GI här?

För några år sedan gick jag ner 18 kg med GI, alltså väldigt lite kolhydrater, ingen frukt t.ex. men mycket fett. Massor av feta ostar, grädde, smör. Mina blodprover var jättebra efteråt och jag själv mådde också mycket bra. Däremot blev jag less på de stora mängderna bacon, ägg och kött. När jag sen började äta lite mer vanligt, magrare, frukt osv ökade jag sakta men säkert igen. Så nu har jag "samlat ihop mig" och kör GI-stuk igen.

Obs. Även om det fungerade för mig med den typen av mat, är det ju inte säkert att det är så för alla. Huvudsaken är nog att man hittar något sätt som man kan tänka sig över en längre tid.

Kram och krya på dig!

2012-03-17 @ 00:13:34
URL: http://www.hyrestanten.blogspot.com/.
Postat av: Fnulan

Jag vet precis vad du menar! Det är det samma här. Visst är det tråkigt när man längtar efter helgen och det blir ingen riktig helg utan älsklingen!

Vi borde ses och tycka synd om varandra!

KRAM

2012-03-17 @ 08:49:22
URL: http://fnulan.se
Postat av: madelein - mamma till sex, tillgångar; Autism - ADHD

Vad gott, hemmagjort är alltid godast. Ja du, somna i soffan bland krigande ungar känner jag till :P

2012-03-17 @ 09:16:00
URL: http://madelein.se/
Postat av: Fröken Stök

Halloj!

Tänkte bara fråga om du möjligvis har några tips. Jag känner att jag skulle behöva komma till sol och värme och få ett miljöombyte. Och visst kan man landa på bra ställe via charter, men kanske, kanske har du något tips om man skulle ta en flygstol till Las Palmas?



Kramar från Sverige

2012-03-17 @ 09:25:54
URL: http://www.livetsstokochstil.blogspot.com
Postat av: Marie-Louise

Jag kokar också vitkålen först innan jag gör pizzasallad - tycker det blir bäst då. Fast jag brukar slänga på dressingen medan vitkålen fortfarande är lite varm/ljummen, då drar den in sig i vitkålen... Mums vad gott, jag måste nog göra en stor sats pizzasallad snart, typ imorgon efter jobbet kanske... Kram fina. p.s. jag har länkat till dig i dagens musikutmaning. d.s.

2012-03-17 @ 11:15:55
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: AnneliH

Älskar också pizzasallad! Kan bli riktigt sugen på vitkål. Det där receptet måste provas :) Hoppas du känner dig bättre nu. Kram

2012-03-17 @ 11:19:56
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0