Skrivet den: 2012-03-07 Klockan: 16:06:25

Asiatisk fläskgryta

Älsklingen var hemma nar jag kom hem fran skolhamtningen idag.
Skont!
Da far jag trixa i koket i lugn o ro.

I dag ska det bli flaskgryta med asiatisk tuch och jag ska fa anvanda min nya stekpanna fran Ikea. Stekpannor ar ett aber. Det gar at manga under en livstid om man inte koper med kvallitet. Sa nu nar mina gamla borjade ha sett battre tider sa slog jag till pa en riktig tungviktare nar vii var pa Ikea har-om-dagen.
Nu far vi se hur lange den haller.

Vi kor i gang med grytan:
Satt pa en kastrull med ris.
Med en kyckling-buljong-tarning i.
JAG slanger i ett halvt paket med brysselkal efter halva tiden. Men det ar jag och for att jag snoat in pa just brysselkal nu ;)



Strimla en flaskfile eller annat magert flaskkott.
Stek i LITE olja.
Hall i 4 hackade vitloksklyftor.
Strimla en stor bit vitkal och hall i stekpannan.
Strimla ocksa en rod paprika och stek med. Nu hade jag ingen paprika hemma men val en burk konserverad som jag skulle ha till min pizzasallad som jag ska gora nar jag far tid. Den fick satta livet till och ga in som ersattare i denna ratt.
Ror runt i stekpannan och stek upp allt tills kalen blir mjuk.

Blanda i en skal:
4 dl vatten
2 msk balsamvinager
2 msk kalvfond
1 msk mald ingefara (jag hade inget sant hemma heller men sa fick jag tag i en ingefarskola som jag fatt av min lillasyster nar hon var pa besok. 2 av den loste jag upp i en kopp VARMT vatten och sa anvande jag det istallet. noden har ingen lag)
4 tsk farinsocker eller vanligt som jag anvande
4 tsk maizenamjol
Vispa runt i sasen och hall i stekpannan.
Ror runt och ta av nar det borjat att koka och tjockna till sig.

Ungarna fick extra smor i riset och sa mixade jag sasen med lite kräm fräs for att mjuka upp smaken.

Smaklig lunch!

/Y

UPPDATERING
Ytterligare en bra rätt, fyra gafflar av fem. Kunde vara lite mer smak på den. Jag gillar när det smakar mycket. Nästa gång ska jag prova med färsk riven ingefära. Det kanske brer på smaken lite.


Kommentarer
Postat av: Freja

Kajsa Warg, man tager vad man haver, Ingefärskola, vilken bra idé!

2012-03-07 @ 18:51:27
URL: http://blogg.amelia.se/reddevil/
Postat av: kort

Låter jättegott, ska prova receptet =)

Kram

2012-03-07 @ 19:02:23
URL: http://kort.webblogg.se/
Postat av: Anna

Sv: Japp, tröjan är från HM. Älskar den redan!

2012-03-07 @ 19:12:58
URL: http://smid.blogg.se/smidsfashion
Postat av: Liwet och vardagen som Liw-

Oh, vad gott det lät! Ser lchf vänligt ut också så den ska provas här hemma.



Så du ska å ut och söka jobb, vad är det du ska söka inom?



2012-03-07 @ 19:22:55
URL: http://liwetochvardagen.se
Postat av: emelie-mamma till elliott och leila

härligt o testa massa nya recept ju =)



Ja tjejhäng är ett måste ibland för mor och dotter! haha..ja för dig blir det nog bikiniväder relativt snart va?



hur varmt är det hos er nu?



kramis

2012-03-07 @ 19:59:26
URL: http://emlisch.blogg.se/
Postat av: Madde / Mamma och blivande fröken

Ser riktigt gott ut :D

2012-03-07 @ 20:19:13
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Anonym

mums va gott å tack för tipset om vilken fisk jag ska prova, svar japp ska lägga upp mer bilder från vår resa:) men idag är dte boktips, kram

2012-03-07 @ 20:41:12
URL: http://soffie69.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0