Skrivet den: 2012-12-11 Klockan: 00:45:23

Här testar jag nya saker

...för här-om-dagen fick jag ju förmånen att åka, BARNLÖS, till Maxi och jädrar vad jag hade kunnat spendera tid där inne. Men jag fick raska på för mina föräldrar brände av veckohandlingen på kortast möjliga tid och var färdiga redan innan jag ens hunnit halvvägs.
 
Men vad mycket kul det finns där och vad mycket nytt och spännande.
Jag vill prova på ALLT.
Men det går ju inte.
Jag har dock intentionen att försöka mig på största möjliga mängd.
 
 
 
 
Här kommer då den grymma men sanna, O-sponsrade bedömningen på de produkter som fångade mitt öga. Mitt stressade öga ska jag väll tillägga för mamma flåsade mig i nacken och kom med det vanliga:
-Meeeeen Yohanna. Nu får du skynda dig. Ska du köpa HELA affären. Tänk på att Octavio är hemma själv med barnen och kanske har det jobbigt.
Som om inte jag vore SJÄLV med skitungarna för jämnan och inte har det så roligt. Ska inte jag få vara lössläppt nån gång. Men ni vet ju hur morsor är....;)
 
När jag tog fram dessa för att smaska så tittade föräldrarna konstigt på mig och frågade om jag inte skulle ha med dessa saker till Las Palmas när jag åkte hem. Men då måste jag ju få förklara att jag MÅSTE ju smaka på dem innan så jag vet OM det är någon ide att släpa på dem till Las Palmas. Jag tänker ju inte släpa på sketaäckliga kex om det inte är värt det.
Ni fattar.
 
Det blir en tur till, till Maxi. För att inhandla det som SKA med, det som var värt det.
Man får inte vara dum inte ;)
 
 
SMÅGODIS
Det här behövde jag ju EGENTLIGEN inte provsmaka för smågodis är ju alltid smågodis och de flesta smaker kan man utantill sedan barndomen. Nej denna påse köpte jag endast, ja endast, jag lovar inget annat var skäl till köpet ;), för att Guldklimpen bönade och bad när jag skulle åka att SNÄLLA mamma. Köp med godis. Det finns ingenting här att snaska på. Jag antar att choklad inte räknas som godis i hans värld och att mormor & morfar inte riktigt har förstått förtjusningen med gummigodis som man måste tugga på så käkarna åker ur led.
 
En påse smågodis alltså.
Och det blir ju 5 av fem på den. Det var ju självklart och blir att köpa en ny innan vi ska åka.
 
 
 
DUMLE - Pepparkaka
Den här är en sån där typisk sak som jag inte "köper". Jag svarar alltid på frågan om jag påverkas av det jag läser i bloggar och skulle kunna tänka mig att köpa något bara för att jag har läst om det - NEJ, det gör jag inte.
Men den här HAR jag läst om, och BLIVIT sugen på. Så när jag såg påsen så hoppade den av nån konstig anledning självmant ner i min shoppingkorg.
Och tur var det.
 
PepparkasDumlena får 5 av fem från mig. Detta föll mig på läppen. Jag älskar Dumlens koncistens men har liksom aldrig gillat kolasmaken. Nu gör jag det. För det smakar lagom med pepparkaka.
En ny påse alltså. Eller ett par tre stycken ;)
 
 
Delicatos PEPPARKAKSRULLAR
Jag hade inte så stora förväntningar på denna för jag är väl inget fan av Damsugare. Men smakar det pepparkaka så gör det.
Och är de färska så de smälter i munnen, som dessa var, så är det ju en annan femma.
 
Det blir 5 av fem här också. Och Älsklingen har redan beställt ett dussin sådana här att ta hem.
 
 
 
PEPPARKAKSFIL
Det börjar bli mycket pepparkassmaker nu. Men är det jul så är det. Jag har ju läst om fil med semmelsmak och var sugen på att prova den. Dock är det inte RIKTIGT säsong än för den men när jag fick syn på denna så fick den duga som stand in.
 
Jag är ingen filmjölkstjej. Faktum är att jag börjar att frysa så fort som jag tänker på fil. Något konstig reaktion men så är det. Dock överaskade denna mig med att inte vara så sur som filisar brukar vara så fryset kom av sig lite vid första skeden. Smaken kunde ändå ha varit lite mer stark. Jag tycker om när saker smakar MYCKET.
 
Det blir en 3:a PLUS för denna då och jag ser med spänning fram emot semmelfilen. Det måste ju vara något extra.
 
BALLERINA KEX - med marängswishsmak
Dessa fastnade inte på bild och det är kanske tur det. Jag var så himla sugen på dem, efter förra gångens succeprovning av kladdkakekexen >>>.
Men det blev en BESVIKELSE.
Blä!
 
Det blir en ETTA av fem för dem. Vi kommer nog inte ens att äta upp provkexen :(
 
Och så CHIPSEN
Vi MÅSTE alltid köpa chips när vi kommer till Sverige. En arbetsskada hos Älsklingen antar jag. Han vill prova nya smaker och komma hem till chipsjobbet och brilliera över vad han varit med om. Så denna gången provade vi sour cream & sweet chili och JÄDRAR vilket drag det var i den. På gränsen faktisk för att jag skulle klara av det.
 
Sour cream är min favvo så den smaken bara älskar jag, och så lite starkt på det. Eller MYCKET föresten. Irma blev som galen i dem. Jag som hade köpt milda ostbågar till henne. Hon skulle ha skitstarka chips. Nej inget fjant för den ungen inte ;)
 
Det bli garanterat en påse sådana med hem. Så att Älsklingen kan komma till jobbet och visa HUR ett par riktiga vikingchips smakar ;)
 
Till chipsen alltså en väldigt stark, he he vitsigt va, fyra av 5.
 
När vi skulle betala, självscanning så klart, så började skärmen att pipa om att vi skulle tillkalla kassörskan för något var fel.
Mamma och pappa suckade och stönade om att nu skulle det bli kontroll och nu skulle de få ställa upp alla sakerna på kassabandet.
Huvaligen.
 
Men det var bara jag som hade köpt tomtebloss med åldersgräns på att fick visa leg på det. Så det var ingen fara.
 
MEN!
Jag var tvungen att påpeka för föräldrarna att det var fruktansvärt bortskämda med denna självscanning. Förr-i-tiden, och fortfarande i min hemstad Las Palmas ;), så var det helt normalt med att lägga upp varor på bandet och låta en kassörska ta hand om själva betalningen.
 
Älsklingen är fruktansvärt imponerad av självscanningssystemet men tror inte att det kommer att komma till Spanien.
Det skulle inte funka säjer han. Ingen skulle scanna några varor utan snatta halva köpet, mangrant.
 
Och det tror faktiskt jag också ;)
 
Idag har vi varit hos polisen och ansökt om pass, shoppat lite i Hallsberg, lagat espagetti med fricadellis (inspirerade av Lady & Luffsen från Kalles Jul) och allmänt myst på eftermiddagen.
 
I morgon vankas det shopping på Marieberg. Vi får se om jag kan sova något i natt när shoppingnerven gör sig påmind ;)
 
Det var denna dagen, måndagen, dag 8 av 15.
 
/Y

Kommentarer
Postat av: AnneliH

Ja, det svenska smågodiset är godast!! Men Dumle pepparkaka har jag inte smakat, däremot Pepparkaksrullarna är goda. Den pepparkaksfilen åt jag nyss till frukost :) De där chipsen är ju bara sååå goda! Självscanning är väldigt bekvämt och man slipper trängs och svettas i köer. Jag tror att om man blir påkommen att ha fuskat blir man av med rättigheten att självskanna.
Marieberg är så mysigt att gå och shoppa i!
Jag var och fixade mig ett nytt pass igår :)
Om tre kvart ska vi sätta oss i bussen och ta oss en shoppingrunda i Ullared och förhoppningsvis ha med oss alla julklapparna hem. Jag har varit så uppe i varv så det har inte blivit mycket sömn i natt inte.
Ha en fin dag!

Svar: Ja det var värst vad du var speedad idag då ;) Men shopping är ju alltid shopping och ULLARED ska ju kräva en del resurser....har jag hört ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-12-11 @ 03:45:38
URL: http://www.shaggkvist.se/anneli
Postat av: Jenny

Härligt med alla nya smaker! Mina favvohips just nu (jag äter ju inte chips så ofta, men OM jag ska äta det så vill jag ha:) Kebabchips. Supergott, i alla fall om man gillar kebab ;)
Halsontet håller i sig och jag ligger nu på soffan...så himla TRIST att vara sjuk, då man kan vara på jobbet :(
kram kram

Svar: Kebab-chips? det måste provas. Och krya på dig hörru ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-12-11 @ 09:34:11
URL: http://jennysviktigaliv.blogg.se
Postat av: Marie-Louise

hahaha helt underbart - jag gör likadant fast när jag kommer till Spanien/Teneriffa :) Jag går till affären nästan direkt och köper massor av nyheter som jag smakar av under mina 4 veckor där - sen får det som var godast följa med i reseväskan hem :D Och jag älskar att gå runt i vinhyllorna och glo, så exotiskt för mig. Kram

Svar: Ja mataffärerna är de bästa souvernirbutikerna ;)
Yohanna i Las Palmas

2012-12-11 @ 22:13:34
URL: http://www.madredetres.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0