Skrivet den: 2011-10-06 Klockan: 13:19:14

Önskelista från Sverige

Nu fattas det bara 22 dagar innan mina föräldrar ÄNTLIGEN kommer från Sverige för att hälsa på oss. Sist de var här var till Irmas dop >>> och det var i januari.
En av de svåraste sakerna med att bo här, i främmande land, är att man kommer så långt bort ifrån sin familj. Att kila över på en fika är bara inte att tänka på.

Jag har bott långt bort från min familj innan, i Göteborg i ungdomens år ;) Och visst det var 30 mil bort. Men om det var något som verkligen brådskade så var det bara tre timmar i bil så var jag hemma.
Jo fast det var ju INNAN motorvägen mellan Göteborg och Örebro fick upp alla sina farkameror och man fick ligga på bra på gaspedalen. Idag kanske det tar lite längre tid, om man ska ha kvar körkortet ;)

Men ÄNDÅ. Ville man så kunde man köra hem över en dag. Nu funkar inte det >>> och det känns väldigt sorjligt och ibland väldigt oroligt. >>>
 För en av sakerna som jag gillar med att själv bli förälder är att man får ett helt nytt förhållningssätt till sina egna föräldrar. Man kan tala om saker, föstå saker och inse att saker och ting INTE var så som man uppfattade dem när man var liten.
Nu står man själv liksom på andra sidan staketet.
Det är nyttigt på något sätt. >>>

Självklart nu när de kommer så har jag en önskelista lång som en natt med magsjuka. Finns det något längre? ;)
Och mina snälla föräldrar har köpt ill 10 kilos extra vikt till bagaget, PER PERSON. Det gör att de får ha med sig 60 KILO hit och hem.
Kalas va?!

Först ut och VIKTIGAST är JULSKINKAN och jag hoppas verkligen att matvaruafförerna börjar att sälja den innan de åker. Slutet på oktober är väl inte för tidigt för sånt. Ja menar jag har ju sett att årets glögg redan kommit.

Visst kan vi köpa skinka här, antingen på IKEA eller hos min lokale Felix-distributör. Men en juskinka på 3,5 kilo kostar då runt 500 spänn och det tycker jag är FÖR mycket.





Nästa sak som jag önskat mig är helt ur själviskt perspektiv. Jag såg dessa inne hos en tjej här i bloggvärlden och förälskade mig. Sådana ville jag OCKSÅ ha ;)
 Det är en Duffy-känga som man kan köpa hos Ellos och min mor var snäll och beställde dem åt mig. De hade visst redan kommit. Men min mor var tveksam till huruvida det inte skulle bli för varmt med dessa på Gran Canaria. De var visst fodrade.
Men vad göro väl lite fotsvett om man bara får vara fin. Hoppas nu att de är bekväma också.




Så det vanliga gröt och välling. När Alexander var liten så skickade min mor alltid gröter och vällingar på posten och hade alltid med sig en massa paket när de kom.
Varför?
Jo för de som finns i Sverige verkar mer "hälsosamma" och smakar mer "riktigt". Här så luktar gröten och vällingen sockerkaka när jag gör i ordning dem, fast det står att de är sockerfria på paketet. De måste då ha proppat dem fulla med sötningsmedel för de är så söta att man nästan får kväljningar.

Fast nu till Irma så har jag väl börjat att inse att detta med att skicka gröt och välling över halva jordklotet fungerar inte, det blir alldeles för dyrt. Så stackars Irma har fått dricka sockerkaksvälling och äta sockerkaksgröt och blir väl helt sockerberoende i framtiden.

Fast jag har sagt till mamma att OM det finns en liten lucka i resväskan så kan hon GÄRNA få ta med välling. Svensk mat vet vi ju redan hur det gick med. >>>

Så har jag önskat mig vanliga nappar och sugnappar till vällingflaskorna. Jag vet inte vaför men jag hittar inga bra här nere som fungerar som jag vill. Jag kanske bara helt enkelt har snöat in på svenska produkter. Eller också så är de helt enkelt bättre ;)

Jag har funderat mycket på det där, svenska produkter. Jag trodde helt klart först att jag bara var hemmakär och ville ha det som kändes vant och tryggt från Sverige. Men efter att ha talat om detta med Älaklingen så kan jag meddela att hans åsikt och ömdöme om svenska barn-produkter är att de ÄR mer genomtänkta, det finns större utbud och de känns mer pålitliga när man ser hur många tester och undersökningar som görs runt-i-kring dem.
Sånt ser man inte röken av här och det saknar jag.

Men mer om det i ett eget inlägg. För nu måste jag meddela att Mamma Yohanna är trött idag, efter MÅNGA vaknätter med Irmas förmodade tand-växt-värk. Och ska faktiskt gå och lägga sig en stund nu innan det är dags att gå till skolan och hämta hem Guldklimpen. För att sedan äta lunch hos svärisarna som kommit hem med all packning från sommarstugan. >>>

/Y

PS Glömde ju att jag hade önskat mig one-piecen från Kapahl. Men den var slut i Irmas storlek så det blir det INGET av med :( DS

Kommentarer
Postat av: Jenny

Jag brukar oxa bestalla saker fran Sverige sa fort nagon kommer pa besok. Tex. bra regnklader till Noa. Trots att det regnar nastan varje dag har, finns det inte regnbyxor att fa tag pa har?!?! Sa mamma brukar fa kopa och ta med. Sedan blir det ju endel matprodukter oxa och Grumme sapa (alskar doften av sapa). :) Nasta vecka kommer mina foraldrar, gissa om jag langtar. Blir som ett barn pa julafton nar de oppnar sina resvaskor och man hittar massa harligheter fran Sverige. ;)

2011-10-06 @ 13:49:21
URL: http://iwales.blogg.se/
Postat av: Alfva - i preggoland!

A må så bara vara 2 år, men vi har rätt stor erfarenhet av olika länder och deras barnkultur (dvs utbud). Malaysia och Thailand är bara socker, deras gröt innehöll nog mer socker än gröt. I Grekland är det så turistigt att man importerar Semper (jepp - för 40:-/burk kan barnet få äta svenskt både på Kreta och på Kefalonia tydligen). I Spanien (Barcelona) hittade vi trots allt någon variant på köttfärssås och spaghetti som hon åt 2 tuggor av.



Sen tror jag generellt att vi i Sverige har grymt höga krav på produkter, jag får känslan av att vi hela tiden matas med kravet att vara de duktiga och nyttiga rakt igenom på ett helt annat sätt än i andra länder. Titta bara på det nästintill hysteriska med solskyddskläder som har blivit de senaste åren...

Men vällingen håller jag med dig. Uäck.

2011-10-06 @ 13:50:46
URL: http://alfvan.wordpress.com
Postat av: Chiquita

Å, jag glädjs verkligen med dig att dina föräldrar kommer på besök. Det är konstigt det där med familjen, har man dom för tätt inpå så blir det lätt lite jobbigt men har man dem för långt bort så är saknaden såå stor. Det var lite därför min matte valde att lämna Spanien och ta med sig min husse hit till Sverige. Å det var ju en himlans tur för vem skulle annars ha tagit hand om lilla mig :-)

2011-10-06 @ 14:15:59
URL: http://eldiariodechiquita.wordpress.com
Postat av: Fröken M

åh va härligt med beesök, jag förstå att du längtar och det är klartatt önskelistan ska göras LÅNG !! Ingen jul utan skinka :)

Vi har haft sköna dagar i turkiet och var ruggigt nära övervikt på vägen hem. Viggos garderob har fått påfyllning och jag har skaffat världens fulaste plagg till mig själv - en onepiece ;)

Bilder kommer sen..

Kram

2011-10-06 @ 14:38:21
URL: http://frokenmela.se
Postat av: Ronja

Tycker det är starkt å flytta ifrån alla så, det är ju som du säger inte direkt bil avstånd eller proemnix avstånd..

D va mej dyrt för skinkan,, höll på rammla ur soffan..

hoppas du får en trevlig kväll :)

2011-10-06 @ 14:57:13
URL: http://mysweetbabyneo.blogg.se/
Postat av: AnnaPanna

Va mysigt med besäk från familjen!! Det kan inte vara lätt att flytta så där!! Modigt och så coolt!!



Klart som korvspad att man kan ha fodrade skor på canarieholmarna!! Va tusan, ni har ju oxå "vinter" ;)

2011-10-06 @ 15:03:37
URL: http://annapannis.blogg.se/
Postat av: ✫Familjen Bus✫

Aha, jag har inte tänkt på att ni bor utomlands... Kan förstå att man saknar vissa saker ibland!



kram kram

2011-10-06 @ 19:34:04
URL: http://familjen-bus.com
Postat av: Johanna

Aldrig fel med önskelista..och kan tänka mig det finns saker i sverige som man saknar när man bor utomlands...förutom sina föräldrar då!

2011-10-06 @ 21:06:32
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Postat av: Karin

Haha, jag ska genast berätta för mina föräldrar att de finns flera i deras situation. De har oftast bara en uppsättning kläder med sig till oss eftersom resen av packningen fylls av saker fràn vàra önskelistor:-)

2011-10-06 @ 21:21:03
URL: http://mammaispanien.blogg.se/
Postat av: i min lilla lilla värld

Hade du kommit till Sverige hade du fått ta ed Jelly beans hem till mig. Finns ju inget godare haha

2011-10-06 @ 21:33:46
URL: http://saratilling.se
Postat av: Madde / Mamma och blivande fröken

Spännande att läsa =) . Sånt man tar för givet här och så när man tänker på det är det ju inte lika självklart att få tag på, i andra länder :-) .

2011-10-06 @ 22:00:10
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Jessica

Hej vilken jätte härlig blogg =) lite sent nu men kommer in i morgon igen för att kolla lite = )ha en bra dag.

2011-10-06 @ 22:59:58
URL: http://bonusfamily.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0