Skrivet den: 2011-10-17 Klockan: 23:24:24

Måndagens lunch - Basilikapasta

Eftersom vi hittade färsk basilika, som jag berättade om tidigare, i kyldisken i fredags så fick det bli ett nytt recept från internet.
Som jag naturligtvis justerade efter vad jag hade hemma. För att ha allt hemma som står i recepten är överkurs tycker jag. Då får man skriva inköpslista först ;)



Basilikapasta
-Koka ca 5 dl pasta.

-Fräs upp två paket frysta grönsaker a´300 gram i några droppar olja. Jag har ett favoritpaket med grönsaker som är grillad squash, aubergine, röd och gul paprika och så lök.

-Blanda pasta och grönsaker.

-Strimla 12 blad basilika, gärna mer, och blanda ner.

-Strimla kokt skinka, salami eller vitlökskorv och blanda ner. Jag hade lite av varje.

-Hacka 4 tomater och blanda ner.

-Salta och peppra efter behag.

Detta åt Älsklingen och jag till lunch, jag en portion och Älsklingen dubbel. Ungarna fick vanliga makaroner och korv samt en klick av de frästa grönsakerna som jag mixat med lite basilika och tomat för att de inte skulle se vad det var ;)

Sedan så åt jag och Älsklingen var sin portion på kvällen som var rester från lunch.
Så en 5 portioner kan man säja att detta räckte till.
Ha en stor skål att blanda i. Annars så väller det över.

Smaklig måltid!
Och som vanligt, berätta för mig om ni provar att laga något som jag tipsat om här och berätta hur det gick och vad ni tyckte.

/Y


Kommentarer
Postat av: Åsa

Det såg gott ut!

Jag kopierar och lägger i receptmappen...



Ha en fin tisdag!

(Här öser regnet ner!)

2011-10-18 @ 08:47:58
URL: http://asassecondtime.blogspot.com
Postat av: Marie-Louise

Det här ska jag nog testa lät så gott :)

Och det har kommit lite nya grönsaksblandningar i frysdisken har jag sett, de heter typ Medelhavsblandning så det kanske är lite likt den blandningen som du har. Måste kika idag när jag går ner till affären. Kram

2011-10-19 @ 14:06:04
URL: http://madredetres.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0