Skrivet den: 2011-10-23 Klockan: 00:04:20

Familjelördag

Goder afton!

Jo men visst här sitter jag och smuttar på ett glas rött, det var INTE igår.
Om jag INTE minns fel så öppnade vi denna flaskan på nyårsafton och den är fortfarande inte halvvägs.
Inte konstigt att den har blivit dammig ;)

Det luktar fortfarande himmelskt, vinet. Men smakar kanske inte lika himmelskt. Vad vet jag? Jag är ingen vinkännare.
Jag är en VIN-NJUTARE ;)

Vår lördag har varit lugn. Vi har varit hemma och pysslat.
Men tror ni att vi fått nåt gjort i kaosrummet?
Nej då där ser allt ut som innan.
Att det ska vara så svårt.

Och i morgon ska vi i väg på picnic i den kanariska trädgården med barnfamiljerna från strandpartyt förra veckan.
Chansen att det blir något gjort i morgon är INTE så stor.

Nu sitter Älsklingen och skäller på fotbollen igen och jag har förskansat mig hit för att bjuda er på vår lördagslunch.
Enkelt och gott, precis som det ska vara på helgen.

Och så kom jag på ett sätt att bli av med den förhatligt lockande nötcremen i skåpet...

Grillad kyckling, ris och grönsakssås.

En färsk kyckling i en ugnsfast form och 200 grader i ugnen.
Skjuss in i värmen och stanna där 2-2,5 timme med vändning varje halvtimme.

När ca 45 minuter återstår på kycklingen.
En påse av favvo-frysta-grönsakerna (mina är grillad mix av squash, aubergine, gul och röd paprika och så lök) i ytterligare en ugnsfast form.
Riv över två morrötter och skiva över 4 vitlöksklyftor.
Klyfta upp 3 tomater och fördela över grönsakerna.
Skjuss in i värmen med dem också, bredvid kycklingen.

När grönsakerna är klara, mixa med stavmixer och i med en klick creme fraishe och ett par blad basilika.
Mixa igen.
Smaka av.

Servera med nykokt ris.



Hittade ett par plattor smördeg i frysen och skar upp en i 6 olika rutor.
Lade två på varandra, tryckte till i mitten och vek upp kanterna.
Bredde på nörcremen i fördjupningen och klickade i jordgubbssylt.
Skjuss in i eftervärmen på ugnen och stanna där tills de svällt upp och fått färg.



Så var jag av med den frestelsen. Och smaskigt blev det. Och så mättande att jag TROR att jag är botad från nötcremesbegäret.

/Y

PS Visst köpte vi pumpa i dag. Men mer om detta i morgon. God natt! DS

Kommentarer
Postat av: Tina

Godmorgon hjärtat! Vilken god lunch du fixade till igår. Jag verkligen hatar att laga mat, jag tycker det är så tråkigt! Jag måste skamset erkänna att det oftast blir skräpmat här på helgerna. Hoppas ni får en mysig dag idag. KRAM!

2011-10-23 @ 07:42:21
URL: http://frurosmer.wordpress.com
Postat av: Bodypalace

Njaa skulle nog inte dricka ett vin som varit öppnad så länge ;) Men det måste vara härligt att bo i Spanien med tanke på alla deras goda viner och fina matkultur :)

2011-10-23 @ 10:40:58
URL: http://bodypalace.blogspot.com
Postat av: teddy

Hejsan och hallå. Vad skoj att ha en läsare från Las Palmas. Måste vara underbart att slippa dehårda och kalla vindarna här hemma.

Åker ni ofta hem?



Vad jag känner igen mig i det du skriver om humörsvängningar. Undrar också om jag är den enda i världen att känna så där som man kan göra ibland.

Känns som att man sitter fast i kvicksand när det är som värst och kan inte ta sig upp. Som om man har betongstövlar på fötterna ungefär...



Gott med vin. Smakade den öppna flskan bra efter så lång tid??? Jag är inte heller någon vinsmakare utan njuter som dig :)



ha en fin start på veckan.



kram kram

2011-10-23 @ 19:23:39
URL: http://caitlin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0