Skrivet den: 2011-12-11 Klockan: 23:24:31

Försvunnen söndag

Tänk att en dag kan gå så fort och ändå så har vi inte gjort speciellt mycket. Det brukar ju vara när man har fullt upp som tiden flyger förbi och inte när man går och smålullar. Fast då flyger tiden förbi ganska så bra ändå har jag märkt på äldre dar.
Den flyget förbi ganska så jämt kan man säja ;)



Vi körde igång här med en mysmorgon och det är ju klart, där försvinner ju mycket tid.
Men ack så härligt mysig...

Så var planerna att jag skulle vika tvätt, plocka undan på matsalsbordet, hänga upp rullgardinerna, städa toaletterna, lägga i plastlakanet i Alexanders säng, lägga in vikta kläder i sina byrålådor.
Ja en hel massa alltså som INTE blev gjort.

Men jag gjorde en annan seg-grej som jag brukar göra runt jul. Inte för att det har någonting med jul att göra, utan mest för att jag måste ha något datum att hänga upp det på. Annars så glömmer jag bort att göra det eller när jag ska göra det.
Tvätta alla sängkläder, dvs. kuddar och istoppstäcken.
Tvätta och tummla och nu så är det gjort. Hela FYRA stycken set är rena. Jag önskar så att jag kunde känna hur gott det doftar, men luktsinnet är fortfarande i strejk.

Lagade mat gjorde jag minsann också, värdig en söndag.

Och sedan på eftermiddagen, något försenat eftersom svärmor kom på sedvanlig söndagsvisit och skulle ha kaffe och barn-barns-mys, så klistrade jag och Alexander pepparkakshus.

Lyckorusig och högmodig efter gårdagens lyckade lussebulle-bak, så körde vi på med "julpyssla-med-barnen". Men det är ju sällan som en stjärna faller på samma ställe två gånger....om ni hänger med på vad jag menar.

Fast detta misslyckande skall ICKE skyllas på barnet dock utan på mamman som försökte använda ett två år gammalt pepparkaks-hus-bygg-satts. När pepparkakor är en färskvara.
Byggsattsen var trasig OCH mjuk. Efter mycket klistrande och lagande med sockerlim så blev det mer skarvar än helt.

Dessutom så var passformen under all kritik. Och Yohanna, ovan som 1000 vid att bygga pepparkakshus, detta var min första gång, brände sig både på ett och tre ställen på sockerlimmet.
En ALLVARLIG varning borde utfärdas på detta sockerlim som är livsfarligt och orsakar allvarliga brännskador efter bara sekunders hudkontakt.
Aj aj aj, på fingertopparna som gör så jäkla ont.



I morgon efter skolan har jag lovat att det vankas garnering av huset. Då blir det intressant att se hur vi ska lyckas att dölja alla skavanker.
Mycket sockerglasyr och nonstop kommer det att gå åt. Och som tur är så har jag det på lager.

Men jag ska väl inte vara så hård mot mig själv, det VAR ju första gången. Och det viktigaste är ju att vi gjorde det. Och att vi gjorde det tillsammans. Nu kan det bli ett fint barndomsminne hos Alexander. Ja om han suddar bort alla svordomar förståss som han fick höra när jag brände mig på fingertopparna.

Aj aj *#¨^¤%# aj!

/Y

Kommentarer
Postat av: pia

Jaaa det blev ett pepparkakshus. Och precis som du säger, så är det viktigaste att man är tillsammans och har kul. Om ett par år går det nog som en dans med bygget.

Tycker dock synd om dig att du brännt dig. Det gör sååå ont, och man kan få räliga blåsor om det droppar ner på handen... :)



Sv: Tack så mycket. Det kändes kul att vinna. ;)

2011-12-11 @ 23:50:21
URL: http://engdam.blogspot.com
Postat av: Caroline

Tycker det ser helt okej ut, själv så vågar jag mig inte på sådana konstverk.

Har hört en del muttranden av sambon när han och sonen byggt tidigare år, att sockerlimmet är hett ;)

Ser framemot en bild efter ganeringen också.



Ha en fin måndag!

2011-12-12 @ 00:45:39
URL: http://barbaskon.blogspot.com
Postat av: Anna

Tycker det ser jättefint ut! Påp med massa godis och glasyr så blir det strålande! Charmen med pepparkakshus är just att de inte är så himla perfekta tycker jag. Har dock aldrig gjort något själv så man kanske blir mer kristisk när man väl står där med varmt sockerlim och bitar som inte tycks passa ihop!



Ha en bra måndag!



Kram

2011-12-12 @ 07:04:34
URL: http://smid.blogg.se/smidsfashion
Postat av: millan

Nonstop är en vinnare!! Eller för din del får det väl bli m&m's, svårt att tänka mig att nonstop är lätt att hitta hos dig. Det kommer bli strålande vackert!!! ha en bästa måndag, kram

2011-12-12 @ 07:35:41
URL: http://millamagi.wordpress.com
Postat av: Bodypalace

Det finns 4 luckor kvar så det går fortfarande bra att skicka in ett bidrag om du vill vara med :)

2011-12-12 @ 08:57:00
URL: http://bodypalace.blogspot.com
Postat av: AnnaPanna

Va mysigt det ser ut i soffan!! Ser att du oxå lyckats knåpa ihop peppis huset. 2 blåsor senare på fingrarna efter det jä-la väääääldit heta sockret så lyckade jag dessutom få taket heeeelt ojämnt! ?%¤&/#! Men ORKA! Ungarna får pynta ihjäl det så kanske det inte syns..IRL!! ;D HAHA

2011-12-12 @ 10:20:19
URL: http://annapannis.blogg.se/
Postat av: Hanna

Låter som en alldeles underbar söndag! Tycker du gjort ett bra jobb med huset, jag skulle helt klart gett upp när det inte var helt och det där med brända fingertoppar känner jag igen :-) Först nu har blåsan på mitt ringfinger försvunnit. Tror nog ert pepparkakshus kommer bli jättetjusigt när all kristyr och alla godisar kommit på!



Sv; Självklart ska det vara popcorn, vet inte hur jag tänkte, du har ju rätt i att det bara är något jag gör ett par gånger om året :-) Gott och trevligt var det!

2011-12-12 @ 10:32:37
URL: http://mamzter.wordpress.com
Postat av: Barnens Hjältar

Ser fint ut, härligt med mysmornar! Här är det fortfarandesjukstuga tyvärr men det går väl åt bättring :-)

2011-12-12 @ 11:59:08
URL: http://barnenshjaltar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0